Hogyan tegyem egyértelművé, hogy ne kisgyerekkel érkezzenek babalátogatóba?
Hamarosan megszületik első gyermekünk, és sok olyan ismerősre számítunk, akinél már van kisgyerek.
Szerintetek tudják, hogy nem szabad hozni magukkal a bölcsis, óvodás korú gyerkőcöt?
Arrogáns, lenéző választ adtál. Komolyan mint egy hercegnő úgy viselkedsz.
Sebaj, csinálok egy honlapot, amibe beleírom azt hogy lehet menni gyerekekenek is ha azok nem betegek. Aztán akkor megnyugszol... :)
Nekünk gyógyszerész ismerős javasolta, hogy a gyerek 3 hós koráig ha lehet, kerüljük a gyerektársaságot, mert ha véletlenül elkap valamit, akkor nehezebben küzdi le, meg 3 hónap alatti babának kb. semmilyen komolyabb gyógyszert nem lehet adni, ami igazán hatásos.
Én a helyedben azután hívnám a kisgyerekes családokat látogatni, miután megkapta a baba a 3 hós oltást. Az egészségesnek tűnő gyerekben is lappanghat valamit.
Nyilván testvér esetén nem lehet őket hermetikusan elzárni, de az ember a saját nagyobb gyerekén tudja ellenőrizni, hogy mosott-e rendesen kezet, és tisztában van vele h van-e vmilyen járvány az oviban/suliban kell-e fokozottan figyelni az előjelekre stb...
Egy egyszerű náthavirus miatt a két hónaposom kórházba került. Igaz neki a tesó "hozta", de a vendég gyerek is lehet hordozó. Úgyhogy értem a kérdező aggodalmát.
Igenis kerülje el a bizonytalan helyzeteket, ha teheti.
Ez nem túlféltés, ha egy egy évessel csinálná, az lenne.
3-4 hónapos kortól sokkal hatékonyabb az immunrendszer, addig meg ésszerűen védekezzünk ami ellen lehet.
Én teljes mértékben egyetértek veled! Talán azért, mert régóta eüben dolgozom, láttam sok minden csúnyaságot. Nem gondolom, hogy az újszülötthöz mindenkinek be kell esnie. Én a 6. hetet szentnek tartom ebből a szempontból.
Egy újszülött immunrendszere még nagyon éretlen, sokkal fogékonyabb a fertőzésekre. Ezt szoptatással valamelyest csökkenteni lehet, de mindent az sem véd ki.
A kisgyerekek sokkal többször betegednek meg és HORDOZNAK betegségeket is a közösségbe kerülés miatt. A hordozás alatt is fertőzőképesek. Tehát hiába nem látszik betegnek még, attól fertőzhet. Az első 6 hétben semmiképpen nem engednék idegen gyerkekekt be. A tesó más, ő van, adott. És ő egy gyermek. Természetesen ő is hazahozza a fertőzéseket, amit a pici el is kap.
A 6-8. héttől már lehet lazábbnak is lenni. Persze nem kell, hogy puszilgassák idegen gyerekek, de azért látogatóba már jöhetnek. (persze nem tucatával egyszerre)
Még valami. Az immunrendszer "érlelését" nem az újszülöttel érdemes kezedeni kedves hozzászólók...! Bőven lesz erre idő és mód, miután picit megerősödött. Újszülöttorban egy banális náthából is lehet tüdőgyulladás, egy kis hasmenésből is kórház. Nem hiányzik seninek szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!