Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A kisbabás anyukák miért nem...

A kisbabás anyukák miért nem adnak magukra?

Figyelt kérdés

A nővéremnek van egy 11 hónapos kislánya. El szoktam kísérni majdnem minden héten egy "baba - mama klubba" ahol össze szoktak jönni a babás anyukák beszélgetni, babaholmikat cserélgetni stb. Ott vettem észre, hogy az anyukák nagy része elég slampos. Melegítőben, kopott dorkóban, rendetlen frizurával, lepattogott körömlakkal, karikás szemekkel jönnek. Mintha el is felejtenék, hogy nem csak édesanyák hanem nők is egyben. Rákérdeztem a nővéremnél, de azt mondta, ő sem igazán érti. Való igaz, a nővérem mindig is adott magára. Most az unokahugi mellett is eljár sportolni, futni,már ismét olyan az alakja, mint a terhessége előtt. Csinosan öltözik, fodrászhoz jár, és a kialvatlanság sem látszik rajta, mert ügyesen eltakarja sminkkel. Persze otthon őt sem zavarja ha slampos, de az utcára biztos nem menne így ki. Dicsérik is sokan, hogy milyen jól néz ki.

Én még csak 14 vagyok, így sokára lesz gyerekem, nem is nagyon tudok hozzászólni, ezért kérdezlek titeket.

Szerintetek mennyire elfogadható, ha egy kisgyerekes anyuka nem ad magára, hanem úgy járkál mindenhova, mint ahogyan otthon is van???

2015. jún. 8. 22:23
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
97%

10esnek nagyon igaza van. a macko nadraggal semmi baj, ha tiszta, jo minusegu, es apolt labakat takar. a fesetlen gumizott hajjal semmi bak ha meg van fesulve, stb..mellesleg a kerdesre valaszolva: sokan lustak, sokaknak meg nincs segitsege otthon a baba mellett, ez egy par honapos eseteben azt jelenti, hogy napi 2 ora szabadidod van, ha kertes hazban elsz nyilvam annyi se...a 2 oraba kell belefernie a takaritasnak a fozesnek..szerinted mennyi ido jut szepitkezni?? nekem 11 hos a lanyom, mellette kert es tanfolyamra jarok, a nagyszulok videken....2 honapba tellett mire tudott szombati idopontot adni a fodrasz....hidd el nem konnyu...de apolt vgyok, visszafogytam, mert a fogyas nem idohiany kerdese, sot nagyon jot tesz neko ha nincs idod enni:)))

de sok anyuka lusta is mondjuk ki, ne legyunk alszentek.

akinek meg feltetlenul muszaj volt ugy kezdenie valaszat hogy "kislany", csak gratulalni tudok neko.

2015. jún. 9. 06:31
 12/39 anonim ***** válasza:
76%
hát azért nem mindegy a körülmények :-) van amikor igen az anyuka egyszerűen már nem ad magára. az nagyon nem jó,mert attól,hogy anya,még feleség is. muszáj egy bizonyos szinten adnia magára. de van mikor ez nem sikerül... nekem allergiás volt a tehéntejre,az átmegy az anyatejbe is,szóval 7 4-5 hónapos koráig napi 14 órát ordított,onnantól meg minden evés után 10-20x hányt,fuldoklott. na gondolhatod mennyire tudtam magammal foglalkozni. amíg tusoltam,addig ő üvöltött. persze,hagyjam sírni tudom,csak épp egyszer majdnem ott fulladt meg. szóval van mikor nincs lehetőség :-( de aztán elvittük orvoshoz,végre lett időm magamra. szépen felöltözök még fiatal vagyok felvehetek bármit így, meg hajat vasalok sminkkelek körmök stb. próbálok figyelni,hogy itthon se a mackónacis feleség legyek (bár a hajamat össze kell fognom,mert a lányom kitépi) szóval,hogy nézzek kinormálisan mert hát van férjem is. a kialavatlanságnak is vannak szintjei. én a fejések miatt fél éves koráig két és fél órás szakaszokban aludtam. az első 4 hónapban 4-5 óránál nem aludtam többet összesen egy nap. szóval akkor ítélkezz,ha ismered a körülményeket,mert igen szomorú ha lenne lehetősége,hogy adjon magára de mégsem,de ha valami egyéb dolog áll a háttérben,kár ítékezni mert bizony veled is előfordulhat,hogy 10év múlva ott lesz az a mackó :-)
2015. jún. 9. 08:39
 13/39 anonim ***** válasza:
42%

Nyilván nem leszek népszerű, de az igényesség minimális idő és költség ráfordítás. Csak sok anyukának igenis kényelmesebb " a nincs időm a gyerek mellett" című mondtad mögé elbújni.

Tudom, mert én is csináltam sajnos.

Aztán rájöttem,hogy ugyanannyiból tart felhúzni egy kinyúlt nacit, mint egy kevésbé kinyúltat. A körmömet is ki tudom lakkozni kb. 20 perc alatt. És biztos,hogy akad egyszer 20 percem egy héten.

Az igényesség nem súly függvénye. Azért mert valaki husibb, még öltözhet igényesen, ízlélesen.

2015. jún. 9. 09:47
 14/39 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! :) Valaki kérdezte, hogy a nővérem hogy csinálja. Hát az a helyzet, hogy ő mindig is egy nagyon pörgős csaj volt, sosem tudott megülni a fenekén egy percet sem, így most sem szokatlan neki, hogy mindig csinál valamit :) Plusz a férje sokat segít neki. Ezek amiket írtam, kondi, fodrász, kozmetikus stb. mind délutáni programok. Amikor a férje hazaér, ő vigyáz a kicsire, amíg a nővérem elmegy. Plusz szokott lenni olyan is, hogy elmegy a barátnőivel moziba, vacsorázni, szórakozni. Olyankor mindig az apuka fürdeti, altatja a babát, semmi gond nincs, ugyanis a kezdetektől együtt csináltak mindent a nővéremmel, pont ezért, hogyha valamelyikük kimarad, akkor a másik is el tudja látni a gyereket. A nővérem azt mondja, ilyenkor teljesen feltöltődik, kikapcsolódik úgy ér haza, mintha kicserélték volna, utána sokkal jobban élvezi a babázást is.

Néha el szoktak menni kettesben is a férjével "randira", hogy ne menjen a házasságuk rovására az, hogy sokat kell foglalkozni a babával. Mindketten úgy kiöltöznek, mintha csak az első randijuk lenne, kicsit vicces :D

Ilyenkor pedig általában én vagy valamelyik nagymama a bébiszitter :)

Lehet, hogy a nővérem azért tud mindig ápolt lenni, mert ilyen férje van? De nem ez lenne természetes egy házasságban, hogy mindkét fél egyformán kiveszi a részét a gyereknevelésből? Hiszen közös a gyerek!

Jöhetnek még a válaszok!! ;)

2015. jún. 9. 10:01
 15/39 anonim ***** válasza:
68%

hát az biztos előny igen ha segít :-) nekem heti 6 nap dolgozik,van,hogy 5kor jön haza,máskor 8kor (fél 7kor meg megy reggel) szóval nincs itthon sokat.

12es

2015. jún. 9. 10:04
 16/39 anonim ***** válasza:
60%
Hát esetleg a nővérednek azért megy ez így mert van segítsége. Nekem reggel elmegy és csak altatásra ér haza a férjem. Senkire nem számíthatok, egyedül kell megcsinálnom mindent a folyton pörgő két évesem mellett. Az utcára nem járok melegítőben, normálisan felöltözök viszont igazad van magassarkút és szűk ruhát/szoknyát nem veszek fel. Mégpedig azért nem mert nem győznék futni benne a gyerekem után. Igen sok anyukának karikás a szeme mert mondjuk már jó ideje nem alszik éjjel a kicsi miatt és talán fáradt. Az elhanyagolt és a csinibaba között azért van átmenet. Azért mert valaki nem tud minden héten fodrászhoz járni és nincs lehetősége kikapcsolódni feltöltődni és látszik rajta a fáradtság attól még nem lesz elhanyagolt. Fel lehet öltözni normálisan, meg lehet mosni a hajat és meg lehet fésülködni. Attól, hogy nem vagyok puccba vágva mint aki esküvőre megy még nem kell leszólni, hogy elhanyagolt vagyok. Még egyszer hangsúlyozom a nővérednek baromi nagy szerencséje van, ilyen körülményekkel valószínűleg én is jobban nézhetnék ki. De majd egyszer talán te is megérted ha anya leszel és neked nem lesz aki segítsen. Könnyű más felett ítélkezni úgy, hogy nem tudjátok mi van mögötte!!!
2015. jún. 9. 11:11
 17/39 anonim ***** válasza:
50%

Kedves utolsó! Nem ítélkezett csak kérdezett:) Óriási különbség:)

Másodszor meg a nővérem egyedül neveli a lassan 3 éves fiát. 7-8 hónapos volt a kicsi mikor váltak a férjével.

Dolgozik,nevel,mindent ő intéz:)

Gyönyörűen minden nap ki van sminkelve,szinte csak márkás ruhákba járkál,magassarkú,szoli,műszempilla,műköröm stb.. :)

Tehát meglehet ám oldani,ha ő megtudta akkor más is.

Pedig a gyerek eléggé hiperaktív:) Tehát ott is megy a futkosás utána!

2015. jún. 9. 12:40
 18/39 anonim ***** válasza:
Utolsó azt megkérdezhetem, hogy amíg a nővéred szoláriumba meg hasonló helyekre megy addig hol van a gyerkőc? Csak kíváncsiságból nem rosszindulatból :-)
2015. jún. 9. 14:43
 19/39 anonim ***** válasza:
87%

persze:)

Bölcsődébe:)

2015. jún. 9. 14:54
 20/39 anonim ***** válasza:
És 2 hetente hétvégén az apukájánál:)
2015. jún. 9. 14:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!