Hogy vagytok 11 hónaposok? Milyen a napirendetek? Miket esztek? Hány fogatok van? Miket csináltok?
Szia!
Lányaim pont ma 11hónaposak. Mindkettőnek 5foga van. Az egyik 8460gr a másik 9200gr. Tejtermékeken kívül mindent esznek sajna a tejes dolgokra allergiásak. Egyébként szeretnek mindent. Napi 1x 1,5-2órát alszanak. Az éjszakákat most kezdik átaludni. Sokat játszanak, főként kergetőznek és "beszélgetnek". Szeretik a kukucska játékot. Nekem szerencsém van, mert sok időm van mellettük. Általában lefoglalják egymást, persze én is sokat játszom velük.
EGyébként nagyon szépen fejlődnek. Az egyik már kb 2-3hete jár. Már az egész lakást bejárja A másik még csak próbálkozik.
Az én lányom 10 és fél hónapos.8500g és 72 cm.
4 fogacskánk van,most jön ki felül az 5.
Délelőtt fél órát,délután másfél-2 órát alszik.
A bútorok mellet kapaszkodva megy.Néha-néha meg áll egyedül pár mp-ig.
Imád pakolni(újabban már nem csak ki,hanem vissza is).
Kedvence a mese könyvek lapozgatása,közben folyamatosan magyaráz.Még mindig sokat kukuccsozunk.
Szavakat amiket már kimond:apa,aja(anya),mama,tata,papa,pápá,baba,háp-háp,tette(tente),nem,ott.,alló-alló( telefonál). :)
Étkezés: még cicizünk sokat,ezenkívül főzelékek,túró,joghurt,vaj,májkrém kenyérrel,zsömlével,gyümölcsök,levesek.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
És a tiéd?
De jó hogy nektek ennyit alszik a pici. A fiam ha 1 órát alszik akkor már örülök. Legtöbbet akkor alszik amikor baba kocsizunk. Enni szinte mindent eszik tápszer reggel este, napközben főzelék kenyér gyümölcs...
Az ágy mellett már álldogál és pár lépést megtesz. A fiókot már nem csak kihúzza hanem vissza is tolja. Nagy bajkeverő és nagyon huncut. Mindig eltünteti a nyomait.
Sokat nevet és be nem áll a szája mama, papa, appppuuuuuuu, anya...
még mindig kukucsozunk és szereti a színes könyveket és mindent rág. Jelenleg 8 fogunk van de nem sokáig.
Egy hét múlva lesz 11 hónapos. Két foga kint van már, de útban van még 4. Üveges és házikaját egyaránt eszik, szinte mindent, és sokat. Több mint 11 kg, a magasságot nem tudom de 80 körül van, esetleg több.
Már mindent csinál, jár, szalad, mászik.. pakol, ismerkedik mindennel. Mikor mivel játszink, mikor mi jut eszembe. Hál istennek a legegyszerűbb dolgokkal is elvan ...
Kislányom 10 és fél hós. 8 kg és 74 cm. Kettő foga van alul, de már készülnek a felsők is. Sokfélét kostól, de külön főzök még neki. Csak két foggal a darabosak nehézkesen mennek még.
Feláll kapszkodva és körbejárja a járókát, bútorok mellett is lépked. Mászik.
Még kétszer alszik napközben és éjjel újabban újra fenn van.(Gondolom a készülődő fogak.)
Szeret egyedül is játszani, de az irányított foglalkozás is tetszik neki. Sokfélét játszuk Deákné B. Katalin könyve szerint is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!