Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiús anyukák! Félek, hogy...

Kisfiús anyukák! Félek, hogy nagyon rossz dolog történt, de akkor hogy csináljam, ha nem így? (lent)

Figyelt kérdés
Tegnap este fürdéskor hátrahúztam a fütyijén a bőrt, mint mindig. Normálisan, szépen, mert még csak 3 hónapos. De akkorát pattant valami hátrahúzás közben, hogy azonnal kivettem a kádból, mert éreztem, hogy baj van... Hátrahúztam, hogy megnézzem, és 4 helyen elrepedt a bőre! Azóta persze nagyobb lett a lyuk... 3-szor leizzadtam, percenként kértem bocsánatot a fiamtól, akinek ez a baleset meg sem kottyant, de én utálom magam azóta is! Mit tettem? Kétlem, hogy ez normális, írjatok légyszi, hogy mi a teendő most!!!
2010. márc. 4. 14:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Vidd el orvoshoz, mutasd meg, ő mit mond. De 1 éves kor alatt nem is kellene bántani a kukiját...

"Kisfiamnál én is úgy jártam el - gyermekorvosunk tanácsa alapján - hogy 1 éves koráig nem húzogattam az előbőrt. Amikor elmúlt 1 éves, fokozatosan , nagyon finoman elkezdtük, őt is buzdítottam rá, hogy ameddig nem fáj, húzza fel. A gyerek nagyon érzékeny, nem nagyon működik együtt, azt mondja fáj, nagyon kíméli magát, engem sem enged oda, hisztizik stb. Nem merem erőltetni, nehogy pszichésen valami kárt okozzak a későbbiekre nézve.

Sajnos a mai napig - 5 éves múlt - nem lehet felhúzni tökéletesen, le van tapadva. Nem kellene sok, egy kisebb rántás-szerű mozdulat elég lenne és szerintem megszűnne a letapadás. Az orvos azt mondja - tucatszor mutattuk már neki is -, hogy ez nem igényel semmiféle beavatkozást, ha folyamatosan húzogatjuk, előbb-utóbb teljesen fel lehet majd húzni.

Mit tanácsol, "erőszakoskodjak", vagy várjunk türelemmel?

Válasz:

Kollégámnak (háziorvosuknak) tökéletesen igaza van abban, hogy nem kell "bántani" gyermeküket. A fityma letapadása teljesen normális jelenség, meg fog oldódni magától. Csak annyira szabad hátrahúzni, ameddig könnyen megy, mert egyébként fölösleges fájdalmat okoznának és könnyen lehet, hogy a fityma újra visszatapadna."

2010. márc. 4. 14:25
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszi! Tudtam, hogy ez nincs rendjén, ami történt. Anyósom azt mondta, hogy "jóóóóaaaaz!" :-/
2010. márc. 4. 14:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A pattanást nem tudom hova tenni, de nálunk 1 évesen, amikor a doktornő hátrahúzta neki, szintén berepedt néhány helyen. Kaptunk rá valami krémet, hasonló mint a Sudocream, peluscserekor kentem neki a hegyét és 3 nap alatt rendbe jött. A fiam egyszer sem panaszkodott.

Lassan 2 éves és azóta szinte minden nap hátrahúzzuk neki fürdés közben. Nem volt gond vele.

Szerintem is érdemes megmutatni a dokinak, baj nem hiszem, hogy lenne belőle, de legalább elmondaná mivel kezeld, ha szükséges.

2010. márc. 4. 15:55
 4/6 A kérdező kommentje:
A pattanást csak az ujjaim hegyével éreztem, az volt az a pillanat, amikor berepedt 4 helyen.
2010. márc. 4. 16:41
 5/6 anonim ***** válasza:

ne huzgald tobbet, jo? dokihoz ha elviszed, nezze meg.

nyugi, nem "rontottad el", csak tobbet ne csinald.

kaptok valoszinuleg ra valami kremet

egy idoben divatbetegseg lett a fitymaszukulet, mert az anyukak kozt valamiert elterjedt, hogy huzogatni kell.

nem kell.

2010. márc. 4. 18:00
 6/6 anonim ***** válasza:
Egy éves koráig nem is kell húzogati,az orvos mondta,épp ezért.
2010. márc. 5. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!