Mennyi teát vagy vizet adjak a kislányomnak 5 hetesek vagyunk?
Szerintem a víz a legjobb. Forrald fel, és kiskanállal add neki. Amennyit kér:-) Olya 4-5 kaállal
Lányom, ha meleg van többet iszik, de ha nincs meleg, nem igényli. Majd meglátod:-)Ha nem kell neki, nem fogadja el.
Léteznek babavizek, amiket nem kell forralni. A védőnőm azt mondta, hogy egyetlen üveges ásványvizet sem kell felforralni az első 24 órában, hiszen azok is sterilek. Azt kell csak megnézni, hogy a nitrát és nátrium tartalma ne legyen magas.
A tea pedig nem árt, főként ha nem teszel bele cukrot, hanem csak üresen (esetleg pár csepp citromlével) adod neki.
Mi kizárólag tápszeresek voltunk / vagyunk (anyatejet / női tejet egyáltalán nem kapott). Márciusban született, de csak a nyári nagy melegben adtam neki innivalót. Ebben az időszakban is akkor, ha az etetések között két órán belül kezdett el sírni, és úgy láttam, hogy éhes (vagyis amikor odatettem a ujjamat a szájához szopizni akarta - nálunk ez volt a tuti jel). Ekkor általában elfogadta a teát, viszont gyakran megitta a szokásos ennivalójának a fele mennyiségét vízben v. teában.
3 ásványvíz van amit a szakértők szerint nem kell forralni a babáknak: Evian, Jana babavíz és a Szentkirályi szénsavmentese. A többit forralni kell. Én Szentkirályit adok neki, és nincs semmi baja.
egy 8 hetes kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!