Miket adtok már enni/inni 4-5 hónapos babátoknak? Mi alapján próbálkoztok az új ízekkel?
4-5 hós babának még anyatej vagy tápszer a hozzátáplálás még ráér.
Ha itatni akarod , akkor csak sima víz.Nem kell teához szoktatni, mert akkor később csak azt lesz hajlandó meginni
.
Az én kisfiam anyatejes, de már 3 hónaposan kapott gyümölcsöt. Először az aktuális őszibarackkal kezdtük (kevés mennyiséggel- fokozatosan) majd jött az alma, banán.
4 hónaposan krumplit főztem neki almával, ehhez jött a sütőtök (szintén most van a szezonja) és a meggy (a fagyasztóból).
Most 5 hónapos, 10 óraira tejpépet kap valamilyen gyümölcs és keksz hozzáadásával. A kekszet a védőnő tanácsolta, állítólag ezt most a "legújabb trend", hogy korábban kell elkezdeni adni, az esetleges allergia miatt. Délben kapja a főzeléket, délután gyümölcsöt és e mellett még 6-8 alkalommal szopizik is. El lehet képzelni, milyen "kis szakadt" gyerkőc :)
És még annyi hogy nem vettem neki ugyanolyan bébi ételeket, könnyen szokott hozzá mind kettő fiam az új ízekhez.Nem aggodtam túl a dolgot.Tejpépet 5 és fél hónaposan kaptak először. 6 hónaposan már krémtúrót és joghurtot is kaptak.
Utolsó voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!