Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van még olyan manapság, aki...

Van még olyan manapság, aki nem használ légzésfigyelőt?

Figyelt kérdés
Vagy csak én egyedül?A babám pont kiírásra született ,3700 grammal ,egészségesen.Nem tartottam/tartom így fontosnak a figyelőt ,mégis furán néznek rám ,alapvető szükségletnek tartja mindenki.Vélemények?
2015. jún. 8. 22:04
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
9%
Mi sem vettünk.Teljesen jó értékekkel született.A kórházban azért rákérdeztem az orvostól/csecsemősöktől,azt mondták felesleges.
2015. jún. 9. 08:52
 22/27 anonim ***** válasza:
Mi nem használtuk/használjuk, pedig kaptunk egyet használtan. Megkérdeztem még az orvost és a védőnőt is, mindketten azt mondták, hogy persze én döntöm el, de a babámnál nem indokolt, így ők nem beszélnek rá. Ettől függetlenül van egy használt légzésfigyelőnk, én sokáig terhesen hajlottam rá, hogy használni fogjuk, aztán az első 1-2 hónapot a fáradtság miatt kb. kómában töltöttem a baba mellett, eszembe se jutott, hogy berakjam a matrac alá és ott állítgassam, hogy ne riasszon be fölöslegesen. Aztán ahogy rendbe jöttem, pakolgatás közben megtaláltam az egyik fiókban, hogy ilyenünk is van, de akkor már nem láttam értelmét a baba alá rakni, főleg úgy hogy fogalmam sincs, hogy mit kéne csinálnom, ha beriaszt, mire meg baba mellett eljutottam volna tanfolyamra, már ki is nőtte volna azt a kort, amikor szükséges lehet a légzésfigyelő. Amúgy is a babám csak éjszaka aludt a kiságyában (jobban mondva 2 kiságyban, mert 3 hónapos kora óta kétlakiak vagyunk + néha anyukámnál alszunk, az már 3...) nap közben meg ott aludt, ahol éppel érte az álom (babakocsi, kanapé, játszószőnyeg). Akkor vehettem volna pelusra csíptethető légzésfigyelőt, de azt hallottam, hogy az nem olyan megbízható, meg amúgy se vagyok olyan paramami, hogy állandóan légzésfigyelőre legyen kötve, mint valami vegetáló, beteg gyerek. Ha nem indokolja semmi, akkor a következő babánknál se fogok használni, sajnálatos, hogy a gyk-s anyukák szerint itt kezdődik a felelőtlen, rossz szülő, arra aki szerint az ilyen szülő babájának kellene meghalnia, nem is írok semmit, ezzel már minősítette saját magát. A légzésfigyelőnket pedig oda fogom adni rászorulónak, csak még nem néztem utána, hogy kit kell felkeresnem ilyen ügyben. Ha valaki fontosnak tartja a légzésfigyelőt, akkor ne amiatt ne legyen neki, mert nem tudja megvenni. Használtan mondjuk nem olyan drága, sokkal többe fog még kerülni az a gyerek...
2015. jún. 9. 08:56
 23/27 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem mindenki használja vagy ne használja belátása szerint. De azért felelőtlen szülőnek bélyegezni valakit, mert nem használ légzésfigyelőt, ne adj' isten azt feltételezni, hogy ezeknek az anyáknak nem számít, hogy baja lesz-e a gyereküknek vagy sem, azért durva. Ennyi erővel azt, aki nyáron 10-kor megy játszóterezni a gyerekével, nem érdekli, hogy bőrrákos lesz-e a gyerek, aki meg nem oltatja be az ajánlott védőoltásokkal, annak meg nem számít, hogy meghal-e a gyerek agyvelőgyulladásban. Ne feltételezzünk már egymásról ilyesmit!
2015. jún. 9. 09:17
 24/27 anonim ***** válasza:
82%

Én használtam, mert ismertem olyat, akinek a 8 hónapos gyereke egyik reggel nem ébredt fel. Lehet, hogy a légzésleállás már csak következmény, de ha fél percen belül észreveszed, még tudsz valamit csinálni, viszont ha csak reggel találod meg a gyereket, akkor annyi.

És mint tudjuk ez teljesen egészséges gyerekkel is megtörténhet, nem kell hozzá dohányosnak lenni. Ezek a dolgok csak növelik a kockázatot, de nem azt jelenti, hogy ha egyik sem áll fent, akkor 100%-osan védve vagy.

Lehet, hogy nem vagyok profi újraélesztő, de meg akarom adni magamnak az esélyt, hogy ha baj lenne, reagálni tudjak. Hiába kicsi az esély, ha az pont engem kap el.

Nekem a lombiknál is azt mondták, hogy ne izguljak, 1% csak a túlstimuláció esélye és úgyis figyelnek rá. Ki került 9 napra kórházba? Én. Szóval én ennyire tartom az esélyeket.

Persze, mindenki maga dönti el, hogy használja-e, én nem fogom miatta megszólni. Akinek nem kellett, az úgyis azt mondja utólag, hogy felesleges volt.

2015. jún. 9. 10:49
 25/27 anonim ***** válasza:
2015. jún. 9. 21:25
 26/27 anonim ***** válasza:
Én mindkét babámnál használtam. Nem is tudtam volna aludni nélküle. A sógornőm mondta mindig, hogy nincs szükség rá, honnan tudja? Egyszer legyen baj, nem csak bölcső halál lehet, akár egy bukás stb., ahol még lehet menteni.
2015. jún. 9. 22:51
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
nem tudom. valahogy feleslegesnek tartottam, ahogy a babamérleget is, meg a szagelszívós kukát. én ismerem magam, ha beriasztott volna, és esetleg előtte megtanultam volna az újraélesztést, akkor is leblokkoltam volna.
2015. jún. 14. 02:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!