Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 5 hónapos babámnak hogy adjak...

5 hónapos babámnak hogy adjak húst? Hogyan pépesítsem?

Figyelt kérdés
Kész üveges kajában kapott már, de gondoltam csinálok én is. De hogyan kellene elkészíteni?
2015. jún. 15. 17:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Megfőzöd, aztán botmixer. Kis főzővizet adhatsz hozzá, vagy valami zöldséglevet, úgy nem lesz olyan száraz, könnyebb mixelni.
2015. jún. 15. 17:22
 2/13 anonim ***** válasza:
Ahogy az első is leírta. Én mindig úgy csináltam, hogy több adagra valót főztem és meg és turmixoltam össze, jégkockatartóba töltöttem és abból szedtem ki amikor főzelékhez kevertem neki. Egy étkezéshez egy kockát. Így nem kellett minden egyes alkalommal pepecselni vele.
2015. jún. 15. 17:25
 3/13 anonim ***** válasza:
54%
Sehogy. Húst csak 6 hónapos kortól ajánlott még tápszeres babáknak is. Az is csirkehús legyen. Vöröshúst 8 hónapos kortól kaphat és májat is
2015. jún. 15. 17:25
 4/13 anonim ***** válasza:
megfozok vizbe fel kg csirkemellet. a levebol husi leves lesz. a fott hust kiveszem, 20 grammos darabkakba lefagyasztom. amikor kell eloveszem es beleturmixolom a fozelekbe, siemens turmix gepem van, hozza kulon egy kisebb aprito, ami nagyon jo, kb 2 dles lehet, azzal csinalok mindent. õrõl, daral pepesit :)
2015. jún. 15. 17:26
 5/13 anonim ***** válasza:
Csirkemellet felkockázod, megfőzöd, majd botmixerrel vagy késes aprítóval pépesíted egy kevés főzőlét hozzáadva. Érdemes többet csinálni egyszerre, aztán fagyasztani jégkockatartóban. Egy ebédbe kb egy jégkockányi kell.
2015. jún. 15. 17:27
 6/13 anonim ***** válasza:
5 hónaposnak még babakajába se adj, azok is csak 6 hónapos kortól ajánlják. ne siess ennyire!
2015. jún. 15. 18:24
 7/13 anonim ***** válasza:
A kerdesre a valaszt az elottem szolok mar leirtak, de egy 5 honapos babanak meg semmi szuksege nincs husra
2015. jún. 15. 18:26
 8/13 anonim ***** válasza:
Még a gyümölcskóstoltatásnál kellene tartani max. A hús korai.
2015. jún. 15. 18:47
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom, miért lenne korai a hús. Nem allergén, nem tej, tojás, glutén vagy eper. 20 gramm/adag hús adható a babának, ha a hozzátáplálás zökkenőmentes volt a zöldségekkel. Krumpli, répa, pasztinák, sütőtök stb. problémamentes bevezetése után lehet keverni hússal, semmi baja nem lesz tőle. Én bio húst vettem annak idején (csirke, borjú főleg), csak azt kapott az első évben. Nem bio húsból csak szárnyast adnék neki, amit főztem, turmixoltam és a spenótjába, krumplijába kevertem. Soha nem volt gond vele, egy egészséges kisgyerekem van, aki most is szereti a húst levesben és más formában is, semmilyen allergiája, emésztési gondja nincsen. Disznót nem adtam viszont neki soha, most is csak virsli formában kapja.
2015. jún. 15. 21:30
 10/13 anonim ***** válasza:
Tényleg éretlen még az emésztőrendszere rá. Amúgy a botmixer mindenre jó lehet.
2015. jún. 16. 03:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!