Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen teát adhatok a babámnak...

Milyen teát adhatok a babámnak, hogy a tápszeres etetések között igyon folyadékot?

Figyelt kérdés

Szoktam kamillateát, sima vizet (ezt csak akkor issza meg, ha nagyon szomjas). Van itthon bio, filteres édeskömény-ánizs teám, amit az ajánlása szerint egh hetes kortól lehet adni. Adhatom ezt neki? Abszolút nem tudom, hogy milyen hatása lehet, az ánizstól mindenki úgy fél, mert hasfájást okozhat, csak azt nem értem, hogy akkor minek csinálnak ilyen teát a piciknek?????????

Köszi a válaszokat!

ui: kamillateát adhatok neki minden nap??????(virágosat főzök, éppen hogy csak színe legyen)

2008. szept. 5. 14:06
 1/4 anonim ***** válasza:
7 hónapos a fiam és sajnos tápszeres. Nem iszik más csak vizet. Nem is fogad el mást. Szerintem ha nem beteg, vagy nincs a környezetben hurutos ( vagyis megelőzésre) nem kell teáztatni őket.
2008. szept. 5. 14:12
 2/4 anonim ***** válasza:
A kamillát épp hogy pár másodpercig szabad csak áztatni, még felnőttek esetében is. Én gyógyszertárban veszek ánizst és abból csinálok teát, nem fáj tőle a pocija, sőt, hajtja a szelet. Van, hogy csipkehúsból hideg áztatással csinálok teát és azt keverem az ánizzsal, azt is nagyon szereti és tele van vitaminnal.
2008. szept. 5. 14:14
 3/4 anonim ***** válasza:
Én babamosoly teát adtam neki,szereti-de kb 3szor hígabban mint ahogy írja a papírja,mert ő még picike..2hósak vagyunk..
2008. szept. 5. 15:29
 4/4 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Kamillatea adható, akár napi szinten is a babáknak. Segít a széklet ürítésénél.

Bármilyen teát (akár fekete teát is) adhatsz neki, az a lényeg, hogy csak éppen hogy egy pici színt adjál neki, így nem jut be a szervezetébe feleslegesen koffein.

A kamillateát viszont 10 percig kell áztatni, hogy a hatóanyagai kiázzanak. A védőnőnk javaslata alapján én így csináltam:

1 dl felforralt vízbe tettem bele egy csipet kamillavirágot, letakartam, és 10 percet állt benne.

Az egy csipet az kb. 2-3 virágot jelent.

2008. szept. 5. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!