Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor adtatok először RESZELT...

Mikor adtatok először RESZELT almát babátoknak? Mikortól ehetnek darabosabbat?

Figyelt kérdés

Anyósoméknál voltunk,és úgy nézett rám,mint az ufóra,hogy miért nem adhat neki reszelt almát.Még csak 1 hónapja táplálok hozzá,csak pürét kap.Ekkor jött,hogy esetleg főzne neki bolti tejből Coop-os :-D pudingot.Mondtam,hogy azt még nem ehet...aztán jött a vegetás,sós,marhahúsos húsleves...szintén nem engedtem,majd adott egy csomag tojásos piskótát,hogy otthon etessem meg vele.Nagyon szeretem az anyósomat,de látom,hogy tömni akarja...ahogy minket is mindig.

Hiába mondom,hogy ne tegye,így nem is merem vele magára hagyni,pedig mindig azon van,hogy kimenjünk a férjemmel a szobából,hogy ő lehessen vele.

Hogy lehet ezt szépen megmagyarázni?Egyáltalán baj,hogy nem adok még neki darabosat?

2 alsó foga van,7 hónapos kislány.

2010. márc. 7. 19:41
 1/5 anonim ***** válasza:
46%
reszelt almat egy szem kekszel, hogy a levet feligya (haztartasi keksz) imadni fogja, elarulom hogy a bolti tapszerben sincs ma, öszibarack is mehet neki ugyanigy egy szem kekszel. a husleves amiben nincs vegeta meg tul sok so egy kis marhahusival összeturmixolva sem art, jobb ha egyre több izt felfedez en adtam az enyemnek. se nem tulsulyos se nem beteg. a bolti tejes pudingot valoban ne eröltesd azt raersz majd kesöbb de akkor sem lesz fontos a sok cukros cucc. en szemely szerint szivesebben adtam neki a sajat frissen fött turmixaimat legyen az gyümiböl levesböl vagy barmiböl mint a bolti püreket, mert az 100% hogy tenyleg abbol keszül amit beleteszek...Amugy meg szamolj csak utana hogy egy napi püres kajaja arabol mennyi friss zöldseget gyümit tudsz venni... repat krumplit egy kis husival turmixolva nyugodtan adhatsz neki, imadni fogja.
2010. márc. 7. 20:10
 2/5 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozz vele. Az ö idejében más világ volt. Mond neki,hogy a védönö mondta,hogy mit adj neki és mit ne ,és ahhoz tartod magad. Én se merném vele kettesben hagyni,ki tudja,miket adna neki. Én babám 8,5 hós,csak püréket eszik. Lassan kezdem szoktatni a daraboshoz,a fözi egy részét villával töröm össze,a többi püré. Ti még ráértek ezzel. Amúgy még a füszerekkel is ráérsz,én se használtam még.
2010. márc. 7. 21:09
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja,kekszeket se adnék neki!
2010. márc. 7. 21:10
 4/5 anonim ***** válasza:

tok ugyanez...

hat en 7 hosan rendes hamozott almat adtam neki, a reszelt alma nalunk kimaradt (mondjuk 7 hosan mar 7 foga volt)

en nagyon agresszivan lepek fel minden ilyenre, es probalom oket leszoktatni. nehezen megy, mert csak furdal a lelki,es nekik is rosszul esik, de muszaj ram hallgatniuk, ha azt akarjak, hogy kesobb rajuk bizzam akarmennyi idore is, mert tudom, hogy a hatam mogott ugyis megprobaljak..nem tudom hogy lehetne a fejukbe verni.. szerintem sehogy :(

darabosat akkor adj, amikor erzed..lehet probalkozni eloszor kolesgolyoval, vagy a dmben talalhato direkt baba-puffasztott rizzsel, ha azt eszi, akkor probalhatod (bar mondom, en egybol almat adtam, elvan vele, szereti, reszeltet talan ha feltucatszor kapott)

egy eves fiu anyuja

2010. márc. 8. 00:30
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem a reszelt alma, amit üvegreszelőn reszelsz le nem számít darabos kajának, az pép. Mi evvel kezdtük a hozzátáplálást a gyerekorvosunk javaslatára.

Én darabosat 8 hónapos kora után adtam (inkább már 9 volt mire egy egész adagot megevett), akkor már 5 foga volt, de ez nem jelent semmit, mivel amíg nincs rágófoga addig az ínyével és a szájpadlásával nyomja szét a darabokat. A 2 fogával is ugyanolyan ügyesen fog enni mintha 8 lenne, mert azokat is csak arra tudja használni, hogy harapjon, rágni még nem tud velük.

Egyébként nálunk is ez a helyzet, csak itt apósom akarja mindig megtömni. Volt, hogy tejszínhabot adott a tejallergiás kisfiamnak, mert elfelejtette, hogy nem szabad. Szerencsére ma már lassan 14 hónaposan a tejtermékeken kívül szinte mindent ehet, úgyhogy most mindenki boldog, hogy etetheti.

2010. márc. 8. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!