Már kb 1 hónapja 1,5% tejet iszik 8 hónapos babám reggel és este ha baja lenne tőle már jelentkezett volna nem?
10 hónapos volt a babám mikor elhagyta a szopit. Utána tápszert kapott. 1 hét múlva hasmenése lett. Kiderült, hogy laktózérzékeny.
De nem mindenkinél van így. Van akinél csak pár hónap vagy év múlva alakul ki tejérzékenység, függetlenül attól, hogy mikor kapott tejet.
Elsősorban nem a laktózérzékenység miatt nem ajánlott adni egy éves kor előtt tehéntejet, hanem azért, mert a benne lévő nátrium mennyiségét nem tudja feldolgozni a babák veséje, ezért vesekárosító hatása van.
Én még nem adnék neki, és én pl. nem tervezem egy éves kor előtt bevezetni, de ez mindenkinek a saját döntése.(B)
Szia! Amúgy a dobozos 1,5 %-os tejnek nincs köze a tehénhez majdhogynem..AZ én babám most 7hós és én is pár napja adok neki tejet tejbegríz formában vagy másképp. De nincs baja tőle.Csak hogy én már adtam neki 3-4 hósan is tejet nem is egyszer meg azóta sok tejterméket nem lett semmi baj!Gondolom ki jött volna már. Mint írtam 3-4 hósan ivott nem egyszer tejet de még is tápszereztem de most már úgy döntöttem legyen tej szép lassan!
Szerintem ne aggódj:)!Manapság amúgy is minden felvan fújva.
"S"
Köszi a válaszokat!
Én úgy gondolom régen is tejet kaptak a babák rendes tehén tejet nem 1,5 % os aminek szerintem sincs sok köze a tehénhez ha nem volt anyatej köztük én is 1 hónapos koromtól és nincs semmi bajom ahogy annak a sok más embernek sincs akik tehéntejen nőttek fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!