Miért csinálja azt a kislányom, hogy ha leteszem a játszószőnyegére elkezd rögtön sírni? Mit csináljak? Hagyjam sírni?
Pedig téged akar:)
De legyél határozott,nem játszhatsz vele 24 órában,ezt megérteni még nem tudja,de éreznie kell szépen fokozatosan.Elég kicsi még,max félórát lehet "egyedül" hagyni,aztán joggal kéri anyát.Az én lányom is hasonló volt,bár azért volt ami lekötötte.Szeretett nézelődni,míg főztem rég nem látott játékokkal pakoltam körbe,meg persze egész nap láthatott.Volt h sírt,én is kikészültem.Ez sajnos ilyen.Ha nagyobb lesz és mászni fog akkor meg kiscicaként fog a lábadba csimpaszkodni:)
Első vagyok.
A gyerek ezzel jár,többé nem leszel SOHA egyedül.Ez valahol nagyon jó,de néha teher...A 3 és fél éves lányom nélkül el sem tudom képzelni h wc-re menjek:D:DVan h már kiborulok,és kizavarom,de akkor ott áll az ajtóban és vár.A nagyokkal is,de a kisebbekkel rengeteget kell foglalkozni.Nem hiperszuper fejlesztő játékokra gondolok.Egyszerűen vele vagy,simogatod,segíted abban h megtanuljon önállóan játszani.Ezt ugyanis meg kell tanulni.Például építőkockákat adsz neki.Érdekes,színes.Hadd nézegesse.Mikor látod h kezdi elveszíteni az érdeklődését,adsz neki egy más formát más színben.És így tovább.Addig míg ezzel elvan,egyedül van,de érezni fogja h mégis ott vagy,mert segítesz neki ha kell.
Ötlet:
Oda tedd le, ahol te is vagy.
A lányom úgy 3-4 hete van el hosszabb ideig a szőnyegen úgy, hogy akár a konyhába is kimehetek néhány percre :-))) 9 hónapos.
Addig meg a szivacsot vittem magammal a konyhába, vagy volt olyan is, hogy amíg a mosást válogattam, addig beleültettem a szennyeskosárba. Tök jól elvolt, mert ott volt velem.
Pihenőszék is jó, abban sokszor magától elaludt.
Nem lehet, hogy fázik? (ha a földön van) Nekem ez is jelentett problémát.
Sőt, sokszor úgy van el most is a másik szobában a gyerek, hogy a konyhából teli torokból énekelem, hogy "Már minálunk babám"-at vagy a "Jól van dolga"-t vagy a Lencsilányt, netán a Vuk betétdalát. A lényeg, hogy hallja a hangom.
Ja, utolsó vagyok.
És a lányom csak február óta van huzamosabb ideig talajon, mert nálunk a padlón nagyon hideg van, nem mertem letenni.
Maradt a nagyágy. Csak onnan már lemászik, és leesik...
Még egy. Ülj mellé, úgy olvass, lehet, hogy annyi is elég neki.
Én is ugyanezt akartam kérdezni...
Lassan 5 hónapos a fiam, de mintha egyre kevesebbet lenne el egyedül. 3 hónaposan még fél órákat is elvolt, most jó, ha pár percet. Olyan, mintha mindent unna, sokszor csak a plafont nézi és nyafog, pedig van egy csomó játék körülötte, de nem találja fel magát, folyamatosan szórakoztatni kell. Még nem is forog sajnos, remélem akkor javulni fog a helyzet.
De akkor ezek szerint ez nem egyedi, vannak ilyen babák, akik nagyon igénylik a velük való foglalkozást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!