Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vegyszermentes környezet...

Vegyszermentes környezet biztosításár a törekszem 8 hós babám számára. Ötletek?

Figyelt kérdés

Most kezdett kúszni a babám, és rájöttem mennyi vegyszeres tisztítószert használok a lakásban. Eldöntöttem inkább természetes anyagokat szeretnék használni pl. ablakpucolás ecetes vízzel.

Ti miket használtok ? Adnátok még ötleteket?

2010. márc. 3. 11:25
 1/4 anonim ***** válasza:
ecet, szódabikarbóna, állítólag a tej is jó, de nem próbáltam.
2010. márc. 3. 11:29
 2/4 anonim ***** válasza:
Az ecet jó fertőtlenítőszer is. Felmosáshoz is kiváló! Emellett a fürdőszobai tisztítást is meg lehet vele oldani, jól oldja a vízkövet is. Vannak ecetes tisztítószerek is (Frosh), de sokkal olcsóbb házilag csupán vízzel keverni vagy töményen (vízkő ellen) használni. Szódabikarbóna is jó: hangyák ellen, fényesítésre sóval keverve réztárgyakhoz.
2010. márc. 3. 11:31
 3/4 anonim ***** válasza:

Mosogatás, mosás, felmosás, csempe, csaptelepek, ablakpucolás, szaniterek tisztítása, portörlés: MPD-vel, esetleg a csempét szódabikarbónával, az ablakot ecettel. De állítólag a mosódió is jó felmosásra, még nem próbáltam.

A wc-be viszont sósavat használok, nekem más nem tisztítja rendesen, de olyankor a gyerek nincs ott, és fél óra után lehúzom.

Fehérítés, ha kell konyhai letörlés, esetleg felmosás: Domestos.

Én ennyit használok. Pénztakarékos, kevés helyen elférnek, mert nem kell száz féle cuccot venni.

2010. márc. 3. 12:14
 4/4 anonim ***** válasza:
Vannak univerzális vegyszermentes tisztító folyadékok, én ilyet használok az Amway-től. 1 literes koncentrátumot majd egy éve használom és még mindig van belőle. Ezt használom felmosásra, lemosásra(csempe, konyhapult stb.)
2010. márc. 3. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!