9hónap körüli még cicis babátok mennyit szilárd ételt
eszik egy nap?
Figyelt kérdés
Arra lenék kíváncsi hogy egyes dolgokból mennyivel lakik jól más csemetéje.
Pl: sonka+kifli,főzelékek,üveges babakaja,gyümi/
2010. márc. 2. 23:00
1/7 anonim válasza:
Kisfiam 9 hónapos. Reggel szopizik, tízóraira 200 ml gyümölcs, ebéd előtt szopizik, ebédre kb.180-200 ml husis főzelék, uzsira szopizik + 100 ml joghurt vagy gyümölcs babakeksszel, vacsora 180 ml tejpép, lefekvés előtt szopizik. Ő még nem eszik ilyeneket hogy kifli + felvágottak. Éjjel 2x szopizik. Napközben megiszik még kb. 2 dl vizet.
2010. márc. 2. 23:17
2/7 anonim válasza:
Off: elsőnek: szerintem éjjel már nem kellene szopiznia 9 hónapos babának, pláne ha van foga. Nem kötözködésből írom, és nem bántásból!!!
Kisfiam 5 hónapos, van egy könyvem (Az első 12 hónap), nagyjából annak az iránymutatásait követem. A 6. hónapra vonatkozó dolgokat olvasom, és abban már erre a hónapra ezt írja, nemhogy a 9. hónapra... A fogakra nézve nagyon káros az éjszakai szopizás.
(B)
2010. márc. 3. 08:02
3/7 anonim válasza:
szerintem az anyatejnél egészségesebb kaját még nem találtak fel...nekem is cicizik éjjel 2x...7 hós...sírna ha nem kapna,ő megnyugszik nekem ez a legfontosabb....nem könyvből kell nevelni hanem ösztönből...
2010. márc. 3. 10:10
4/7 anonim válasza:
Nem könyvből nevelek, csak az iránymutatásokat nagyjából megpróbálom követni. Nagyon sok hasznos dolog van benne, és elég sok olyat olvastam már, amit úgy csináltam volna ha ösztönből csinálom, és bizony most szívnék rendesen...
Egyébként meg írtam, hogy nem kötözködni akartam, akkor te miért teszed???
(B)
2010. márc. 3. 10:14
5/7 anonim válasza:
Ja, és még valami: az anyatej egészséges, de cukros. A fogaknak pedig éjszaka nagyon nincs szükségük cukorra. (B)
2010. márc. 3. 10:16
6/7 anonim válasza:
Idézem: "Az anyatej szintén fogkárosodást okozhat, márpedig ha engedjük, hogy megüljön a baba szájában, a folyamatos éjszakai szopás során ez megtörténhet."
(B)
2010. márc. 3. 10:27
7/7 anonim válasza:
Elsó válaszoló vagyok! Második válaszolónak írnám, hogy a kisfiamnak egyelőre egy fogacskája sincs még, most bújik az első. Amíg éjszaka ébred a fiam és bőven van tejem, addig szoptatni is fogom. Ez nem egészen így van, hogy egy ekkora gyereknek nincs szüksége az éjszakai szopásra, mert ha felébred akkor szüksége van rá, vagy azért mert szomjas, vagy éhes, vagy csak az anya közelségére vágyik és a szopi egyszerre elégíti ki az összes igényét.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!