Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valaki légy szíves mondja már...

Valaki légy szíves mondja már el nekem, hogy miért "életveszélyes" a komp?

Figyelt kérdés

Most olvastam itt a gyakorin egy kérdést. Lényegtelen mit. De a legtöbb válasz az volt,hogy nem használnak kompot,mert idézem "életveszélyes".

Ettől a kérdéstől függetlenül is olvastam,hogy nem egészséges.

Miért?

Az unokaöcsém is sokat használta,és semmi gondja nincs. 3 éves minden rendben vele.

Nekem 6 hónapos a kislányom és sokat gondolkozom azon,hogy most akkor vegyek vagy ne vegyek :/ Azok alapján amiket olvasok sokkal inkább hajlok afelé ,hogy ne vegyünk. Pedig "jópofának" tűnik.:) E téren nincs sok tapasztalatom... Sőt:)

Tudnátok segíteni?

Lenne még egy kérdésem:)

Kinéztem a kicsinek egy ilyet..

h?q=hinta+bab%C3%A1knak&biw=1138&bih=526&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIqLLE9pSPxgIVyVUsCh30XwDd#tbm=isch&q=r%C3%BAg%C3%B3s+hinta&imgrc=Ls6bi2HOmF9N1M%253A%3BFdpR6Yjn04EeVM%3Bhttp%253A%252F%252Fstatic.mennyiazara.hu%252Fsystem%252Fcw%252Fphoto%252Ffile%252F000%252F141%252F648%252Fmedium_chipolino-rugos-hinta-airplane.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fmennyiazara.hu%252Farak%252Fchipolino-rugos-hinta%3B400%3B400

Erről mi a véleményetek?

És erről?

[link]

Köszönöm előre is a válaszokat:) (ha kapok:) )

2015. jún. 14. 14:19
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

Tolunk kerdezte a gyogytornasz mikor kivizsgalasra vittem a gyerekunket, h van kompunk?

-Igen, van.

-Nagyon jo,akkor ajandekozzuk el egy meg gyermektelen ellensegunknek.

Ugy tapasztaltam, h a szakertok mind ellene vannak, es az egeszseges gyerekeknel is, nem csak a fejlesztesre szoruloknal is.

Mi kidobtuk.

2015. jún. 14. 21:41
 22/24 anonim ***** válasza:
47%
De most komolyan kíváncsi vagyok, indokoljátok is meg légyszi, hogy konkrétan hogyan hat negatívan a gyerek fejlődésére, mi is történik pontosan akkor, ha napi 15 percet benne ül/megy egy gyerek aki már egyébként is tud ülni/állni/mászni. Mindenki csak azt ismételgeti, hogy "kihat a mozgásfejlődésre" de magyarázzátok már el légyszi hogy pontosan ez mit is jelent, mert én ezt tényleg nem értem. Nálunk a lány sokszor a konyhában tologatja a székeket, na most ez kb ugyanaz a testhelyzet, mint amikor a kompra támaszkodik és tolja benne magát, annyi hogy ott a komp körülötte van és ha véletlen elesne akkor belepottyan. Akkor székeket se tologasson? Nem kötözködni akarok, de nem értem ez miért ártalmas. azt aláírom, ha egész nap abban ücsörögne akkor ellustulhat, nem mozog annyit stb, de rövidke ideig miért lenne ez ártalmas?
2015. jún. 14. 22:55
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Aki még nem tud ülni, állni, mászni... ez a cikk tökéletesen összefoglalja, még akkor is, ha nem szívem csücske a g*ekko.

[link]

A már előrébb tartó babáknál, kisgyerekeknél...

Főleg a fiúknak okozhat gondot, mint a kenguruznál. Elnyomja a heréket.

Hiába ülnek, állnak, másznak, nagy terhelést ró a gerincoszlopra, mely amúgy is igen rugalmas, könnyen formálódik, torzul ebben a korban. 5 perces használat is káros lehet.

Az a baj, írtátok, már három/ négy, akármennyi idős a gyerkőc és semmi baja... Igen ám, de ez csak később derül ki főleg. 30 évesen hátfájdalom, tini korban derékfájdalom, erős, gyakori fejfájás, migrén.

Kutatások bizonyítják, hogy nem tesz jót a komp. Vizsgáltak idősebb embereket, fiatalokat, éveken át és innen jött, hogy megváltoztak az ajánlások, ne használjunk kompot!

Persze mindenki azt csinál, amit akar és lehet mondani, hogy régen se volt semmi baj belőle (de volt, már kiderült), ez egy új hóbort. Nem az. :(

2015. jún. 14. 23:13
 24/24 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ! Hát igen jól megkavartatok:)

A kislányom 6 hónapos. Nem ül még és nem is mászik,kúszni is csak most kezdett el próbálkozni.

A kérdést azért tettem fel mert már sajnos vettem pár olyan dolgot ami nem bizonyult hasznosnak,jónak. Ártalmasnak ugyan nem ártalmas,de pénz kidobás volt!

Sokat olvastam,hogy nem jó a komp és természetesen az egészsége a legfontosabb,és azt veszem észre,hogy többen mondjátok,hogy nem jó! Nem egészséges. Azt hiszem,eldöntöttem,hogy nem veszünk. Végül is megvan nélküle is csak tényleg jópofának tűnik és az én dolgomat is pici megkönnyíti alkalomadtán:)

2015. jún. 15. 20:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!