Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem igazán jutok más megoldásr...

Nem igazán jutok más megoldásra. Tényleg el kell tiltanom megint a fiamtól az anyósomat?

Figyelt kérdés

érdekes volt a kapcsolatunk mindig is. 3 éve ismerem, mit ne mondjak utál rendesen, ami nem érdekel, mert nekem sem a szívem csücske, ha találkozunk elvagyunk együtt,de tudom, h utál és én is őt. csakhogy értsétek a helyzetet: mikor megismert engem hibáztatott a párom akkori válása miatt, mert hát én vagyok az új. azzal nem foglalkozott, h a párom és a volt felesége akkor már hónapok óta nem éltek együtt. depressziós, pszichiáterhez jár, totál labilis. 1ik nap én voltam a hibás, másnap nekem zokogott, h a fia és a volt menye szétmentek... terhesen ezt hallgattam állandóan. mikor megtudta, h babát várok, közölte, h szétb@ssza a párom fejét - szó szerint idéztem.

azóta megszüetett a babánk, már majdnem 2 éves, persze már próbál jó mama lenni, amivel nincs is bajom, de túlzásba viszi. már odáig jutottunk, h ő akarja nevelni a fiamat, amit meg is mondott: szüljek még 1 babát, a fiamat meg reggel vigyem oda hozzá este meg hozzam haza, ha a fiam haza akar jönni...

a gyerekneveléssel kapcsolatban mindenbe beleszól, 6 hónaposan kötelezővé tette, h biliztessem a fiamat, és felháborodott, mikor nem tettem. 4 hónaposan mézet, 7 hónaposan nyers tojássárgáját porcukorral akart adni a fiamnak, tehát gondolom érthető, h nem fogadom meg a tanácsait.

anyagilag ők jól állnak, mi kevésbé, ezért azt gondolja, hha támogat minket, akkor irányíthatja az életünket - hozzáteszem nem élünk rosszul, csak nem tanították meg a páromat spórolni, ezért hónap végén néha kell tőlük pénzt kérnünk. tavaly eldurvult a helyzet, ezért akkor már eltiltottam a fiamtól, ami a hónapok múlásával lazult, mert láttam rajta, h bántjaa dolog. 1 évig működött is ez így, mindig kérdezett és egész jól megvoltunk.

hétfő óta megint kezelhetetlen: én nem adok édességet a fiamnak, mert így látom jónak. ők a megkérdezésem nélkül állandóan azzal etetnék. ezért kiegyeztem a túrórudiban, persze nem minden nap kaphat. hétfőn adott 1et a fiamnak, 2 perc múlva akart adni még 1et. rászóltam, h nem ehet 1 nap 2-t. közölte, h de, és nyújtotta a fiamnak. kikaptam a kezéből és rászóltam, h elmondtam érthetően, h nem... na akkor megértette. erre tegnap a tudtunk nélkül elment 1 ismerőséhez, és biztosítást kötött a fiamnak!!! én ezen teljesen felháborodtam, mert az én gyermekem dolgai fölött rajtam és a páromon kívül senki nem dönthet. egész éjjel gondolkodtam, de nem találok más megoldást, csak ha megint meghozom azt a döntést, h nem találkozhat a fiammal, mert eddig is tönkretett idegileg, tovább nem engedem neki. v létezik szerintetek vmi alternatív megoldás?

2010. márc. 10. 09:02
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

kedves vagy!

apósom papucs, olyan 37 éve:) a párom pedig vmi miatt fél tőle. vagy nem is tudom mit csinál, de képtelen elmondani a véleményét az anyjának. itthon forrtyog magában kb. havonta és közli, h az anyja nem normális. én meg tágra nyílt szemekkel kérdezem, h tényleg? nem erről beszélek évek óta? aztán eltelik pár nap és megint minden a régi...

ami fejlemény: hiába minden, a biztosítás él... mert ő nem mondja fel. és ami iszonyatosan dühít, a papírok nála vannak, tehát szerintem is 100%, h az ő becses neve szerepel ott és nem az enyém v a páromé... ráadásul kaptunk vmi kártyát, amibe bele van nyomva a fiam neve, aki Benjámin, de szerinte Benjamín... iszonyatos dühös vagyok, h még az unokája nevével sincs tisztában és mégis azt hiszi, h bármit megtehet...

2010. márc. 31. 14:35
 12/12 anonim ***** válasza:

Tudod, mit látok a mondataidban? Hogy te utálod őt nagyon, s ebből fakad minden baj. Az, hogy a nagymama máshogy neveli, vagy a keresztapu, vagy a többi rokon, esetleg még a férjed is mást tart néha jónak, ez tök természetes és normális. És szerintem lehet is hagyni, hogy más szempontok is érvényesüljenek a gyereknevelésben, még ha azok szerinted nem is jók. Ezzel együtt úgy érzem, ha valami nagyon nem tetszik neked, mint az általad említett esetek, akkor szólj bátran érte, de ne vedd feltétlenül ellened irányuló viselkedésnek. A gyereknek nem lesz baja a 2 túróruditól sem, de ha te szólsz érte, akkor azt tartsák tiszteletben. Ezt kell, hogy anyósod megtanulja, hogy a te döntésed übereli az összes többit, hiszen te vagy az édesanya. Biztosítást szerintem se kössön a gyereknek a szülei tudta és engedélye nélkül. Próbáld megértetni vele, hogy nélküled ő nem dönthet ilyen fontos dolgokban. Én nem hinném, hogy direkt borsot akart törni az orrod alá.

Szerintem ne tiltsd el a nagyit, mert az agressziót és utálatot szül benne is, megoldani a problémát nem fogja. Inkább egy nyugodt hangú beszélgetés kéne kettőtök között.

Tudom, ebben az idegállapotban ez már nagyon nehéz, de jobbat nem tudtam én sem kitalálni.

2010. júl. 8. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!