1 évesem csikorgatja a fogait. Mit lehet tenni, más gyereke is csinálta?
Nem alvás közben, ébren, szándékosan, egy csomószor. Azon kívül, hogy ez az a hang amitől falra mászok és egyenként tépném ki az összes hajam, aggaszt az is, hogy a friss fogacskáinak ez rosszat tesz. 5 van eddig neki, most jön a 6. Egy 1 évesnek hiába mondom, hogy "fiam ne csikorgasd"..
Ötlet? Más gyerek is csinálja? Semmit nem lehet tenni?
Nekem 8 hónapos a fiam, 6 foga van, ő is csikorgatja, bár úgy veszem észre, hogy talán az elmúlt néhány napban már kevésbé. Nagyon egyszerű az oka: próbálgatja, hogy mit is lehet kezdeni a fogakkal. Mondjuk ettől a hangtól én is falra mászok :)
Védőnő szerint ne reagáljak rá semmit, mert azzal csak az rögzül a gyerekben, hogy a csikorgatással hatást lehet elérni. Rá kell hagyni, pár napig érdekes neki, aztán abbahagyja.
én próbálok nem reagálni rá, de ez sajnos a gyenge pontom, tényleg iszonyatosan irtózom ettől a hangtól :(
amikor kicsi voltam tesómmal egy szobában aludtunk, és nagyon durván csikorgatta a fogait, volt, hogy 2-3 órákat nem aludtam mert ezt hallgattam.
na, de majd megpróbálok valami rágókát adni ilyenkor neki, hátha :)
Lányom 9 hós, durván csikorog ő is. Én akkor odaadom neki a cumiját. :)
Fiam is csikorgott, de ő nem cumizott, vele nem tudtam mit tenni, amikor adtam neki vmi rágókát, akkor azt fogta a kezébe és csikorgatta tovább a fogait... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!