Ti szoktatok néha segítséget kérni?
Van egy 20 hónapos lányom és egy 6 hetes fiam. Ma vagyok azon a ponton hogy kikészülök lassan. Alig alszom enni sem tudok nagyon. Mire ennék felkel a fiam, mindig akkor és sír vagy csak ölben kell legyen. Mindig váltják egymást ha a lányom elalszik felkel a fiam vagy fordítva. Ma már elsírtam magam a férjemnek aki szólt anyumèknak hogy jöjjenek be figyeljenek a gyerekekre amíg pihenek. Hetente be szoktak jönni de sokat dolgoznak.
Mist tiszta szaranyának érzem magam hogy mèg csak 6 hetes a fiam és már kivagyok.
A férjed miért nem tudja őket átvenni,miért csak a nagyszülők?
Az enyém este 6-7 körül ér haza, mindig játszik velük egy órát és ő fektet 8 körül.
Ilyenkor van másfél órám behozni a lemaradásaimat, vagy csak nyugodtan megvacsorázni. Ennyi nekem is jár, neki is van egy órás ebédszünete a munkában, amikor nyugodtan megebédel meg netezik.
Egyet mindig elfelejtenek a mai anyukák: az ember társas lény! Nem arra teremtett, hogy mindent egydül végezzen el. Az ember eredetileg közösségben élt és a munkafeladatokat is közösen végezte a család többi részével, beleértve a gyerknevelést is.
Nyugodtan fogadj el segítséget és kérj, ha kell! Nem kell mindent egyedül megoldani, mert így ki fogsz merülni és annak fogják a gyerekek a kárát látni, nem a segítségnek. Kicsi a korkülönbség a gyerekeid között, persze, hogy nagyon nehéz!
Ha megteheted és úgy érzed kivagy, nyugodtan kérj segítséget!
Én nem kértem mert a szüleim meghaltak, anyósomék meg 240 km-re laknak, de ha tehettem volna kértem volna..
Nem. Nem is értem miért vállal valaki kis korkülönbséggel gyereket, ha tudja, h úgysem fogja bírni, pár hét után kikészül és nagy hiszti keretében úgy kell berángatni a dolgozó szülőket soron kívül, mert már a heti segítség sem elég. Ennek így mi értelme?
Persze a gyerek már megvan, nincs mit tenni, de sztem a megoldás az, ha mindenki tisztában van a saját erőforrásaival, hogy mennyi a kapacitása, mennyi és milyen korú gyereket tud ellátni akkor is, ha nincs ott senki segíteni.
Nem lehet tartósan arra berendezkedni, h folyton mások segítségére szorulunk, a szülőket se lehet dróton rángatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!