Altassam-e napközben máshol is a babámat (7 hetes), ne csak az ágyában? Mózeskosárra és babakocsira gondolok.
Szia! Az én babám is hason alszik, mert hasfájós, és így jobb neki. Háton nagyon ritkán alszik. Én szoktam altatni a mi ágyunkban (ha elalszik a cicin, nem ébresztem fel), vagy elringatom, de még kissé éber állapotban teszem a kiságyba, de volt, hogy a nappaliban, az ülőgarnitúrán aludt el szopizás után.
A babakocsiba csak akkor teszem, ha sétálni megyünk (anyukám szokott jönni segíteni, mert még nem cipelem a babakocsit), és akkor a friss levegőn jót alszik.
Ha hason szeret aludni, mindenképpen hasra tedd (én még a babakocsiban is hasra teszem). Ha leteszed és elkezd sírni, vedd fel nyugtasd meg, de ne menj el onnan, ahol le szeretnéd tenni aludni. Aztán tedd le, adj neki puszit, simogasd meg, és súgd a fülébe, hogy itt vagyok kicsim, vagy ilyesmit. Ha megint elkezd sírni (nem csak nyögdécselni), megint vedd fel, nyugtasd meg, tedd le, puszi-simi, fülbe súgás. Lehet, hogy 20 percet is igénybe vesz, de megnyugszik, elalszik. Legalábbis az én 7 hetes kisfiamnál bevált.
Sok sikert! :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!