Kislányom 8 hónapos most kezdem neki adni a 8 hós babának való bébi ételeket de azok darabosak így megturmixolom előtte mert még csak 2 fogunk van nehogy fulladozzon! Most már kell a rágáshoz szoktatni? Vagy jó így?
Szia!
Én is turmixoltam a 8 hósakat, mert nem tudta megenni a kislányom, semmi gond nincs ezzel, mondjuk neki 1 évesen jött ki a z első foga.
Néha próbáld ki, hogy mit szól a daraboshoz. A babapudingokat, tejpépeket is adhatod sztm.
17 hós kislány anyukája
Az én lányom is 8 hónaposan kezdte a bébiételeket és én a 4 hónapossal kezdtem majd 1 hónap múlva kapta a 6 hónaposat.
Így adtam:
8 hónaposan-6 hónapos kaja
10-8
12-10
15-12
18-12v15
Eléggé finnyás szóval még mindig néha üvegeset eszik
köszi nem próbáltam még ki hogy fulladozik e ugyan is ahogy eg nagyon darab kaja bekerült a szájába/kifli csücsök stb/gyorsan kiszedtem nehogy...
Köszi
Lehet, hogy nem jól tudom, de a 8 hónapos kortól adható bébiétel szerintem csak abban különbözik a 6 hónaptól adhatótól, hogy darabos. Így teljesen felesleges ilyet venned és turmixolni. Maradjatok a 6 hónaptól adhatónál és csak próbaképp adj neki néha darabosat. Szépen fokozatosan megtanulja majd, hogyan kell ezeket enni.
Tejpépet elméletileg adhatsz neki, de csak óvatosan. Először csak 1-2 kanállal kóstoltass, hogy bírja -e. Én személy szerint nem adnék, mert rossz tapasztalatom van. A kisfiam valószínűleg tejérzékeny és még most 13 hónaposan sem tudjuk bevezetni a tejtermékeket mert kiütik, de a legtöbb babának nincs ilyen gondja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!