Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért szólnak le mindig a...

Miért szólnak le mindig a férjem szülei?

Figyelt kérdés
Akármit teszek a babánkkal semmi nem jó.Ők nem így csinálták stb.Hiába mondom,hogy ez a mi gyerekünk.hA szólok megsértődnek és panaszkodnak a férjemnek amiből persze vita van.
2008. szept. 2. 21:45
 1/3 anonim ***** válasza:
Nálunk is gondok vannak a párom szuleivel, állandoan tartogatni akarják a kicsit, ha mondom, hogy fogja jobban, mert elorebukik, a válasz: á dehogy...meg ilyenek. Pedig én ismerem a babámat...Eleinte hallgattam, rájuk hagytam, aztán mikor már sokalltam, de nem akartam oket megbántani, célzásokat tettem, de azt hiszem, az egyenes beszéd a legjobb. Szerintem megprobálhatod osszeszorítani a fogaidat és nem szolni semmit arra az idore, amig egyutt vagytok, ez akkor kivitelezheto, ha kulon laktok. Ha egyutt, vagy gyakran találkoztok, talán le kéne ulni nyugodtan megbeszélni, hogy téged mi zavar. A Te babád meg a férjedé, az a fontos, hogy ti ne veszekedjetek. Ha másképp nem megy, hát egy kis szunetet tartani a nagyszulokkel.Én néha kifejezetten szukségét érzem.
2008. szept. 2. 22:02
 2/3 anonim ***** válasza:
Más okból ugyan, de a férjem összes rokonsága már két éve nem lépheti át a küszöbömet. Beleértve és elsősorban az anyját. Tehát szögezzük le,hogy a baba a ti babátok, ti ismeritek, ti nevelitek és ti tartoztok érte 100%-ig felelősséggel. Aki ezt képtelen tiszteletben tartani azt el kell tiltani a gyeremekedtől, mert sem a gyermekednek nem tesz jót ha összeazvarják a nagyszülők a viselkedésükkel, sem a házasságotoknak. Amíg még pár hónapos addig még nem is érzékeled de később igen nagy problémákhoz vezethet, ha a angyszülők sík egyenest megengedik neki azt amit ti nem, persze ehhez elég egy hétvége és rombadőlt a több hónapos nevelésed eredménye, aztán győzöd vissza szoktatni a kicsit, hogy mit szabad és mit nem. Nem kell finomkodni mert minél kedvesebb vagy, annál inkább kihasználják a helyzetet. Egyszer mondd el nekik érthetően és higgadtan az elvárásaidat, nevelési elveidet. Indokolni nem kell hiszen nem nekik szülted a babátokat. Ha azután sem változik a helyzet akkor likvidáld őket, ha nem is véglegesen de egy jó pár hónapra. Attól majd észhez térnek. És ami még nagyon fontos hogy ne alázzanak téged, sem emberi sem női és anyai mivoltodban, hogy te semmit sem csinálsz jól, mert ez biztosan nem így van. Teljesen lerombolják az önbecsülésedet, úgyhogy ne hagyd magad. Sok sikert. 4,5 hónapos kislány anyukája
2008. szept. 2. 22:21
 3/3 anonim ***** válasza:

jaaaj, nálunk ugyan nincs vita v hasonlók, de ismerős a szitu, csak nálunk mindenki (tehát az én családom is) mindig mindent jobban tud stb. kivéve az anyámat, aki még fel sem veszi úgy babót hogy ne nézne rám hogy szabad-e. a vitákat, kellemetlenséget megelőzve én mindig mondom kedvesen vagy tréfával elütve, hogy ezt vagy azt ne csinálják mert az nem jó neki. nálunk kicsike állandóan gyömöszöli a kezét a szájába mert masszírozza a fogínyét, amit persze mindnenki úgy értékel hogy ez a gyerek éhes. már az agyam megy, de mindig mondom hogy dehogy éhes, most evett, annyit hogy majd kidurran, azért is van tokája :D. próbáld tréfával elütni a dolog élét, de mond meg mindig ami a szíveden van. ha meg sértődés van, hát nagy kaland, majd megnyugszanak. fő a türelem. a férjednek meg mondd meg, hogy te nem rosszindulatból szólsz, ANYA vagy elsősorban és bizony ez egy jó adag oroszlán ösztönnel jár! én pl akkor is bemegyek megnézni babát ha tudom hogy ott az apja mellette. ez neki rosszul esett eleinte, de aztán megértette mitől is van ez. :)

kitartás! puszi

2008. szept. 3. 06:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!