Valaki légy szíves mondja már el nekem, hogy miért "életveszélyes" a komp?
Most olvastam itt a gyakorin egy kérdést. Lényegtelen mit. De a legtöbb válasz az volt,hogy nem használnak kompot,mert idézem "életveszélyes".
Ettől a kérdéstől függetlenül is olvastam,hogy nem egészséges.
Miért?
Az unokaöcsém is sokat használta,és semmi gondja nincs. 3 éves minden rendben vele.
Nekem 6 hónapos a kislányom és sokat gondolkozom azon,hogy most akkor vegyek vagy ne vegyek :/ Azok alapján amiket olvasok sokkal inkább hajlok afelé ,hogy ne vegyünk. Pedig "jópofának" tűnik.:) E téren nincs sok tapasztalatom... Sőt:)
Tudnátok segíteni?
Lenne még egy kérdésem:)
Kinéztem a kicsinek egy ilyet..
h?q=hinta+bab%C3%A1knak&biw=1138&bih=526&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIqLLE9pSPxgIVyVUsCh30XwDd#tbm=isch&q=r%C3%BAg%C3%B3s+hinta&imgrc=Ls6bi2HOmF9N1M%253A%3BFdpR6Yjn04EeVM%3Bhttp%253A%252F%252Fstatic.mennyiazara.hu%252Fsystem%252Fcw%252Fphoto%252Ffile%252F000%252F141%252F648%252Fmedium_chipolino-rugos-hinta-airplane.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fmennyiazara.hu%252Farak%252Fchipolino-rugos-hinta%3B400%3B400
Erről mi a véleményetek?
És erről?
Köszönöm előre is a válaszokat:) (ha kapok:) )
Na szépen belinkeltem az elsőt :)
Pillanat javítom. :)
Szia! Talán azért tartják életveszélyesnek, mert a gyerek nekiindulva a küszöbnek ütközik, és hatalmasat esik vele. Az én gyerekkoromban is divat volt, én a fogaimat vertem ki egy ilyen esésnél.
Egyébként a mai álláspont szerint(amit én is osztok), a gyermek mozgásfejlődésére hat károsan. Egyrészt beleültetsz függőlegesen egy talán még ülni, járni, állni sem tudó gyermeket, akinek izmai még nem elég fejlettek, hogy megtartsák a hátát, törzsét. Így a súlypontja a lumbális gerincrészre esik, leterhelve a csigolyákat, aminek később gerincferdülés, felnőttkori gerincproblémák lsz a következménye.
Másrészt pedig tetszeni fog neki a járás, állas, nem motiválja majd semmi, hogy kússzon,másszon, ami köztudott, hogy az izmok erősödésén túl az idegrendszer, az agy, és a beszédfejlődésben is jelentős szerepet játszik.
Gondolom ezekről olvastál te is, szerintem jól döntesz, ha kihagyod a kompot.
A rugós hintát szokták ajánlani, ám ott arra kell figyelni, hogy a beülő rész stabilan tartsa a gyerek törzsét, és lábnál/fenéknél elég széles legyen.
4-es ezek nem kompok tudom:)
A kompot nem linkeltem be:)
Ezeket néztem ki a kislánynak,hogy szerintetek megéri venni? Ávágy sem :)
8-asnak is:) És mindenkinek aki válaszol:)
Megy mindenkinek a zöld kéz:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!