Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha olyan nevet adsz a gyereked...

Ha olyan nevet adsz a gyerekednek ami anyakönyvezhető de nincs benne a naptárban hogy döntöd el mikor legyen a névnapja?

Figyelt kérdés
Kisbabát várok és ha lány lesz egy olasz eredetű nevet szeretnék neki adni amihez nincsen bejegyzett névnap. A mai világban gondolom mások is jártak már így. Mi alapján döntöttétek el mikor legyen névnapja?
2010. márc. 3. 17:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Más országokban is van névnap, nézd meg az olaszoknál van-e. pl a németek nem tartják de sok név mellett itt a német név könyvben benne van a névnap.

anyukám a páromnak (mert német) mindig karácsonykor ad névnapi ajándékot is.

2010. márc. 3. 17:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Szia! Mi úgy választottunk a két alternatíva közül, hogy az közelebb legyen valamelyikünk valamilyéhez. Na, ezt most jól leírtam. Szóval a párom névnapjához közelit választottuk. A másik egyébként is túl közel volt a szülinapjához. Meg szabad kérdezni, hogy mi az a név?
2010. márc. 3. 17:50
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha anyakönyvezhető benne kell lennie a naptárban sokadik névként.A kislányom neve sincs benne.Én beirtam a googl-ba .....névnap és kiadta.Probáld meg.
2010. márc. 3. 18:16
 4/8 anonim ***** válasza:
A neten altalaban olyan neveket is megtalalsz ami nics benne a naptarban.
2010. márc. 3. 19:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Második vagyok. Lehet félre értettem, mert én úgy gondoltam, hogy azt kérded, hogy a falinaptárakon nincs beírva, csak sokadik névnek valahol.
2010. márc. 3. 19:03
 6/8 anonim ***** válasza:
Az én lányom Glória. Két nápon van névnapja. Április 11 és május 13. Az elöbbinél dönöttünk.
2010. márc. 3. 19:39
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Allegra a név, anyakönyvezhető mert benne van a Nyelvtudományi Intézet listájában. Nekik is írtam és ezt válaszolták: "A névnappal kapcsolatosan: sok olyan új keletű név van, amelynek nincs

névnapja. ugyanis a névnap régi, egyházi hagyományokhoz kötődik." Gondolom más is jár hasonló cipőben ezért kérdeztem ki hogyan oldotta meg a kérdést. Sajnos a google nem ad találatot rá.

2010. márc. 4. 08:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Beírtam a googleba, hogy Allegra onomastico (sztaki megmondta olaszul a névnapot) és kiadta a wikipedia, hogy november 1.! Halottak napján biztos nem tartjuk a névnapját...Köszönöm a válaszokat!
2010. márc. 4. 08:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!