Kudarcot vallottam anyaként?
szia, kicsit mosolyogtam, ahogy olvsatam amit írtál, na nem azon, hogy el vagy keseredve, hanem ezt szó szeritn én is leírhattam volna, amikor ennyi idős volt a babám. Mi Dévényre jártunk, mert hipotón volt, meg korai fejlesztésre is. Nagon anyás volt midnig (mert a nap 24 óráját velem tölti a mai napig, rokonok nagyon messze, idegen városban vagyunk), a mai napig az, és bizony nagyon igényli, hogy foglalkozzak vele még ma is. de ma már sokkal jobban elvan. Az evés kérdése: hát nekem kb. 1 éves koráig szinte csak szopott, gyümit hajlandó volt, főleg banánt, de semmi mást, zöldség fúj, hús fúj, tejtermék fúj, pár falat kenyér max. éjje nappal sokat cicizett (éjjel még jópárszor ébredt is, mostanában kezd jobban aludni). És állandó nyekergés, hogy vegyél fel, hogy foglalkozz velem.... amikor elkezdett mászni, majd menni, jobb lett. most se fenékig tejfel, de ahhoz képest, ami volt....nem is lheet össehasonlítani. akkor a sírás, nyűglődés, állandó alapzaj volt. ja , még egy dolog. az én babám sem volt koraszülött, se semmi, sőt 2 nappal túlhordtam, viszont nagyon hosszasan vajúdtam, és emiatt a szüléskor oxigénhiány lápett fel, semmi komoly, de általános hipotóniája lett tőle. 3 hós korától 9 hós koráig jártunk dévényre, minden egyes alkalommal bömbölt, de semi pénzétr nem hagytam volna ki, lehet, a mai napig nem mászna...így meg 11 hósan már járt...szóval hidd el, nem "kínozzák", hanem segítenek neki. az én babám sem csinált semmit ennyi idősen, csak feküdt a hasán, és üvöltött, mert ment volna előre, de nem tudott....kúszni nem is kúszott soha, csak egy nagyon kicsit, azt is hátra, hanem 8 hósan és 1 hetesen kezdett el mászni.
ja, neki az első foga 7 hósan és 1 hetesen jött ki, azóta már van 11, és jön a 12. is.
kitartás, türelem, majd jobb lesz, hidd el, de csak akkor ha nem hagyod el magad! a védőnőd meg hülye! nem véletlenül hozzátáplálás a neve a dolognak, 1 éves korig az anyatej a fő kaja, és a többit csak mellé, hozzá adod. csak olyan nagy divat etetni a gyereket, sokan azt hiszik, akkor hamarabb lesz nagyobb, pedig hát az idő ugyanúgy telik mindenkinek, akár szoptat, akár hozzátáplál. táplálkozz egészségesen, és akkor a tejedben meglesz minden, ami kell.
Drukkolok nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!