Miért károsa bébikomp?
Olvass utána! Keress rá! Egy csomó fórum van róla!
Nekünk is volt, kisfiam használta, de mértékkel. Szóval akkor káros, ha kb. hat hónaposan belerakja anyuka és hagyja benne a gyereket órákig, hogy Ő tudjon főzni vagy takarítani vagy akármi. Mozgásfejlődést igencsak hátráltatja a gyakori és hosszas használata.
Fiamat kb. 9 hónaposan raktam bele. Hetente kb. háromszor 10-15 percre. Neki semmi baja nem lett tőle. Minden mozgást nagykönyvszerűen és időben csinált.
Amúgy második gyereknél túladtam rajta, mert csak a helyet foglalta.
Alapvetően az a probléma, hogy a mamáknak egyfajta "kényelmet" nyújt a bébikomp. Beleteszik, abban jól elvan a gyerek, és ő addig tud csinálni ezt-azt. És a gond ott kezdődik, hogy sokáig van benne a gyerek, és a fejlődésének nem tesz jót. Ha be tudod tartani, hogy csak minimális időt töltsön benne a gyereked, akkor nincs gond. Szerintem naponta 2-3* 10 perc nem baj.
Gyógytornász ismerősöm is azt mondta, nem kell. hagyd, h a mozgásfejlődése szépen, fokozatosan alakuljon ki. Tedd le a szőnyegre, ülj mellé, és hagyd.
nekünk ugyan nem volt, de másiknál hallottam, h tetszett a gyereknek, és hagyta, de csak minimális ideid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!