Hogyan csináljuk a hozzátáplálást?
Szia!
Ezért kellett volna gyümivel kezdeni :D Tudom, mondani könnyű, de mi is így voltunk. Mi 4,5 hónaposan kezdtük-legelőször krumplival, almával nem jó kezdeni, túl savas- zöldségekkel: s. répa, cékla, sütőtök. Gyümikkel: őszi barack, banán, alma. Ebben a sorrendben. Talán egy hónap is eltelt mire tejpépet adtam neki. Kell, hogy szokja az ízeket, mert később nem tudsz mit beletömni. Barátnőm járt így a lányával mint ti. Káosz volt neki az egész evészete, aztán bekerült oviba és ott helyre billent egy idő után. Szerintem kezdjétek elölről az egészet (megéri ha nem akartok hosszú távon kínlódni) a tejpépet felejtsétek el egy időre (majd látod, hogy hogy haladtok) adj neki krumplit (azt szereti azt írod) és keverj neki bele egy kis ezt egy kis azt azokból amiket nem szeret. De csak egy nagyon picit és egyszerre egy félét! 1 fél karika répa meg egy szem krumpli például 2 étkezésre be kéne menjen, de lehet bemegy egyre is. Ha megette (meg fogja ha éhes) másnap kicsit több répa mehet bele. Ezt addig amíg megeszi a répát is. Ha az kipipálva akkor jöhet a többi amit nem eszik meg ugyan ezzel a módszerrel. Gyümit lehet zöldséggel is keverni Pl: alma-sütőtök-banán. Próbáljátok ki a céklát is, azt is szokták szeretni a kicsik. Mi krumplival esszük, nagy sláger nálunk. Ha végképp nem megy és csak ez a kettő van amit nem hajlandó megenni (alma,répa) akkor hagyd a fenébe az egészet, eteted amivel tudod ezt a kettőt meg kihagyod. De ha több ilyen étel lesz amit nem akar megenni akkor szerintem érdemes most "szenvedni" vele egy kis ideig mint később akár éveket.
Ja és ha betölti a 6 hónapot elkezdheted neki adni a tejtermékeket: joghurt gyümivel amit szeret, egy kis túró, sajt, kefir ilyesmi. A fiamnak én joghurttal meg pici vízzel szoktam banán turmixot csinálni, imádja, napi 2 dl bemegy neki csak így nasinak :D
Igaza van az elsőnek, érdemes lenne elölről kezdeni:)
Az almát és a répapürét önmagában az én fiam se eszi meg, így kap alma+banán, alma+őszi,alma+szilva, alma sütőtök stb. Ha így sem eszi az almát, akkor próbálj mixelni, hogy csak minimális alma legyen benne, és fokozatosan növeld az almaadagot. Ezek mennek tízóraira. Én répapüré helyett ebédre répafőzeléket adok, azt nagyon imádja, érdekes, hogy a pürét kiköpi. Ha végképp nem megy, rengeteg főzelék adható már neki. Uzsira eddig csak szopi volt, de már tegnap óta kap gyümölcsöt is. Vacsira kapja a pépet.
Kb két hetente újítottam étkezést, tejpépet csak kb. 3 hete kap.
Ez közel két hónap alatt alakult így ki.
Amíg nem eszi a tízórait biztonsággal, addig várj a következő étellel. Kitartás, lehet hosszú lesz, mire elfogadja a gyümölcsöt, de ha így szokja meg, később is szeretni fogja.
Te csinálod a kajákat, vagy üvegeset kap?
ҝ
Én még nagyobbrészt üvegeset adok neki, de a répa kontra főzelék az, hogy a simán pürésített répát nem eszi, ha sűrítem rizzsel, vagy krumplival, akkor igen. Ja és teszek bele paszternákot is, múltkor találta valahol anyum, mivel az jóval édesebb ízű répa, így ha azt is beleteszem, akkor még a kanalat is lenyeli:)Én össze szoktam törni mindent villával, és utána botmixer, nekem nem lett bubis:)
Jó, ha az alma őszi-banánt megeszi, azért valószínű, mert a banán édesebb:) A sütőtökbe is csempészhetsz kicsit, az is viszonylag édes:) Ha a tízórait stabilan eszi, akkor most már adhatod neki a főzelékeket, de még várj a péppel. Remélem gyorsan helyreáll a rend. Hajrá:)
ҝ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!