Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hol érdemes majd altatni a...

Hol érdemes majd altatni a babámat?

Figyelt kérdés
Van külön szobája, kiságya, de mivel fiú lesz, főleg nem merem majd ott altatni (a bölcsőhalál miatt). Vagy úgy kéne? Aludjon a mi ágyunkba? Vagy hozzuk át a mi szobánkba a kiságyat? Hogy lenne a legjobb??
2008. szept. 1. 17:26
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez a helyzet,én is fiut várok és nálunk is van külön ágy,külön szoba neki de az elsö 2-3honapban nem fogom külön szobában altatni de külön ágyban mindenképpen.Mi vettünk légzésfigyelöt,az szerintem sokat segit hogy az ember megnyugodjon minden rendben!Még arra figyelj oda hogy ne legyen tul meleg 20fok körüli höfok lenne jo és ne öltöztesd tul.
2008. szept. 1. 17:36
 2/11 anonim ***** válasza:
A légzésfigyelő nagyon jó dolog, érdemes egyet beszerezni. Nálunk az első 1-2 hétben egy szobában volt velünk, de a saját ágyikójában és azután átvittük a saját kis szobájába ami szinte a hálószobánk mellet van. Nálunk ez vált be. Szerintem majd ti is ki fogjátok tapasztalni, hogy hogyan is jobb nektek meg a babánk, de a veletek egy ágyban való alvást én semmiképpen nem javaslom.
2008. szept. 1. 17:47
 3/11 anonim ***** válasza:
Szia.Én októberben szülök.Mi mindketten úgy gondoljuk a párommal,hogy 1-2 hónapig(vagy amíg éjjel is szopizik) biztos a mi szobánkban alszik,de a saját ágyában.Van aki egy ágyban alszik a picivel,de én azzal nem értek egyet,de ha te szeretnéd próbáld ki,van akinek beválik.
2008. szept. 1. 17:55
 4/11 A kérdező kommentje:
Mi is októberre várjuk őt. Nem tartom jó megoldásnak -én sem- az egy ágyban alvást. Azt hiszem kiságyastul átköltözik hozzánk, csak az a baj, hogy apuka egész nap vezet, tehát pihennie is kéne éjszaka. A babaszobában van egy kihúzható egyszemélyes ágy. Költözzek át én egy pár hónapra??
2008. szept. 1. 18:00
 5/11 anonim ***** válasza:
Az elsö vagyok.Én ezt nem javasolnám a párkapcsolatotok érdekében,mert szerinte igy elveszik az intimitás a kapcsolatbol!Nekem az is nagyon fontos hogy együtt aludjak a párommal,egész nap nem vagyunk együtt sokat dolgozik.Legalább éjjel is együtt vagyunk,szerintem a baba nem fogja zavarni a párodat(szerintem 1 probát megér) ha fáradt akkor aludni fog.
2008. szept. 1. 18:16
 6/11 anonim ***** válasza:

Én novemberben szülök majd.:)

Nálunk is külön szobája van a babának, van bent egy kétszemélyes ágy. Eleinte ott alszunk majd a párommal mindketten aztán ha ő nem bírja vagy nagyon fáradt átmegy a hálószobánkba én pedig maradok a babával. De mindenképp külön kiságyba fogjuk altatni, amit úgy csináltunk hogy ott van az ágy mellett, így szépen rálátunk és közel is van.

Én nem hinném hogy egy kapcsolat, házasság, azért tönkremehet mert külön alszanak pár hétig vagy esetleg 1-2 hónapig.. Aztán lehet csak tapasztalatlanságból írom. De az viszont tény hogy az apuka dolgozik és vmikor ki kell aludnia magát és nem feltétlen tudja majd ezt a gyerek mellett megtenni.

2008. szept. 1. 18:59
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia.3.vagyok.Nálunk ez nem is volt kérdés.Ő is vezet eleget,nap mint nap vidékre is,de ő úgy gondolja,hogy ebből is kiveszi a részét ameddig bírja,hogy tudjak majd pihenni.Amúgy neki,szerencséje van,mert egyenlőre az a "gond",hogy olyan jó alvó,hogy szinte semmire nem kel fel.Amikor éjjel lemegyek pisilni stb.arra sem,pedig a tetőtérből kell lemennem és általában a kutya is felébred,és nem kistermetű ebről van szó:-)

Azért a másik szobában lesz egy ágy megágyazva...Majd kiderül,hogy mi lesz.:-)

2008. szept. 1. 21:32
 8/11 anonim ***** válasza:
Nekem már 4 hós a kisfam,mi is úgy csináltuk hogy amikor a párom már nem bírta átment a másik szobába és kialudta magát.Volt hogy 2 éjszaka volt hgy 3.Nem ment a kapcsolatunk rovására.Sok sikert.Ja és a baby őrt le lehet halkítani ha mégsem egy szobában lesztek.A fejed mellé rakod és hallod.De tény hogy jobb vele egy szobában egy ideig.
2008. szept. 1. 21:34
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha van égzésfigyelő nem értem miért kellene egy szobában aludni. A lányom 8 hónapos, első naptól egyedül van éjszaka a szobájában, teljesen kiegyensúlyozott, vidám kiscsaj. Miben segít a babának hogy ott vagy? Persze mindig ott vagyok ha kellek és amíg el nem alszik simizem a pociját vagy a hátát. Én tejcsit csak egyszer adtam a babámnak éjszaka, azt is csak 3 hónapig, azóta éjszaka ha akar üres kamilla teát kap, így további előnye a külön alvásnak, hogy a férjemmel váltva keltünk, nem kellett mindkettőnknek párhuzamosan ébren lenni és mivel a kicsim elég hasfájós volt így ez nem volt mindegy. Előfordult hogy hatszor is kelt egy éjszaka.

Most voltunk nyaralni, ott egy szobában aludtunk és minden rezdülésünkre ébredt. Persze ti tudjátok, hogy mi a legjobb nektek és a babának :) Sok sikert és jó babázást!

2008. szept. 1. 22:30
 10/11 anonim ***** válasza:
Szia.Az én kisfiam 16 hetes és még a mi szobánkban alszik.Van légzésfigyelőnk is,de olyan jó látni reggel a mosolyát.8 hetes kora óta 21-07-ig alszik.Mi is úgy oldottuk meg,h a férjem másik szobában aludt,amíg a baba végig nem aludta az éjszakát.És volt,amikor én mentem át hozzá...még izgi is volt.És annyira vártuk már,h összebújva,együtt alhassunk.Nekünk semmi negatívumot nem hozott,sőt,mivel kipihent volt a munka is ment,és a baba rosszabb napjait is jól viselte.
2008. szept. 1. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!