Túlreagálom és egy legénybúcsú nem ekkora gond? Anyukák, Ti ezt hogy kezelnétek?
Tudom, hogy a témakör nem a legmegfelelőbb, de a "házasság" kategóriában van néhány elég bunkó felhasználó és leginkább a kisbabás anyukák véleménye érdekelne most.
Az a helyzet, hogy októberben lesz a császárom és tegnap a férjem mondta, hogy ő előtte 2 nappal fog hazajönni, mert elutazik egy legénybúcsúra. 7 napra mennek, a világ másik végére. Én pedig mondtam, hogy ezt nem gondolhatja komolyan, mikor tudja, hogy mennyire félek az egésztől. Szerinte én reagálom túl és semmi gond nem lesz, vagy ha ennyire félek egyedül maradni terhesen, akkor beszéljek az orvosommal, hogy 1 héttel hozzuk előrébb a programozott császárt. Ja, mert jobb lenne itthon lenni egyedül egy újszülöttel, mint terhesen.
Anyósom is nyugtatgat, hogy semmi gond nem lesz, meg itt van ő is, ha bármi van, de akkor is... Ez nekem rosszul esik.
Megbeszéltük, hogy a pici miatt nem fogunk a 4 fal között élni, de ez azért meglepett.
Szia!
Szerintem a férjed még nincs teljesen kész az apaságra. Nagyon sok mindent át kellene értékelnie...
Én teljesen kiakadtam volna, ha a férjem ilyennel áll elő...
Az se semmi, hogy a császár időpontját tegyétek át...
Az egy dolog, hogy már most tudod a császár időpontját, de attól még bármi közbe jöhet, és megindulhat hamarabb a szülés.
Azért az 1 hét rengeteg ilyenkor.
A legnagyobb gyerkőcünk teljesen váratlanul érkezett a 34. héten, utána még hetekig teljesen paff voltam (főleg lelkileg), jó volt, hogy ott volt a férjem és támogatott, hozta amire szükségem volt (olyanokat, amikre elsőre nem gondoltuk, hogy kellhet).
A férjem munkahelyén idén tervezve volt egy 3 hetes külföldi út a kollégái közül 2 visszamondta. Az egyiknek a felesége a út alatt lett volna 7-8 hónapos terhes, míg a másik nem akart a kisfia növekedéséről 3 hétre sem lemondani (a gyerkőc kb 6 hónapos volt akkor). A férjem csak a noszogatásomra jelentkezett, mert ő sem akart itthon hagyni minket (a legkisebb 3 hónapos lett volna az út alatt). Az út végül elmaradt.
Egy gyerkőc születésével sok minden megváltozik, még akkor is ha nem akartok a 4 fal között lenni. A pici igényei kerülnek majd előtérbe (ahova mentek, legyen pelenkázó, szoptatási/melegítési lehetőség, stb.). Ezt a férjednek is jó lenne belátni.
Amúgy a férjed nagyon nincs tisztában azzal, hogy mit hoz a jövő.
Ha mindenképpen utazik, jobb lenne, ha "egyben" várnád meg, mert egy császár után nem mindenki tud 3 nap után fitt lenni. Ráadásul ott lesz egy kisbaba is, akivel össze kell szokni, amihez nyugalom kell, nem állandó idegeskedés (pl. férjed mit csinál a legénybúcsún, jól van-e, anyósnak való megfelelés). Az idegeskedéstől az anyatej el is apadhat, ráadásul a pici is nyűgösebb lesz, mert érzi rajtad a feszültséget.
Engedd el - 3 napra, amiben benne van az utazás is.
Egyébként én csalódott voltam, h nem természetesen szülhetek, szerettem volna minden pillanatát megélni a szülésnek, milyen érzés.
Aztán ahog közeledett a progi (faros volt), ejj, mondom a fene sem kívánja az órákig vajúdást, a pici 15 perc alatt kint van, én fél órával később készen, mi kellhet még? Annál hamarabb látom, milyen, egészséges-e, jól van-e?
A császárt délelőttre írták ki, fogalmam sem volt, mi lesz a menet, és eldöntöttem, h az összes ki feladatot szépen sorra végigcsinálom, és nem a NAGY EGÉSZ HEGYMAGAS AKADÁLYT látom a CSÁSZÁRMETSZÉSBEN.
Szóval korán kellett kelnem. Oké.
Lezuhanyoztam, hogy azért mégis. Oké.
Jött a nővérke, asszem nst-ztünk. Oké.
Beöntést adott, nagyon finoman, gyakorlattal.Megvan.
Eredmény, lemosdás. Aztán? Mi a következő lépés?
Egy kis infúzió, valami tabletta, valami innivaló.
Lebortovált, közben említettem, ezt megcsinálhattam volna én is előre - már amennyit kitapogatok a hasam miatt :) De ő ellenezte, azt mondta, azért jobb a műtét előtt időzítve, mert a pl napokkal előbbi borotválás után begyulladhatnak a szőrtüszők, fertőzés is kialakulhat, ráadásul így még egyszer ő is lemosdat. Hát legyen, oké.
Minden lépésnél csak a feladatra figyeltem, és derüsen, nyugodtan végigcsináltam a lépéseket, és végül végeztem a hatalmas falattal, a császármetszéssel.
A kicsi babám bőrénél semmi sincs puhább a világon...
Anyósodon kívül más valaki véleményét is kellene hallania, más családapáét pl.
Az én párom a szülés után 2 héttel ment el 7 napra. Előre megbeszéltük, belementem, de akkor mégis jólesett volna, ha ott van. Bár igazság szerint a testi fájdalmaimat nem tudta enyhíteni semmi, ő sem. Csak azért mégis. Ott voltak helyette a szüleim, sokat segítettek. De ez a szülés után volt. Ha előtte van a program, az sokkal másabb. Anyósod nem alszik melletted, ha éjjel szükség lenne segítségre.
Visszavonom a 3 napomat, könnyelműen mondtam az elején. Belegondoltam, milyen érzés, amikor minden percet úgy élsz meg, hogy akkor most mire is figyeljek? Menni kell? Vagy ez nem fontos?
A másodikom is császár lett, de akkor én mentem be éjjel 2-kor egyedül autóval.
Azon a héten már egyszer megnézettem magam az egyik délután, mert nem éreztem mozgást. Elmaradt a bejelentkezése. Csoki- és kávéteszt negatív. Persze mire nst-ztünk, megmozdult.
Szóval pár napra rá borzasztó keménynek, nehéznek éreztem a hasam éjjel, és nem mozgott... Rázogattam is kicsit, semmi. Most nem kávéztam, elindultam. Biztos a mi biztos vittem magammal a kis összekészített csomagom. Mondtam a páromnak, maradjon itthon a picivel, aludjanak nyugodtan, hátha megint vaklárma az egész. Nst-n olyan becsúszások voltak a normál értékek alá, h azt mondták, kivesszük. Most. Nincs semmi baj, de inkább kivesszük. (Talán a 39. héten lehettem.)
Igenis a közelben kell legyen, és legyen ez az ő ébresztő fejbekólintása, mert ha most nem vesz komolyan akkor mikor?
Állj a sarkadra, ne engedd el, majd akkor jobban tisztel Téged is, mert most nem a fodrászidőpontodról van szó, hanem a gyermeketek világra jöveteléről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!