A kisbabás anyukák miért nem adnak magukra?
A nővéremnek van egy 11 hónapos kislánya. El szoktam kísérni majdnem minden héten egy "baba - mama klubba" ahol össze szoktak jönni a babás anyukák beszélgetni, babaholmikat cserélgetni stb. Ott vettem észre, hogy az anyukák nagy része elég slampos. Melegítőben, kopott dorkóban, rendetlen frizurával, lepattogott körömlakkal, karikás szemekkel jönnek. Mintha el is felejtenék, hogy nem csak édesanyák hanem nők is egyben. Rákérdeztem a nővéremnél, de azt mondta, ő sem igazán érti. Való igaz, a nővérem mindig is adott magára. Most az unokahugi mellett is eljár sportolni, futni,már ismét olyan az alakja, mint a terhessége előtt. Csinosan öltözik, fodrászhoz jár, és a kialvatlanság sem látszik rajta, mert ügyesen eltakarja sminkkel. Persze otthon őt sem zavarja ha slampos, de az utcára biztos nem menne így ki. Dicsérik is sokan, hogy milyen jól néz ki.
Én még csak 14 vagyok, így sokára lesz gyerekem, nem is nagyon tudok hozzászólni, ezért kérdezlek titeket.
Szerintetek mennyire elfogadható, ha egy kisgyerekes anyuka nem ad magára, hanem úgy járkál mindenhova, mint ahogyan otthon is van???
Bírom azokat az anyukákat, akiknek hajat mosni (vagy épp wc-re menni) nincs idejük, de gyakorin okoskodni, hát arra mindig jut. Ez kedves kérdező úgy működik, hogy ha valakinek van ezekre a dolgokra igénye, akkor így vagy úgy, de megoldja. Persze ehhez kell egy normális gondolkodású házastárs is, aki nem "besegít", hanem bizony úgy viselkedik, mint egy apa és eszébe jut néha átvenni a gyereket, vagy a főzést, míg anyuka körmöt lakkoz. Aki nem ilyen párt választott magának, hát annak meg úgy kell. Különben éltem együtt 2 évet unokaöcsémmel, most is rendszeresen van nálunk,ahogy ismerős egy éves babája is. Milyen érdekes, hogy náluk pl van olyan idő a napszakban, amíg a gyerek alszik és akkor lehet akár tisztálkodni is.
Különben tisztességesen felöltözni nem idő kérdése, pontosan ugyanannyi idő felhúzni a halásznadrágot a reklám pólóval, mint a nyári ruhát.
Nálam bevallottan bejátszott a lustaság, odanemfigyelés is.
Terhesség alatt nem, szülés után híztam. Egy éve szültem, pont most akartam személyi edzőt keresni, hogy húzzunk bele és építsünk fele valami elfogadható alakot. Mondta, hogy hááát, a szétnyíltnak tűnő hasizmomat nézessem meg sebésszel, addig ő nem mer elvállalni.
Elmentem sebészhez, találtak mellé köldöksérvet is, azonnal nyertem egy műtétet, pár nap múlva esedékes. Edzéstől 3 hónapig el vagyok tiltva.
Innentől a tervem: egy-két hétig fetrengek az ágyban, amíg a kb 20 centis műtéti terület összeszedi magát. Család segít, itt lesznek, majd olyan kajákat kérek, amik a normális kalóriahatáron belül mozognak.
Ha már a hétköznapi mozgás megy, akkor kozmetikus/fodrász, körmömet itthon meg tudom csinálni.
A várakozási idő alatt készülök az őszi vizsgáimra. Ha letelt a három hónap, akkor az edzővel belecsapok a lecsóba és remélhetőleg jövő év elejére már magamnak is jobban fogok tetszeni. :) (5-6 kg plusz zsírban, izomban 2-3 kg minuszom van most)
Kedves utolsó!
Egy korábbi válaszban már leírtam, hogy általában az apuka foglalkozik ilyenkor a picivel (mert a nővérem délutánra teszi ezeket a programokat, mikor a férje hazaér), vagy pedig ha mindketten elmennek valahova, akkor vagy én vagy anyu a bébiszitter. Meg lehet ezt oldani. A nővérem pedig csinos, igaz nem Gucciban jár mint ahogy te mondtad, nem csak drága ruhákból lehet divatosan öltözködni. És igen látszik rajta, hogy boldog, mikor tolja az utcán a babakocsit, és sugárzik róla a büszkeség, hogy egy szép, egészséges kislánya van, az nagyon megszépíti. Nagyon sok dicséretet kap, hogy ilyen jól néz ki, sokan el sem hiszik, hogy már anyuka, ha éppen nincs vele a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!