5 hónapos babámnak hogy adjak húst? Hogyan pépesítsem?
Figyelt kérdés
Kész üveges kajában kapott már, de gondoltam csinálok én is. De hogyan kellene elkészíteni?2015. jún. 15. 17:15
11/13 A kérdező kommentje:
A gyerekorvosunk annak a híve, hogy korán kezdődjön a hozzátáplálás, 3 hónaposan javasolta hogy almával, répával, krumplival kóstóltassam, azóta is mindig mondja hogy mit tegyek a baba kajájába, van amit megfogadok, van amit nem (pl. hogy sajtot reszeljek bele, még korainak tartom). Most már 1 étkezést kiváltottunk, mert szívesen eszi a zöldségpépeket
2015. jún. 16. 08:27
12/13 A kérdező kommentje:
És sem hasfájása, sem kiütése nem lett semmitől. Ha szoptatnám, akkor valószínűleg megvártam volna a 6 hónapot, de így elkezdtem a hozzátáplálást.
Köszönöm szépen, hasznos amit írtatok! Úgy fogom csinálni hogy gkis kockákban lefagyasztom.
2015. jún. 16. 08:31
13/13 anonim válasza:
3-as válaszoló vagyok, azért nem ajánlott 6 hónapos kor előtt húst adni, mert akkorra alakulnak ki a babáknak az emésztőenzimjei. Az ő kis gyomruknak bőven elég 6 hónapig az anyatej. Még tápszeres babánál is elég elkezdeni 5 hós kortól a hozzátáplálást. Mondom ezt úgy, hogy mindkét gyerekem tápszeres volt, 4 hósan kezdtük, de húst csak 6 hós koruk után kaptak. Van annyiféle zöldség és gyümölcs, ami elegendő nekik, plusz ott vannak a tejpépek is. Amúgy is egy étel bevezetése beletelik 4-5 napba is, hisz először csak 1-2 kanállal kaphat. Ha már többféle étel be van vezetve, akkor lehet variálni is. Pl. alma-krumpli-sütőtök vagy alma-barack. Nekik még nem kell változatosnak lenni az ételüknek. Ha a glutét bevezetted, akkor már tehetsz babakekszet is bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!