Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sárgaság téma - 3 és 4 naposan...

Sárgaság téma - 3 és 4 naposan nem volt sárga a babám, haza is engedtek a kórházból, később már nem sárgul be?

Figyelt kérdés
3 és 4 naposan vérvétel alapján megnézték, és rendben volt. Ma 6 napos és olyan sárgának látom, szerintetek visszavigyem a kórházba, vagy már ilyenkor nem sárgulhat be?
2010. márc. 6. 15:51
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Lemaradt: 3 és 4 napon is azért nézték meg, mert ránézésre sárgának tűnt. Nekem még mindig sárgának tűnik.
2010. márc. 6. 15:52
 2/12 anonim ***** válasza:
64%

Az enyém besárgult, ugyanígy voltunk, a kórházban semmi itthon meg tessék:( Volt kint nála a gyerekorvos, és azt mondta, semmi baja, ez gyakran előfordul, minimum 4 óránként szopizzon, ha alszik, ébresszem föl. Éjszaka nem kellett, de napközben mindenképpen. Én 3 óránként tettem cicire,+ éjjel felkelt 4 óránként és 4-5 nap alatt lehúzódott a sárgaság. Ne aggódj! Jó babázást!

ҝ

2010. márc. 6. 15:53
 3/12 anonim ***** válasza:
Ilyen pici babát, pláne ha besárgul éjszaka is ébreszteni kell és 3óránként etetni. Így gyorsabban ürül a szervezetéből. Ha süt a nap vidd levegőre, az is sokat használ.
2010. márc. 6. 15:59
 4/12 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Nem túl sok a tejem még, egy evésre a mérleg szerint átlagosan 30g-ot(napi 5-6x) eszik és azt sem tudom, hogy az elég-e neki. Sokat alszik, két napja vagyunk itthon. Olvastam, hogy adhatok neki cukros vizet. Hétfőn kell felhívni a gyerekorvost, gondolom kedden kijön hozzánk. Szerinted addig ha etetem-itatom, akkor nem lesz késő?
2010. márc. 6. 16:01
 5/12 anonim ***** válasza:

Az enyém is ennyit evett, nem adtam neki cukros vizet. Bízd rá, hogy egy alkalommal mennyit eszik, de etesd akár 2 óránként, és ahogy írta a második, tedd az ablak alá, hogy érje a nap! Az is nagyon jó rá:)

ҝ

2010. márc. 6. 16:02
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszi a megnyugtatásokat :) Akkor végül is "normális", hogy néhány baba sárga és nem kell különösebb kezelés, csak sok folyadék. Izgulok érte, de ezzel gondolom más is így van. Nem lehet ebből semmi maradandó károsodás, ugye?
2010. márc. 6. 16:07
 7/12 anonim ***** válasza:

Nyugi semmi baja nem lesz. Mi úgy jöttünk haza a korházból, hogy a bilirubin(ami a sárgasáot okozza)épp a határszint felett volt kevéssel. Mivel a kora osztályon voltunk és kellett a hely, így hazaengedtek minket. Akkor voltunk 2hetesek. Állandóan ébreszteni kellett, mert csak aludt. Evés közben is ébresztgetnem kellett. Kínszenvedés volt.

2,5óránként etettem. Akkor kb 50-60ml volt az "adagja". A babád eleget eszik, ezen ne aggódj.

Ha kedden megy a doki úgyis kér majd vérvizsgálatot, abból kiderül hogy sárga vagy sem.

második voltam

2010. márc. 6. 16:11
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, megnyugodtam :) Hol lehet utánaolvasni, hogy mennyit kell ennie a babának 1 nap alatt?
2010. márc. 6. 16:16
 9/12 anonim ***** válasza:

Erre va egy szabály ami átlag. Testsúly kg-ként 150 ml.

Mondjuk egy 3kg babának napi 450ml. Ami ha 5x eszik 90ml étkezésenként. De ez csak átlag. Pláne újszölött babáknál. Van amelyik többet eszik van amelyik kevesebbet. A baba tudni fogja mennyi kell neki.

2010. márc. 6. 16:25
 10/12 anonim ***** válasza:

ne görcsölj!!!!

Bőven eleget eszik a babád, sőt! Inkább többször egyen, ne ritkán sokat!

Most akkora a gyomra mint egy cseresznye mag, már a 30 is nagyon sok :)))

vedd lazára ezt a dolgot :)

cukros víz nem túl jó, max ha el kell menned akkor azzal elhúzhatjátok a következő etertést de anyattej kell csak!

a sárgaság teljesen normális hisz most ürül a szervezetéből a te hormonjaid. én babám sokáig volt sárga mert az én vércsoportom +, övé -, és ettől is sárga :)

szóval csak lazán, 2-3 óránként ciciztesd, borzasztó sokat fog rajtad lógni pár hétig de szinte egyok napról a másikra ki fog alakulni :)))

2010. márc. 6. 16:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!