Kisfiús anyukák! Félek, hogy nagyon rossz dolog történt, de akkor hogy csináljam, ha nem így? (lent)
Vidd el orvoshoz, mutasd meg, ő mit mond. De 1 éves kor alatt nem is kellene bántani a kukiját...
"Kisfiamnál én is úgy jártam el - gyermekorvosunk tanácsa alapján - hogy 1 éves koráig nem húzogattam az előbőrt. Amikor elmúlt 1 éves, fokozatosan , nagyon finoman elkezdtük, őt is buzdítottam rá, hogy ameddig nem fáj, húzza fel. A gyerek nagyon érzékeny, nem nagyon működik együtt, azt mondja fáj, nagyon kíméli magát, engem sem enged oda, hisztizik stb. Nem merem erőltetni, nehogy pszichésen valami kárt okozzak a későbbiekre nézve.
Sajnos a mai napig - 5 éves múlt - nem lehet felhúzni tökéletesen, le van tapadva. Nem kellene sok, egy kisebb rántás-szerű mozdulat elég lenne és szerintem megszűnne a letapadás. Az orvos azt mondja - tucatszor mutattuk már neki is -, hogy ez nem igényel semmiféle beavatkozást, ha folyamatosan húzogatjuk, előbb-utóbb teljesen fel lehet majd húzni.
Mit tanácsol, "erőszakoskodjak", vagy várjunk türelemmel?
Válasz:
Kollégámnak (háziorvosuknak) tökéletesen igaza van abban, hogy nem kell "bántani" gyermeküket. A fityma letapadása teljesen normális jelenség, meg fog oldódni magától. Csak annyira szabad hátrahúzni, ameddig könnyen megy, mert egyébként fölösleges fájdalmat okoznának és könnyen lehet, hogy a fityma újra visszatapadna."
Szia!
A pattanást nem tudom hova tenni, de nálunk 1 évesen, amikor a doktornő hátrahúzta neki, szintén berepedt néhány helyen. Kaptunk rá valami krémet, hasonló mint a Sudocream, peluscserekor kentem neki a hegyét és 3 nap alatt rendbe jött. A fiam egyszer sem panaszkodott.
Lassan 2 éves és azóta szinte minden nap hátrahúzzuk neki fürdés közben. Nem volt gond vele.
Szerintem is érdemes megmutatni a dokinak, baj nem hiszem, hogy lenne belőle, de legalább elmondaná mivel kezeld, ha szükséges.
ne huzgald tobbet, jo? dokihoz ha elviszed, nezze meg.
nyugi, nem "rontottad el", csak tobbet ne csinald.
kaptok valoszinuleg ra valami kremet
egy idoben divatbetegseg lett a fitymaszukulet, mert az anyukak kozt valamiert elterjedt, hogy huzogatni kell.
nem kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!