Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek ez normális?...

Szerintetek ez normális? Normális ez az anyuka? Nem tudom meggyőzni!

Figyelt kérdés

Azt mondja,6 hós(már régen hozzátáplált)kislánya torz,vörös fejjel,negyed órát nyögve nyomja a kakit,és kemény.Azt mondja,ha ülve(etetőszékben)kakil a baba,a pelusban nem tudja szétnyomni,egyben marad a kaki,kis rúdban.Azt mondja,ez a normális,amellett,hogy napi fél liter teát megiszik a baba.

Annak örül,hogy a babája széklete már "felnőttes".

Az én lányomé nem kemény,ha "ülve" sikerül neki,akkor is inkább sűrű,krém szerű.Azt mondja,lehet,hogy kóros hasmenése van a lányomnak.Nyilván nem,de hiába mondom neki,hogy ekkora babának nem való még a negyed,fél órás nyögés,erőlködés,ő csak nevet rajta,mert ő erre nagyon büszke... :-/

Tényleg ilyen kellene,hogy legyen?

2010. márc. 1. 07:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szia

Nem hiszem ,hogy ez normális volna....!!!

Nekem is a kislányom sajnos nehezen kakil...,épp most tettem fel egy kérdést,hogy adhatok-e neki egy kis ringlót,hátha azzal könnyíthetnék a kakilásán,mert én nem igazán örülök annak,hogy pl a legutóbbi kakinál sírt az erőlködésnél a babám úgy,hogy fogtam a kis lábát,hogy segítsem,de még úgy sem jött neki össze a dolog,így hőmérő segítségével "kipiszkáltam" a kakiját...

Hogy nem sajnálja szegény kis babáját....?????

Majdnem én is sírtam,mikor láttam,hogy hogy szenved az én kislányom.....! :(

2010. márc. 1. 08:04
 12/17 anonim ***** válasza:
Hat hónapos korában az én babámnak is volt ilyen időszaka hogy szörnyen nehezen ment minden kaki,pedig mindent megtettem hogy segitsem,kellett egy kis idő amég a belek beálltak "rendesbe"és megtanulta kinyomni rendesen,könnyebben.Sajnos most ujra hasonló problémánk van,pedig ha szükséges kap kúpot,lázmérőzök,babahashajtó,szilvás probiotikus tejpép,joghurt,szilvalé,sok folyadék,de sajnos vannak ilyen babák.Nem volt krémes állagú kakink hónapok óta.Ja és orvos is látta.
2010. márc. 1. 08:05
 13/17 anonim ***** válasza:

Egyébként most olvastam utána az egyik könyvemben, az teljesen normális, ha a hozzátáplálás megkezdése után a baba széklete "felnőttesebb", de ez annyit jelent csak, hogy sötétebb színű, és büdösebb, mint az igazi babakaki. De semmiképpen sem jelenti azt, hogy tök keménynek kell lennie, és a babának ennyire szenvednie kellene.

(B)

2010. márc. 1. 08:25
 14/17 A kérdező kommentje:

Szerintem az már nagyon kemény,ha ülve kakil,és nem tudja szétnyomni,tehát az anyuka úgy is egészben veszi ki alóla.Hát...néha már azt hittem,nálunk nem stimmel valami,hogy nem állt össze így.

Köszönöm a válaszokat.

2010. márc. 1. 09:28
 15/17 anonim ***** válasza:

Akkor ellenpélda.

A lányom 4hónaposan volt már hozzátáplálva, mivel tápszeres volt.Viszont (nem az elején) de sztem hat hónapos korára amikor már sokmindent ehetett a kakija is megváltozott.

Nem volt hig hanem normál felnőtt kaki volt, mind szagra mind állagra.Nem azt mondom hogy kő kemény volt, hanem se nem kemény se nem puha.

Ez tök normális!Semmi baja mint ahogy nekünk sincs, hiszen már rég nem tápszeren élünk hanem rendes kaját eszünk.Akkor lenne sztem gáz ha még mindig hig lenne a széklete.

2010. márc. 1. 10:29
 16/17 anonim ***** válasza:

Szia!

A mi lányunk egy hónapja hozzátáplált és nem erőlteti nagyon meg magát kakilás közben, és nem is kemény a széklete.

Szerintem mondd meg annak a hígagyúnak, hogy igya/egye ő azt a tápszert, és majd ha neki lesznek problémái, akkor röhögjön.

Vagy szólj a gyerek apjának, hátha!

2010. márc. 1. 12:22
 17/17 A kérdező kommentje:

Azt nem írtam,de nem tápszeres,hanem a hozzátáplálás mellett anyatejes.Csak fél üveget kap a bébiételekből.

Hát nem tudom...Nagyobbnak született a lányomnál,most egy kilóval kevesebb...nem tudom van e köze ehhez,de amúgy ez a legnagyobb szívfájdalma.

2010. márc. 1. 15:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!