A kisbabás anyukák miért nem adnak magukra?
A nővéremnek van egy 11 hónapos kislánya. El szoktam kísérni majdnem minden héten egy "baba - mama klubba" ahol össze szoktak jönni a babás anyukák beszélgetni, babaholmikat cserélgetni stb. Ott vettem észre, hogy az anyukák nagy része elég slampos. Melegítőben, kopott dorkóban, rendetlen frizurával, lepattogott körömlakkal, karikás szemekkel jönnek. Mintha el is felejtenék, hogy nem csak édesanyák hanem nők is egyben. Rákérdeztem a nővéremnél, de azt mondta, ő sem igazán érti. Való igaz, a nővérem mindig is adott magára. Most az unokahugi mellett is eljár sportolni, futni,már ismét olyan az alakja, mint a terhessége előtt. Csinosan öltözik, fodrászhoz jár, és a kialvatlanság sem látszik rajta, mert ügyesen eltakarja sminkkel. Persze otthon őt sem zavarja ha slampos, de az utcára biztos nem menne így ki. Dicsérik is sokan, hogy milyen jól néz ki.
Én még csak 14 vagyok, így sokára lesz gyerekem, nem is nagyon tudok hozzászólni, ezért kérdezlek titeket.
Szerintetek mennyire elfogadható, ha egy kisgyerekes anyuka nem ad magára, hanem úgy járkál mindenhova, mint ahogyan otthon is van???
Szerintem erre igen egyszeru a valasz aki a szules elott sem adott magara az azutan sem fog, akit meg erdekel hogy igenyesen nezzen ki, azt a szules utan is zavarni fogja, ha nem ugy nez ki, ahogy jol erezne magat.
Körmöt lakkozni meg anyukakent is pont ugy kell mint nem anyukakent, minosegi lakk 2-3retegben fedo lakkal, 2-4napig birni szokta, ami hetekre is tartos az a gellakk.
hát nem is tudom, számomra az igényesség nem a körömlakkal meg a műszempillával kezdődik. a bőrrák viszont a szolival.
a körmünk alatt ne legyen retek, a hajunkat meg fésüljük meg minden reggel. bár néha utóbbi elmarad. :D
nem arról van szó, hogy hót mackókba járok. mert szoknyában vagy ruhában járok-kelek. de abban nem hiszek, hogy a smink tenné a nőt. 27 éves vagyok, sosem sminkeltem magam, nem is most fogom elkezdeni. ha egy nőnek smink kell, hogy nőnek érezze magát, vagy csinosnak, az szerintem már eléggé az önbizalomhiány jele.
szerintem félreértettük a lényegét: ünnepi alkalmakra való arcdíszítés, körömdíszítés, a hétköznapokon meg totálisan-teljesen felesleges. aki pedig minden nap főz, és nincs mosogatógépe, annak -legyen a körömlakk bármilyen minőségi - egy-két mosogatás után le fog kopni a festék. az meg, hogy 3 rétegben kenjem... hát...
(9-es válaszoló, aki a reggeli zuhany után sokkal szebben látta a világot :) )
Soem értettem, hogy miért csak akkor öltözik fel vki normálisan, ha elmegy otthonról...
Persze, otthon nyilván a kényelem és a praktikum az első, na de kényelmes ruhából is van olyan, amiben az utcán sem kell szégyellnem magam, másrészről pedig a páromnak fontosabb tetszenem, mint vadidegeneknek az utcán!
Vagyis otthon sem járok szakadt, foltos, koszos, kopott, kitérdesedett cuccban és persze a hajam is rendezett, tiszta vagyok és ápolt.
A sport igénye nem annak függvénye, hogy vki anyuka-e vagy sem. Ha igényli és akarja, akkor megoldja gyerek mellett is valahogyan a rendszeres mozgást. Ha nem érdekli, akkor a gyerek csak egy kifogás.
Ugyanígy a normális, tiszta, rendezett ruházat és a hajmosás, esetleg a smink, bár ez utóbbi azért nem feltétlenül szükséges.
Kicsit elment ez a téma a magassarkú-miniruha kombó felé, mintha csak attól lehetne nő valaki.
A különböző mű dolgok sem feltétlenül szükségesek, sőt szerintem kifejezetten visszataszító egy műszempillás-póthajas-műkörmös-szolizott nő...
A köröm kérdést meg lehet oldani géllakkal, azt a saját körömre lehet felvinni és 3-4 hétig tartós, kb. 45 perc az egész.
A hajmosás mindennel együtt max. fél óra és szerintem sokkal szebb egy természetes haj, mint egy agyonfestett hosszú mű.
A szempillaspirál kb. 2 perc reggelente, egy Bb krém ugyancsak.
Szóval csak azon múlik, hogy kinek mire van igénye...
Van egy 10 hónapos többemberes babám. A karikás szem sajnos az élet velejárója, lévén, hogy max 25-30 percet alszik egyhuzamban, aztán altatás és megint alszik 20-30 percet.
Nem lakkozok körmöt, így nincs lepattogva.
Fodrászhoz most jutok el először a 10 hónap alatt, lévén annyira "balhés" a gyerekem, hogy eddig még a nagyszülők sem mertek rá vigyázni negyed óránál többet, ha nem voltam ott.
Visszafogytam, de ugyanolyan nem lesz a testem, hisz szoptattam a gyerekemet, a mellem már nem úgy áll, ez természetes. Nem vagyok bombanő, de soha nem is voltam. Egy teljesen átlagos 28 éves anyuka vagyok, akiről nem süt, hogy tele van pénzzel, meg most ugrott ki egy magazinból, de igényesnek érzem a megjelenésem. Mellesleg a gyerekem boldog, mert sok értékes időt töltök vele, amit nem a műkörmösnél, vagy a plázában vásárolva töltök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!