Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért csinálja azt a kislányom...

Miért csinálja azt a kislányom, hogy ha leteszem a játszószőnyegére elkezd rögtön sírni? Mit csináljak? Hagyjam sírni?

Figyelt kérdés
Jövőhéten lesz 5 hónapos és már teljesen kikészít. Ha leteszem üvölt, ha föléhajolok és foglalkozom vele, akkor rögtön mosolyog, ha egy méterre eltávolodok, újra kezdi. Ha hagyom sírni, miközben 3 méterre tőle leülök a kanapéra, kb 20 percig sír, közben állandóan lesi, hogy mikor sajnálom meg, aztán egyik pillanatról a másikra elkezd nézelődni és a kezét rágcsálni. Valószínűleg megunja. De ez minden egyes etetés után így zajlik. Mikor fog 10 percig elleni és nem rögtön sírni? Ne írjátok azt, hogy én kellek neki, meg hogy ekkorta baba nem tud hisztizni, mert tud. Ha játszom vele, akkor mosoly és boldogság van. Ez mind oké, de azért amikor nappal 3 órákat felvan az alvások között, csak kell tudnia egy kicsit elleni nem? Így nem fog soha forogni, klúszni, mászni, ha mindig ölben akar lenni.
2010. márc. 9. 10:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
93%

Pedig téged akar:)

De legyél határozott,nem játszhatsz vele 24 órában,ezt megérteni még nem tudja,de éreznie kell szépen fokozatosan.Elég kicsi még,max félórát lehet "egyedül" hagyni,aztán joggal kéri anyát.Az én lányom is hasonló volt,bár azért volt ami lekötötte.Szeretett nézelődni,míg főztem rég nem látott játékokkal pakoltam körbe,meg persze egész nap láthatott.Volt h sírt,én is kikészültem.Ez sajnos ilyen.Ha nagyobb lesz és mászni fog akkor meg kiscicaként fog a lábadba csimpaszkodni:)

2010. márc. 9. 11:05
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
tud hisztizni, nyillván, de attól még komyolan gondolja, hogy te kellesz neki. hamarosan elkezdődik majd a szep. szorongás is, kimész wc-re, és elkezd majd üvölteni.... majd később tényleg jobban ellesz magában, de csodákra ne számíts. vannak ilyen típusú gyerekek, akik kevésbé vannak el magukban. az én lányom is ilyen. de az előző jól írta, hogy majd ha mászik, meg megy, akkor ha olyanja lesz, belecsimppizik a gatyádba, amikor mosogatsz meg mindig láb alatt lez, és követni fog, mint egy kiscsibe.... :)
2010. márc. 9. 11:07
 3/13 anonim ***** válasza:
77%
Az én Kislányom is ilyen, ugyanannyi idős is, mint a Te Picikéd. Max. 10 percet van el egyedül, most is már itt nyüsszög mögöttem. Ha mellette vagyok kartávolságra, akkor gyönyörűen eljátszadozik, viszont amint picit messzebb megyek, egyből jön a nyekergés. Igénylik a társaságunkat, nem lehet mit csinálni. Ráadásul az én Manókám délelőtt már nem is alszik, így max. délután tudok foglalkozni kicsit magammal vagy a lakással.
2010. márc. 9. 11:11
 4/13 A kérdező kommentje:
Köszi csajok. Azt nem mondom, hogy megnyugtattatok, de legalább most már tudom, hogy ez nem egyedi eset. Ha hagyom kaja után negyed órát nyöszörögni, akkor sem fogja megtanulni egy idő után, hogy egy kicsit ellegyen vagy ő ilyen ragaszkodós fajta?
2010. márc. 9. 11:13
 5/13 anonim ***** válasza:
57%

Első vagyok.

A gyerek ezzel jár,többé nem leszel SOHA egyedül.Ez valahol nagyon jó,de néha teher...A 3 és fél éves lányom nélkül el sem tudom képzelni h wc-re menjek:D:DVan h már kiborulok,és kizavarom,de akkor ott áll az ajtóban és vár.A nagyokkal is,de a kisebbekkel rengeteget kell foglalkozni.Nem hiperszuper fejlesztő játékokra gondolok.Egyszerűen vele vagy,simogatod,segíted abban h megtanuljon önállóan játszani.Ezt ugyanis meg kell tanulni.Például építőkockákat adsz neki.Érdekes,színes.Hadd nézegesse.Mikor látod h kezdi elveszíteni az érdeklődését,adsz neki egy más formát más színben.És így tovább.Addig míg ezzel elvan,egyedül van,de érezni fogja h mégis ott vagy,mert segítesz neki ha kell.

2010. márc. 9. 11:15
 6/13 anonim ***** válasza:
64%

Ötlet:

Oda tedd le, ahol te is vagy.

A lányom úgy 3-4 hete van el hosszabb ideig a szőnyegen úgy, hogy akár a konyhába is kimehetek néhány percre :-))) 9 hónapos.

Addig meg a szivacsot vittem magammal a konyhába, vagy volt olyan is, hogy amíg a mosást válogattam, addig beleültettem a szennyeskosárba. Tök jól elvolt, mert ott volt velem.

Pihenőszék is jó, abban sokszor magától elaludt.

Nem lehet, hogy fázik? (ha a földön van) Nekem ez is jelentett problémát.

Sőt, sokszor úgy van el most is a másik szobában a gyerek, hogy a konyhából teli torokból énekelem, hogy "Már minálunk babám"-at vagy a "Jól van dolga"-t vagy a Lencsilányt, netán a Vuk betétdalát. A lényeg, hogy hallja a hangom.

2010. márc. 9. 11:32
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ja, utolsó vagyok.

És a lányom csak február óta van huzamosabb ideig talajon, mert nálunk a padlón nagyon hideg van, nem mertem letenni.

Maradt a nagyágy. Csak onnan már lemászik, és leesik...

Még egy. Ülj mellé, úgy olvass, lehet, hogy annyi is elég neki.

2010. márc. 9. 11:34
 8/13 anonim ***** válasza:
5 hósan nem fog egyedül eljátszani, vagy nagyon ritka baba az ilyen. Ha leteszed , had sirjon, neked sem lesz jobb, mert ugyis hallod,és neki se tul szórakoztató, ettől szerintem fejlődni sem fog jobban, csak ha foglalkozunk velük. 16 hós már a babám. Mikor már mászott, sokkal jobban elvolt, ő még ráadásul 10 hósan kezdett mászni, ugyhogy addig tényleg nem volt tíz percem, hogy ne vele foglalkozzak. Később könnyebb szerintem.
2010. márc. 9. 11:49
 9/13 anonim ***** válasza:

Én is ugyanezt akartam kérdezni...

Lassan 5 hónapos a fiam, de mintha egyre kevesebbet lenne el egyedül. 3 hónaposan még fél órákat is elvolt, most jó, ha pár percet. Olyan, mintha mindent unna, sokszor csak a plafont nézi és nyafog, pedig van egy csomó játék körülötte, de nem találja fel magát, folyamatosan szórakoztatni kell. Még nem is forog sajnos, remélem akkor javulni fog a helyzet.

De akkor ezek szerint ez nem egyedi, vannak ilyen babák, akik nagyon igénylik a velük való foglalkozást.

2010. márc. 9. 12:25
 10/13 A kérdező kommentje:
Utolsó: az enyém ugyanilyen. És igen, bő egy hónapja sokkal jobban és többet elvolt, olyan, mintha visszafejlődne. :) Az én kislányom sem forog még, és ezért is idegesít a dolog, mert ha az ölemben akar lenni vagy azt akarja, hogy én tornáztassam, akkor hogy fog megfordulni?
2010. márc. 9. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!