Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ki hogy altat nem altatva?...

Ki hogy altat nem altatva? Azt mondják aludjon el magától, de ha nem tud?

Figyelt kérdés
Mármint ha mondjuk fáradtnak látom és beteszem az ágyába mindig sir. Előtte inkább kicsit kézben fogni kell mig le-lecsukódik a szeme és úgy betenni. Úgy már csak éppen sirdogál. Vagy túl korán rakjuk le? De akkor mikor kéne?

2015. aug. 17. 16:10
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
1 hónapos még hagyd,aludjon el ahogy akar. nekem 9 hónapos koráig cicin aludt el,aztán elapadt a tej, 11 hónapos koráig ringatva mert üvöltött ahogy letettük hiába volt álmos. na 2 óra ringatás,rázogattuk ő meg mormogott kész vicc volt :-) aztán 11 hónaposan beszoktattam az ágyába. evés,negyedóra a kézben,betettem az ágyba. mindig úgy voltam vele,ha 10perc múlva még sír, felveszem. sose sírt. 2-3 percig,igaz addig nagyon. meg egyszer 6. most úgy néz ki leteszem,felsír kb 2-3 perc múlva elhhalgat,nézegeti a szundikendőjét aztán elalszik. 1 hónaposnak még nem baj ha kézbe alszik el,példának írtam,hogy leszokik majd róla
2015. aug. 17. 17:12
 12/21 Ditta323 ***** válasza:
Ha nem aludt be evés közben akkor picit később babakocsiban altattam. Aztán rászokott, hogy nappal csak kocsiban aludt. Majd 8 hós kora után elég volt berakni a kiságyába, játszott picit és elaludt.Azóta egyedül alszik el. (11hós múlt)
2015. aug. 17. 17:13
 13/21 anonim ***** válasza:
38%

Az én babám is 1 hónapos, már egész jó ki s napirendje van. Úgy csináltam, hogy hagytam aludni, ha álmos volt, enni, ha éhes volt és írtam 3 hétig h mikor eszik, mikor alszik és így megfigyelhető volt egyfajta rendszer. Ami ismétlődött párszor, mondjuk a reggel 7kor evés,. akkor azt megtartottam én is neki. Fürdetésre kineveztem a fél 9-et, de inkább 8kor fürdetek már, mert úgy látom, h fél 9kor inkább enne. Szóval a napirendjét sztem hagyd, h ő alakítsa.

Az altatáshoz: Nálunk nincs altatás, beteszem az ágyába és magától alszik el. fontos, h mindig jóllakva tegyem le, akkor nagyon jól alszik, hosszan, mélyen, pihentetőn, így nem nyűgösködik sokat. Amúgy tápszert is kap, én azt vettem észre, h az jól eltelíti. Ha csak anyatejet kap, azt pillanatok alatt megemészti és nem alszik mélyen, hamar kel, ráadásul farkaséhesen, amitől percek alatt felhergeli magát a fuldokolva sírásig.

Szóval nálunk a jól alvás kulcsa a tele pocak.

2015. aug. 17. 17:25
 14/21 A kérdező kommentje:

igen, de hogy hagytad aludni amikor álmos volt?

mert a miska ha álmos, elkezd nyűglődni. akkor kéne hagyni vagy hogy? sirás lesz a vége nem alvás

2015. aug. 17. 19:58
 15/21 anonim ***** válasza:
43%
azért nyüglődik mert a babáknak nem elég érett még az idegrendszere az önálló elalváshoz. Segítség kell nekik. Erről fontos lenne, hogy többet olvass az interneten, Vida Ágnes blogját ajánlom, ott elég hosszasan vesézik a témát. Ringatni kell, simogatni, lelazítani, cumiztatni stb.
2015. aug. 17. 20:00
 16/21 A kérdező kommentje:

igen. mondják ezt is. és mondják azt is hogy meg kell tanulnia egyedül elaludni (a saját érdeklében).

dehát nyilván segitünk neki.

csak ez a kérdés, hogy akkor nem az van hogy tovább kéne kicsit várni és nem felvenni mikor nyűgösködik mert hátha magától elalszik. hanem ez van? és majd megtanulja? (mikor?)

2015. aug. 17. 20:02
 17/21 anonim ***** válasza:
0%

De miért kéne egyedül aludnia?????

Az én kislányom 14 hónapos és a mai napig ott vagyok vele amíg elalszik délben is és este is, miért akkor baj ez?

2015. aug. 17. 20:20
 18/21 anonim ***** válasza:

igen, meg kell tanítani, de csak akkor, ha magától nem tanulja meg és ha az idegrendszere már érett rá.

A babák idegrendszere átlagosan 4-5 hónapos korukra érik meg annyira, hogy képesek önállóan elaludni (tehát van aki már egy hónapos korától, van aki csak 8 hónapos korától..).

Sok babának ettől függetlenül cumin, az ujján vagy egy kis simogatáson túl nincsen többre szüksége.

Sok babának azonban - főleg amelyik hasfájós - szüksége van altatásra, amíg ezt a bizonyos kort el nem éri.

Ha a babád már 4-5 hós lesz, és továbbra is össze vissza, rendszertelenül és nehezen, keveset alszik, akkor van szó arról, hogy alvástréninget lehet alkalmazni, az ő érdekében, hogy hosszabban és mélyebben tudjon aludni.

De ezek a módszerek semmiképpen sem javasoltak egy egy hónapos babánál, aki fizikailag képtelen arra, hogy egyedül elaludjon. Ha sírva alszik el, az csak azért van, mert már annyira kimerül, semmiképp sem ajánlom, hogy így altasd amíg ilyen kicsi...5-7 hónapos kora között már gond nélkül megtaníthatod az önálló alvásra, akkor már nem fog sírással járni, hanem hamar le lehet szoktatni a ringatásról, cicizésről, de addig ezeket javaslom, ez ilyen, még ha fárasztó is sokszor 30 percig ringatni, akkor is ringatni kell, vagy ha az nem működik, akkor cicin altatni, ha az sem működik, hordozó kendőben, hintában vagy babakocsiban...valami mindig beválik.

Emellett ha tekereg, sír, nyügös, nem jól alszik, valószínűleg hasfájós is, ami még inkább megnehezíti majd a dolgot. De 3-4 hónap múlva elmúlik, és akkor lehet majd okosan csinálni a dolgokat és megtanítani az önálló alvásra. Ha rám hallgatsz, próbáld mindenképp cumira szoktatni, mert valami úgyis kelleni fog neki addig, vagy a ringatásod vagy a melled, vagy az ujja, vagy a cumi, és ebből a cumi az, amit a legkönnyebben elhagy majd 3 évesen, és amivel addig is a legjobban el tud majd önállóan aludni.

2015. aug. 17. 20:45
 19/21 anonim ***** válasza:

Nekem az első naptól fogva volt egy mentrend ami a nap közben azt jelentette, hogy két etetés közt 5-10 perc játék (majd egyre több idő, de max 30 perc) közben végeztem a dolgom. Este 7-re mindig itthon vagyunk, fürdés, evés, beteszem az ágyába és 2 perc alatt el is alszik.

Igazból az elsővel is ezt csináltam. Talán 2-3 alkalommal volt hiszti, mert nem akart elaludni. Ilyenkor kivettem, megnyugtattam és visszaraktam. Nekem hála az égnek sose volt gondom ezzel. Szerintem prübálj napirendet kialakítani, ami az első fix pont lehet, az a fürdés időpontja. Igazából még pici, tehát van idő a többi "mérvadó" pontot kialakítani. Sok sikert! :)

2015. aug. 17. 22:28
 20/21 A kérdező kommentje:

Az éjszakával nincsen gond általában. És az magától egy egészen fix és rendszerű dolog is. Olyankor sokat alszik és nem kell altatni akkor sem ha féligmeddig ébren van a szoptatások alatt.

A nappali alvásokkal van csak a gond, amik szintén a kiságyában történnének.

És igen, azt szoktam hogy kézben tartom amig nyugodt és lehunyogatja a szemét és akkor teszem le. És ezt többször is ha kell.

Csak az a bajom hogy bizonytalan vagyok azügyben hogy tényleg álmos-e. Dehát ásit, meg ha igy elpilled kézben akko csak álmos lehet, nemigaz? Nem tudom hogy jól látom-e.. Illetve azt sem hogy minden szoptatás közt kell-e aludnia. De ezaz, hogy azt is olvasom hogy igen, meg úgy is néz ki, mint akire ráférne.

De sokszor kimarad, vagy csa nagyon rövidre sikerül az alvása az altatás nehézsége miatt..

2015. aug. 18. 09:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!