Szeretnék segítséget kérni azzal kapcsolatban hogy hogyan tegyem el mélyhűtőbe a babámnak az ételeket? Minél több válaszra lenne szükségem.
Amit csak lehet, kisebb adagokban nyersen tedd el, mert így amikor szükség van rá, pár perc alatt meg tudod fözni, és utána szükség szernt pepesítheted, ha kell.
A zöldségeket/gyümölcsöket megtísztva, fözésre elökészítve tedd el, és amikor felhasnálod, akkor fagyottan (NEM kiolvasztva!!!) kezd el elkészíteni, így nem lesz semmi különbség a frisshez képest.
A dinnyére nincs tippem...
Én a zöldségeket félig megpároltam,darabosra turmixoltjm,jégkocka tartóba adagoltam,fagyasztottam.Fagyasztás után zacsiba pakoltam,rá a cimke,h.mi is az.Gyümiket cseresznye nagyságú kockákra vágtam és úgy ment a zacsiba.Csinálam csirkemájat,mellet,halkrémet.ezeket teljesen megpároltam pici sóval-jégkocka tartóban fagyasztottam.Egy-két kocka ki,egy-két db.krumplit megfőztem frisen és öszemelegítettem a husival,hallal,céklával,mikor mivel.Nem kellett a szánkóval boltba menni minden nap,h.friss hami legyen időben.Kb.10perc és kész is a babahami;-)
Darabosra azért érdemes hagyni,mert ha mégsincs még fogacska ráturmixolhatsz ha szükséges.
Nagyon ragaszkodsz a dinnyéhez.:-)) Hát próbáld ki, vágd kockákba és fagyassz le belőle néhányat, 2 nap múlva vegyél elő 1-2-t és kóstold meg. Tulajdonképpen az cukros víz, az állagát folyékonyabbnak és töppedtebbnek tudom elképzelni mint a fagyasztott eper amikor kiolvad.
Én a gyümölcsöket, ami persze csak idénygyümi (meggy, barack) kimagozva leturmixoltam és jégkockatartóban lefagyasztottam, ha megfagyott zacskóba áttettem és mehetett a köv.adag. Ezt zabpehelybe, túróba joghurtba.
Értem én, hogy most szeretnéd megfőzni és készen elővenni a főzeléket, de ha krumplival főzöd akkor annak az íze pocsék lesz, ezért ajánlják általában, hogy inkább nyersen (vagy forró vízbe mártsd bele 1 percre) fagyaszd le külön. Fagyasztóba eltéve kész b.ételt csak rizzsel tudok elképzelni, azt kipróbálhatod mindenféle zöldséggel, husival (tésztát is). Én a husit is megfőzöm répával, krumplival, pici paradicsommal (mint egy húslevest, de csak pici sót és borsot teszek bele). A zöldségeket 2 napig eszi belőle husival, a husit felkockázom és be a fagyóba, ebből veszek ki minden nap (van marha, csirke, máj, pulyka). nem érdemes olyanokra pazarolni a fagyasztóhelyet, ami télen is megtalálható (alma, krumpli, sütőtök, cékla, répa).
Sok sikert! Főtt zöldségeket már 9 hónapos körül el tud nyámmogni (de ha jól akarod lakatni, leturmixolod neki).
Görögdinnyét nem javasolt fagyasztani, illetve cukkinit sem, mert nagyon magas víztartalmú zöldség ill gyümölcs, ezért kiolvasztás után csak egy nagy kaka lesz... :)
Sárgadinnyét én tettem el tavaly nyáron, és télen már ette a babám, turmixoltam, jégkocka tartóban fagyasztottam, nejlon zacskóba tettem és télen ette mint kacsa a nokedlit :) :) ugyanígy tettem az őszibarackkal, szilvával és sütőtökkel. A fejes salátát, spenótot, brokkolit pedig úgy készítettem, hogy megfőztem, turmixoltam, jégkocka tartó, zacskózás és ment a fagyóba. Csirkemellel szintén, főztem, pürésítettem és ua. Nekem minden nagyon jó volt, de a lényeg, hogy ne olvaszd ki, hanem ahogy fő a főzelék úgy dobd bele ezeket a jégkockákat. A sütőtököt, s.dinnyét, barackot, szilvát én mikroban egy pici vizzel kiolvasztottam, a gyümölcs már, mint a zöldség és a hús. Sok sikert, nagy öröm lesz a téli hónapokban elővenni a finom nyári gyümiket. Ja, és nekem 5 kg őszibarack nem volt elég :)
Remélem valamit segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!