Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Érdemes elvinni a babámat...

Érdemes elvinni a babámat Helen Doron babaangol tanfolyamra?

Figyelt kérdés
7 hónapos múlt a kislányom és gondolkozok rajta, hogy jó lenne, ha angolt is hallana, szívesen elvinném babaangolra. Nem Pesten lakok, nálunk csak Helen Doron babaangol van, de nem tudom, hogy érdemes-e elvinni a manómat. Van valamilyen tapasztalatotok, esetleg hallottatok valamit róla?
2008. szept. 3. 22:38
 1/8 anonim ***** válasza:
59%
Nagyon jók ezek a tanfolyamok :-) Sokat lehet hallani ezekről a tanfolyamokról és nagyon jó véleménnyel vannak róluk. Szerintem vágjatok bele, mert érdemes :-) Könnyebben meg fogja magát értetni kisebb korában is angol nyelven, aztán könnyebb lesz a nyelvvizsga is. Lehet, hogy iskoláskorában már nem lesz fogékony a nyelvek iránt, de amikor még csak beszélni tanulnak, egyszerre több nyelvet is meg tudnak tanulni.
2008. szept. 3. 23:08
 2/8 anonim ***** válasza:
67%
Én, mint kéttannyelvű pedagógus, valamiért nem szimpatizálok a Helen Doron módszerrel... Javaslom előbb megismerni és aztán dönteni. Máskülönben a nyelvtanulás 3 éves kor előtt nem ajánlott, mert a későbbiek során, mikor az anyanyelvén tanul meg beszélni a gyermek, zavarodottá válik amiáltal az anyanyelv elsajátítási folyamat lassul sőt nagyon mérséklődik. Én nem beszélek a lányomhoz csak magyarul,s majd ha szépen beszéli az anyanyelvét, akkor kezdem el tanítani angolul. Persze az is más ha a szülők két különnyelvűek és egyszerre hallja a gyerek a két nyelvet. Azt igen lehet! De az más! Mert azt mindennap hallja és rögtön segítséget kap, ha téved. Kérdésre a válasz: Én nem javasolnám a 7 hónapos babának a Helen Doron-t.
2008. szept. 3. 23:35
 3/8 anonim válasza:
70%

Nekem Bolgár az édesapám. Gyermekként hol itthon, hol Bulgáriában éltünk. Volt, hogy 1 éven át kint voltunk. Aztán végleg Magyarországon telepedett le a család. Majd szüleim elváltak. Olyankor beszéltem csak a bolgárt, ha édesanyám titkot akart mondani pl. a buszon:)

12 év múlva kimentem Bulgáriába. Ott előjött minden rövid időn belül. A gyermekkori agyam beszívott olyan információkat, ami lehetővé tette, hogy 18 éves fejjel, tiszta bolgársággal, de gyermeki szavakkal beszéljem perfekt a nyelvet. Már a határőr is megkérdezte: "hol tanultad a bolgárt, mert a kiejtésed tökéletes, de a szókincs...hm"

Én éppen ezért hiszek a Helen Doron módszerben, mert hasonlót ad. A gyermeket angol környezetbe helyezi és az otthoni CD hallgatással folyamtosan az ismétlés, így együtt tanulja meg a gyermek a két nyelvet (magyar és angol).

2009. jan. 13. 11:12
 4/8 anonim válasza:
83%

Sziasztok!

Szerintem NAGYON jó 3 éves kor alatt a Helen Doron módszer! Ugyanis egy nem hagyományos nyelvoktatás, hasonlóban van része a gyereknek, minta az egyik szülő angol lenne, hiszen minden nap hallja a helyes angol nyelvet a CD-ről!

Azért is mondom ezt, mert 2 fiam van. A nagy 3,5 évesen kezdte a Helen Doron tanfolyamot (akkor ismertem meg a módszert). A kicsi 1,5 évesen!! Gykrolatilag párhuzamosan kezdett el beszélni magyarul és angolul (persze magyarul gyorsabban fejlődött, hiszen többet volt magyar környezetben) Most, hogy a kicsi lett 3,5 éves, bizonyos témakörökben rövid mondatokban beszél, és MINDENT ÉRT, amit a tanárral játszanak. Mert játszanak! A gyerek csak ezt érzi, semmiféle kényszeres tanulást nem érez! Az, hogy a háttérben alaposan felépített módszer szerint követi egyik játék a másikat, mosgásos feladat az "ülős" vizuális feadatot, azt csak mi tudjuk, a gyerek nem érzi, csak ÉLVEZI.

Mindekét fiam szereti a Helen Doron órákat, és csodálatos, ahogy fejlődnek minden erőlködés nélkül. A nagyobbik fiam is nagyon jól beszél, de a kicsi előnyben van! Én is angoltanár vagyok, és látom, hogy milyen előnnyel indunak majd a fiaim.

Mindenkinek ajánlom!!!

Csilla

2009. jan. 14. 12:29
 5/8 anonim válasza:

Mindenképpen érdemes elvinni Helen Doron gyerekangolra a babádat már most, szerintem, nem csak az angol nyelvvel való megismerkedés, hanem nagyon sok más ok miatt, mi 3 hónapos kora óta hordjuk, most kettő és fél éves a kislányom, és pontosan annyit beszél angolul, mint magyarul, nagyon büszke vagyok rá.

A tata.helendoron.hu weboldalon van is fent róluk video, annyira cukik! (vagy lehet a facebook oldalon, mert a weboldal most látom, nem működik [link]

2011. jún. 2. 13:45
 6/8 anonim válasza:

Szia! A rövid válasz: igen, vidd el!

Sok jót olvastam a válaszokban, én is járatom a kislányomat, most 3 éves, már másfél éve jár. Plusszban én otthon németül beszélek vele, tehát lényegében 3 nyelvet tanul egyszerre. És nem kell elhinni a sok gyűlölködő hozzászólást, SEMMI BAJA NEM LESZ A GYEREKNEK! Méghogy az USA-ban rájöttek, hogy az "okosbabáknak" később ilyen meg olyan problémájuk lesz, ez hülyeség. Számos olyan ország van, ahol a gyerekek alapból két nyelvet tanulnak meg, sőt Ázsia egyes területén hármat is. És semmi bajuk nem lett, később sem. A helendoron igyekszik amennyire lehet úgy tanítani a nyelvet, mint ahogy a gyerkőc az anyanyelvét tanulja. Tehát semmi hátránya nem származhat belőle. Minden héten játszik 45 percet, és CD-t hallgat, senki sem tudja nekem tudományosan megmagyarázni, hogy ebből bármi baja lehet bárkinek.

Nem nagyon értem meg azokat a "nyelvtanárokat" (mellesleg én is az vagyok) akik ellenzik a korai nyelvtanulást. Valóban "be lehet hozni később is a lemaradást" de minél idősebb a gyerek, annál tovább tart megtanulni. Plusz, egy bizonyos kor után örökké akcentusa lesz a gyereknek, míg kisbaba kortól kezdve ha hallja a nyelvet, úgy fog beszélni, mint az, akit hall beszélni. Az is lehet, hogy kényelmességi okokból nem tanítják a gyerekeket, mert az is igaz, hogy kis korban még nagyon gyorsan felejtenek is, tehát ha alábbhagy a lelkesedés, és a szülő nem tanitja a gyerekét, akkor elfelejti... ezért kell minden nap hallgatni a CD-ket Helendoronéknál.

Még hozzátenném, bár nem tudom, hogy ez itt mennyire számít reklámnak, hogy mi egy bizonyos műholdas tv-t köttettünk be magunknak, ahol minden gyerekcsatorna többnyelvű. Alapból angolra állítottuk, és a gyerkőc mindent angolul néz. Mivel már a nyelv "alapjait" elsajátította, a rajzfilmek nagyrészét érti, élvezi, és rengeteget tanul belőlük. Ezt azért tudom, mert olyanokat mond, amit helendoronon még nem tanultak. És nem csak mondja, hanem jókor használja, tehát tudja, hogy mit jelent...

2011. jún. 3. 08:43
 7/8 anonim ***** válasza:

A módszert még nem ismerem jól, de azt tudom, hogy a hangképzést a gyerekek akkor tanulják, amikor egyáltalán beszélni tanulnak. Tehát abban az időszakban sajátítják el bármely nyelv hangzókészletét, kiejtését a legjobban, amikor 3 éves koruk alatt beszélni tanulnak.Tehát ha ebben az időszakban tanulnak idegen nyelveket is, a kiejtéssel nem lesz annyi bajuk, mint azoknak, akik iskolás korban, vagy felnőttkorban kezdenek el tanulni egy idegen nyelvet.

És ez nem fogja semmilyen módon hátráltatni az anyanyelv elsajátítását...

2011. aug. 16. 16:13
 8/8 espan válasza:

A pedagógus hölgy válaszára: igen, valóban össze fog zavarodni a gyerek 3 éves kor alatt - HA azokkal a módszerekkel tanítják neki a nyelvet, amit az iskolában (nyilvánvalóan más céllal) alkalmaznak.

A Helen Doron (és több más módszer is) ezt elveti, és természetes módon próbál tanítani. Igen, lesznek nyelvtani hibái, de _merni_ fog beszélni, és ez mindennél fontosabb.

Ha pedig majd valamiért felsőfokú nyelvvizsgára lesz szüksége, megtanulja (a főképp angolok által sem használt) szabályrendszert, stabil alapok mellé ez már nudli lesz.

No offense:)

2012. jan. 28. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!