Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 11 hetes lányom körmén a...

11 hetes lányom körmén a sarkokat is ki kell vágni, vagy csak elég csipesszel egyenesen levágni a végét?

Figyelt kérdés

Nem fog akkor benőni neki a sarok? Mert azt olvastam, hogy azt nem kell vágni, csak a végét egyenesen, de akkor meg annyira éles marad a körme sarka, hogy azzal még jobban bántja magát.

Ti hogy szoktátok vágni?

2008. szept. 5. 14:05
 1/3 anonim ***** válasza:
68%
Semmiképpen ne vágd be a sarkoknál, maximum csak annyira hogy éppen a élét veszítse el. Sajnos nekem így vágták gyerekkoromban és ezért mai napig azzal szenvedek, hogy benő a körmöm. Már nem is tudom máshogyan vágni csak így, aztán minden manikűr után betadin stb nehogy begyulladjon vagy gombám legyen!
2008. szept. 5. 14:09
 2/3 anonim ***** válasza:
68%
ollóval szoktuk és egyenesre. Ráér még a kerekitgetés. Tényleg benőhet ha kerekíted és az fájdalma neki ha begyullad. Nem sértik meg magukat, majd meglátod.
2008. szept. 5. 14:10
 3/3 anonim ***** válasza:

Egyes szakirodalmak azt írják, hogy a kéz körmeit célszerű lekerekíteni, hogy ne karmolja össze magát. A láb körmeit egyenesen célszerű vágni, a benövés ellen.

Ha félsz, hogy benő a kezén a köröm, és nem akarod lekerekíteni, de összekarmolja magát, akkor húzhatsz a kezére valami zoknit, vagy babakesztyűt.

De a kéz körmei nem szoktak benőni, vagy ha mégis, akkor az nagyon ritka!

2008. szept. 5. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!