Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Oxigénhiányosan született a...

Oxigénhiányosan született a picinek milyen tünetei vannak?

Figyelt kérdés
Lassan 3 hetes lesz a picim.Harmadik baba.Olyan kérdésem lenne,hogy mikor megszületett nem sírt fel rendesen.Csak nyöszörgött picit.Mikor rám tették be volt tekerve egy kis plédbe.A csecsemősnővér elmennt pár percre.Olyan furán tette rám hogy oldalra lógott a lába.Szürcsögött szegénykém,mikor sírni akart csak tátogott.Ősszeráncolta a homlokát,kicsit olyan volt mintha erőlködne.Mintha belilult volna.Ekkor oldalra néztem,és kilógott a kislába a plédből ami nagyon lila volt.(Szülés után is lilúlt a lába,ga úgy tartottam de most így majdnem 3hetesen már nem nagyon veszem észre.Azt hittem azért mert lógott neki.De így utólag màr nem biztos ,hogy azért volt.Lehet ha nem szívták le az orrából és a szájából a nyálkát rendesen,akkor lehet azért lilult mert nem kapott rendesen levegőt?Amikor elvitte a csecsemős nővér kicsit nyöszörgött,a lábát nem is mondtam hogy lila volt a gyerek.Szerintem még akkor is mikor elvitte.Másnap észrevettem hogy nem fog rendesen a pici.Nincs meg neki a fogóreflexe.Olyan furcsán tartja az ujjacskáit.Olvasgattam interneten,idegrendszeri károsodást írt.Szerintetek amikor még szülőszobán voltam és belilult a gyerek.Lehet hogy nem kapott elég oxigént a kisagya ? Aggódok:( Akinek oxigênhiányos volt a picije,leírná nekem milyen tüneteket tapasztalt!!!!6 hetesen megyünk koponyaultrahangra addig megőrülök.!!!!!!!!
2015. aug. 22. 03:01
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
A tünetetek annyi volt hogy a mozgásfejlődésben visszamaradt?Vagy más tünetet is észrevetettek ?
2015. aug. 22. 13:28
 12/20 anonim ***** válasza:

3-as vagyok! Nekünk "csak" mozgásfejlődésben volt lemaradás.

Annyiban egyetértek az utolsó válaszolóval,hogy valóban van olyan Dévényes, aki sajnos akkor is javasolja a kezelést,ha nincs rá szükség, viszont neurológusnál is körül kell nézni. Az én fiam speciel egy neurológus mondta,hogy semmi baja, luxus a Dévény (az orvosok egy része nem ismeri még el, nem szereti), aztán ahogy teltek a hónap látszott, hogy tiszta rongybaba. A Dévény nélkül nem tudom mi lett volna vele.

2015. aug. 22. 13:40
 13/20 anonim ***** válasza:

Bátyám kisfia született nyakára tekeredett köldökzsinórral, neki oxigén hiánya volt, ő szürke volt. Szerencsére nem lett semmi baja.

A csecsemők nagy része születés után lila, ez természetes, mivel jelentős vértöbblettel rendelkeznek, ami idővel normalizálódik (a vérlemezkék lebontásakor nem megfelelően kiürülő billirubintól sárgulnak be egyes csecsemők). Ha valamelyik végtagja lilult jobban, az előfordulhat, hogy rosszul fekszik, kicsit elnyomja. AZ én első kislányomnak sokáig a keze lilult bizonyos pozíciókban.

A "nem fog rendesen" elég tág fogalom, én speciel az első gyereknél azt sem tudtam, minek hogyan kell kinéznie, mit kell csinálnia pontosan.

Ha aggódsz, vidd el fejlődés neurológushoz, az UH nem fog neked kimutatni korábbi oxigénhiányos állapotot. Ő már pici korban is láthat jeleket mozgásban, egyébben, ami utalhat rá. AZ oxigénhiány következtében kialakuló agyi károsodás mindig előbb a mozgásközpontot éri, elsőkét izomtónus zavarokat okozhat, és az is a nyak/vállövből indul.

Nagyobbik lányom született természetes úton, rohamszüléssel. Nem sírt fel rögtön, ami önmagában nem jelent semmit, de ő noszogatásra se nagyon. 9/9 volt az apgarja, már születése után olyan volt, mint egy rongybaba. Két hónapos kora óta jártunk dévény kezelésre laza izomzat miatt. Mindent későn csinált, 2,5 évesen kezdett önállóan járni. Neki valszeg oxigén hiánya volt, de nem a rosszul leszívott nyálka miatt. Ilyen oxigénhiány inkább a szülés közben, vagy már a méhben éri a babát.

2015. aug. 22. 14:40
 14/20 A kérdező kommentje:
Ez olyan fura miért nem szívták le neki rendesen a nyálkát.Még másnap is azt öklendezte ki.Olyan hihetetlen hogy a mai világban mikor olyan berendezések vannak,mégsem szivják le rendesen.Magamat is hibáztatom miért nem kiabáltam valakinek hogy lilul a gyerek,tátog ,olyan volt mint aki öklendezik!!!!!!!!!!Nem vettem észre hogy talán épp fulldoklik a babám nem kap levegőt :( :( Milyen anya vagyok !!!!!Remélem tényleg nincs komolyabb baja csak én aggódom túl.
2015. aug. 22. 16:34
 15/20 anonim ***** válasza:

2-es vagyok. Igazava van annak aki leszolja a devenyeseket! De csak reszben! En ket tornaszt ismerek. Az egyik 4500/ora, a gyerek vegig sirt. A masik 1500/fel ora max haromnegyed es vegig kacagja a fiam a tornat, itthon is csinaljuk, mert hazit is kaptunk. Szoval. Valoban van kulombseg, igaz mindkettonel volt javulas, de en se a dragabbhoz hordom...

A fiam szuleteskor lila volt. De mikor megfurdettek gyonyoru babarozsaszin lett. Hazahoztuk akkor kezdte a hasan kinyomni magat. Keze-laba lilult es nem csak ha fazott. Sott egyszer oldalfekveskor fekete lett a keze. Hiaba mondtam a gyerekorvoanak, vedononek. Ugyes, gyorsan fejlodik. Egy magandoki szolt, hogy nem ugy van az! Nem kellett neurologus. Szo nelkul a doki keresett neki devenyest a lakhelyemhez kozel. Szoval szerintem folosleges koroket nem kell futnpd. Nyugodtan viheted orvosokhoz, de vidd el mielobb egy tornaszhoz vesziteni nem fogsz vele semmit. Van aki az elao alkalomert, felmeresert nem ker semmit. Artani nem fogsz vele, az tuti!

2015. aug. 22. 17:18
 16/20 anonim ***** válasza:

Annyiban megvédem a Dévényeseket, hogy normális Dévényesnél fél óra nincs. Meg lehet kérdezni Dévény Panni nénit.

Az,hogy sír a gyerek, meg nem a terapeutától függ, hanem több mindentől. A feszes gyerekek sírnak jobban, nekik kicsit "fájdalmas". A laza gyereknek nem igazán fáj, viszont nem szeretik a babák,hogy nem azt csinálhatják,amit akarnak. Az én fiam 5-6 hónapos koráig nagyon jól bírta, utána, amikor már forgott, de nem mindig lehetett neki, nem igazán szerette.

De inkább ez,mint később valami maradandó dolog.

2015. aug. 22. 19:44
 17/20 A kérdező kommentje:
Tegnap kaptam egy devenyes telefonszámot,Debrecenben.Azt hiszem jövőhéten felhívom. Remélem nincs komoly baj.
2015. aug. 23. 03:33
 18/20 A kérdező kommentje:
Én még a pici mozgásában nem igazán látok még semmi furát,de a kéztartása,és a fogóreflex hiánya aggaszt.
2015. aug. 23. 09:23
 19/20 anonim ***** válasza:

Az én fiam egyáltalán nem sírt fel és később sem sírt, igazából csak itthon kezdte el, amúgy békésen aludt evett aludt egész nap.

3 hónaposan feltételezte az orvosunk (mert nem támaszkodott alkarra), hogy lehet gondja van az izmaival vagy a fejlődéssel és kérdezzünk meg Dévényest. A dévényes épp nem ért rá csak 3 hónap múlva, mehettünk volna magánba ha gyorsabban akarunk valamit és így kaptunk beutalót neurológiára a gyerekorvostól. Oda 2 héten belül volt időpont, azonnal, még a hordozóból ki sem vettema gyereket már mondta a neurológus, hogy tuti biztos benne, hogy semmi baja nincs a gyereknek, de megvizsgálja.

Koponya utrahang, az összes mozgás és csontozat, izomzat átnézése után le is írta, hogy gond egy szál sem.

1 héten belül támaszkodott és mindent 1-2 hetes csúszással kezdett el csinálni, teljesen gond nélkül és dévényes magántornász nélkül.

Szóval én is azt mondom, hogy 1. ne pánikollj és ne diagnosztizáld magadtól

2. irány a neurológia, ők szakorvosok, nem pénzért hajtogatók

2015. aug. 23. 21:13
 20/20 Stella21 válasza:

Sziasztok. Légyszíves írjatok hogy alakult a gyermeketek fejlődése!

Aki a dévényt írta, tole meg szeretnem kerdezni,hogy mutatkozik e vmilyen formában a gyermeked enyhe oxigen hiánya?

Szep estét nektek!

2017. aug. 17. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!