Kinek mennyit segit az edesanya?
Szia! Amikor megszültem, hozzánk költözött segíteni, amikor hazajöttünk a kórházból, még 2 hétig itt maradt, és azóta is szinte minden nap jön segíteni.
Vagyis nagyon sokat segít! Fizikailag is és tanácsokkal is.
Anyukám messze lakik tőlünk, csak kb 2 hetente egyszer jön. akkor babázik, játszik vele, de nem szól bele semmibe, úgy csinál mindent,ahogy kérem. Az anyósom viszont itt lakik a város másik szélén. Na ő, ő mindenbe bele akar szólni. A kedvencem az, hogy ha csuklik a kislányom citrom levet akar itatni vele, megkértem, hogy ne, ő erre naná, hogy adott neki a hátam mögött és még csak a csuklása sem múlott el és még sírni is elkezdett utána. És még a mai napig ezt akarja csinálni. És ez csak egy példa volt a sok közül. Szóval ó nemhogy nem segít, hanem csak idegesít.
jill
Kb az uccsóval értek egyet.nekem sem segit,csak hátráltat.elvárja,hogy 8emberre fözzek mossak takaritsak egész nap,és nem segit.de még a törpire sem vigyáz,csak ha mások ott vannak,látványosan szereti.irigyellek titeket,hogy ilyen anyukátok van:D
(Zsoka)
Nekem nagyon jó "nagyik" jutottak :-), Anyósom két utcányira lakik, édesanyám pedig 20 km-re. 2 lányom van, a nagy 2 éves, a kicsi 1 hónapos.
Mivel anyósom mozgáskorlátozott, ezért amikor csak egyre kell vigyázni, akkor ő segít, ma például mind a kettőre kell, ezért édesanyám jön át délutánra. Én csak 1 órát leszek oda (fodrász), de ő délben jön és csak este megy el. Segít kitakarítani, vasalni stb.
Anyósommal meg úgy vagyunk, hogy két napot ő főz ránk is, egyet meg én, akkor viszek nekik is. Hétfőn és csütörtökön én főzök, kedd, szerda, péntek ő. Szombaton általában náluk ebédelünk, akkor jönnek sógoromék stb.
Vasárnap általában anyuméknál vagyunk, mert hatan vagyunk testvérek, így akkor ott gyűlik össze a család :-)
De a gyereknevelésbe soha egyikük sem szólt bele. Mindig csak tanácsot adtak, de azt is mindig jó szándékkal. Bízom a tapasztalatukban, de elfogadják, hogy ma más nézetek vannak mint 30 éve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!