Felétek is van olyan, hogy 8:17! perckor tart razziát a védőnő?
29: nálunk sosincs étel az asztalon csak úgy, miután ettünk mindig elpakolok, nem szeretném ha odaszoknának vmilyen bogarak. Nem is értettem soha, aki napokig kinthagyja és megromlik.
Játékhalomban se szokás lenni, kezdetektől arra tanítom a gyerekem, hogy pakoljon el egyből maga után, tehát nincs elől sok játék, max 1-2.
Foltos ruhán se szoktam aggódni, nem ordibálok egész nap, h vigyázz a ruhádra, ha foltos lecserélem miután befejezte az adott tevékenységet amitől foltos lesz. De ha ez egy óráig tart, akkor lehet egy órán keresztül foltos lesz.
Tehát mit lát a védőnő ha nem kajaidőben betoppan?
Nincs kaja az asztalon, gyerek ruhája foltos mert mondjuk épp festettünk és nincs elöl konkrét játék, mert festés előtt elpakoltuk. Akkor ezek alapján már el is vinné egyből a gyerekem?
Nem hiszem h rossz anya lennék, mert mindene megvan, rengeteget foglalkozok vele és még 1x sem volt beteg, orvosnál még csak tanácsadáson volt.
A szobája/szekrénye tele van játékkal, ruhája is rengeteg van, a szekrény felső részén méret szerint rendezve/kimosva még vagy 3 évre előre megvan minden.
Mesekönyve rengeteg, könyvesboltos nagynénivel rendelkezik, alig bírjuk hova tenni, mindenből megvan a legújabb és az összes klasszikus. Csak annyi, hogy nem szeretjük a rendet, nincs elöl a fél gyerekszoba.
Szóval nem biztos hogy van értelme messzemenő következtetéseket levonni abból hogy mi látszik.
(És mielőtt leszólnátok h biztos titkolok valamit, védőnő 2-3 alkalom után mondta, h csak akkor jön majd, ha kérem, inkább a problémás családokra koncentrálna, látja, hogy itt minden rendben.)
31: javítom:
*nem szeretjük a rendet helyett: szeretjük a rendet
Amúgy olyankor mi van,ha csenget de valaki nem nyit ajtót/nem engedi be?
(Most mindegy milyen indokból, mondjuk azt, hogy épp nincsenek otthon, elutaztak 2 hétre.)
Akkor a védőnő egyből jelenti az illetékes szervnél vagy jegyzőkönyvet vesz fel vagy mi a hivatalos eljárás ezen esetben? Illetve még kimegy 5x az elkövetkezendő 2 hétben, akkor se nyitnak ajtót, akkor már eljárás indul vagy a mi limit?
Én védőnő vagyok.
Személy szerint nem szeretek kimenni fél 10 előtt,mert tanévben reggel mindenki oviba,iskolába viszi a nagyobbakat,még bevásárolnak,és 9 előtt nemigen érnek haza.Nyáron meg hadd pihenjenek,ha akarnak.Kb. délután 1 - ig szoktam látogatni,mert utána általában alvásidő van.
Sok helyre úgy megyek,hogy megbeszéljük,nekik mikor jó,és lehetőleg ne ebédidő legyen.Mivel van csatolt községem is,és oda ritkán jár a busz,előfordul,hogy 9 előtt odaérek,vagy a déli busszal.Még soha nem volt gond abból,hogy olyankor mentem,bár nem szeretek ebédidőben menni senkihez.
A körzetemben viszont rengeteg a hátrányos helyzetű család,hogy szépen fogalmazzak,népcsoportot nem akarok írni.Hozzájuk soha nem jelentkezem be.Elindulok az utcában,és akivel megbeszélnivalóm van,oda bemegyek.Sokszor megállítanak az utcán is,és ott beszélünk.Előfordul,hogy mentegetőznek,hogy éppen most kezdi a takarítást vagy a nagymosást,és ezért van kupi.De egy idő után az ember már tudja,hogy hol van gond.
Igazándiból még soha nem volt gond abból,a jobb körülmények között élőknél sem,hogy nem szóltam előre.
A kérdezőnek válaszolva annyit mondanék,hogy megértem,hogy nem tetszett,hogy olyan korán ment.Mondom,én például nem mennék ilyen korán senkihez,főleg úgy,hogy nem egyeztettünk előtte nap.De ez nem razzia.
És még annyit.Ha egyszer-kétszer nincs otthon valaki,nem rohanunk rögtön a Családsegítő Szolgálathoz.Nekem ez egy jel lenne,hogy legközelebb telefonáljak nekik,és legalább abban állapodjunk meg,hogy ezen és ezen a napon 10 és 11 között érkezem.Kommunikációval sok mindent el lehet érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!