Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért sír egy hetes babám ha...

Miért sír egy hetes babám ha berakom a kiságyba?

Figyelt kérdés
1 hetes a babám,elég hasfájós,viszont ha már nem fáj a pocakja,és kézbe már elalszik,vagy félálomba van,leteszem a kiságyba,perceken belül újra sír.ha felveszem elhallgat,de egy egy hetes kisbaba még nem hisztizhet nem?ahhoz ő még túl pici hogy ezt kitapasztalja.mi lehet a baj és mit csináljak?
2010. febr. 27. 21:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Egy héttel ezelőtt még a pocidban volt, ott érezte magát biztonságban. Szép lassan szoktasd csak az ágyikóhoz, addig csak érezze a közelségedet.
2010. febr. 27. 21:53
 2/10 anonim ***** válasza:
A milyenk is igy csinalt es holnap lessz 4 honapos es meg mindig igy csinal.Szeret erezni a tested meleget ilatat.Azert mikor le rakod el kezd sirni mert nem erez.Ved fell ted le es igy tovabb egy ido utan megszokja.Kitartast.Es nagyra nojetek.Elso babad?
2010. febr. 27. 21:53
 3/10 anonim ***** válasza:
ha sírt- fölébredt ,mindig cicire tettem ha ugy gondoltam hogy sokat evett akor is !Utána csend lett.Csak beájulva volt csend.Rengetegett repetázott ,és ha nem volt már a ciciben akor tápszert potoltam pár naposan is.Félévig szopizott.
2010. febr. 27. 21:54
 4/10 anonim ***** válasza:
4%

Ha nem is hisztis még egyhetesen,de most tudod elrontani.Semmi baja nem lesz,ha sír egy kicsit,kell néhány nap,mire megszokja,hogy két szopi között az ágyában legyen.Ha mindig felveszed,akkor csak elrontod,és később sem marad meg az ágyában.

3 gyerekes anyuka.

2010. febr. 27. 22:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Szerintem 22:03-nak nincs igaza (ne haragudj, nem bántani akarlak, csak a saját tapasztalatomat mondom). Az én kisfiam, aki most 5,5 hónapos, ugyan ilyen volt. Még le sem ért a feneke a kiságyba, már üvöltött. Aztán azt tanácsolták, h hagyjam egy kicsit sírni, nem lesz semmi baja, 2 nap és megszokja....hát nálunk nem így történt, és azóta is bánom, h hagytam sírni szegénykémet. Hagytam, h cicin, kézben, mellkasomon aludjon. Aztán levegőn, babakocsiban aludt rengeteget. Aztán bent a lakásban aludt, de a babakocsiban. És másfél hónapja eljutottunk oda, h már minden alvása a kiságyban van (ezalól kivétel, ha sétálunk, mert akkor a babakocsiban bealszik). Sőt, kb. 3 hete ha megébred a kiságyban, akkor észre sem veszem, mert elnézelődik, eljátszik és kb 10-15 perc múlva szól, h anya felébredtem (ezt onnan tudom, h párszor kifigyeltem már, kíváncsi voltam, h mit csinál ha nem megyek rögtön,a mint felkelt). éN PRÓBÁLTAM ARRA törekedni, h kialakítsam benne, h bízzon bennem (tudom, h furán hangzik, de tényleg így van) Amikor már nem rajtam aludt, akkor nagyon sokat ránéztem, h ottlegyek amikor felkel (meg erre rá is érez egy anya, mert szinte mindig ott teremtem, mikor megébredt, ritka volt, ha a sírására szaladtam), szóval akkor sem vettem ki rögtön a babakocsiból vagy a kiságyból, hanem odaültem mellé simiztem, vigyorova beszéltem hozzá, énekeltem neki.

Nálunk ez bevált. Most már simán elalszik, nem is kell vele csinálnom semmit, csak nagyon ritkán, ha nehezen bír elaludni (paskolom a popóját). Ja, és többször elolvastam a Suttogóban az alvás részt!

Remélem tudtam segíteni!

*V*

2010. febr. 27. 22:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Még annyit, h szépen fokozatosan csináld és meglesz az eredménye. Olyan hamar elmegy az az idő, h el sem hiszed. Szerencsére a kisfiam most lett bújós, és ennek én nagyon örülök, mert kezdett hiányozni, h már nem kell dajkálni. Úgyh élvezd ki a pár hetes babáddal minden pillanatot, mert ez egyszer van csak! Persze utána jön a többi jó dolog, de ilyen picike nem lesz többet az életben!

*V*

2010. febr. 27. 22:25
 7/10 anonim ***** válasza:
Elrontani nem lehet egy ekkora babát még! Egyszerűen nem értem az idősebb anyukák némelyike miért ír ilyen butaságot? Persze könnyebb otthagyni, hagy sírjon. Olvass utána, ajánlom Ransburg Jenőt. Csupán az ölelésed hiányzik neki, hisz nemrég született, egyedül van, szüksége van rád, vedd föl nyugodtan, egy gyereket nem lehet elkényeztetni! Később mikor már tudatánál van, okosodik, akkor lehet taktikázni fog, na akkor légy határozott, de az még soká lesz. Minden jót, boldog babázást! A gyerekek száma pedig nem egyenesen arányos a helyes nevelési elvvel.
2010. febr. 27. 22:27
 8/10 anonim ***** válasza:
Az utosó válasz tökéletes! Angyal kis szive, gondold el abban a nagy és rideg Kiságyban...babázz, dédelgetsd, szeretsd! Erre ne sajnáld az időd!
2010. febr. 27. 22:41
 9/10 anonim ***** válasza:

Igaza van azoknak, akik azt írják, hogy babusgasd nyugodtan. Még olyan pici, hogy nem lehet elrontani. Egyébként sem egy robotgép, hogy elromoljon.

Az én kisfiam kb. 1-1,5 hónapos koráig csak úgy aludt, hogy a mellkasomra tettem. Ott is nyugodott meg, apa sem tudott vele mit kezdeni. Aztán egyik fürdés után letettem a kiságyba, míg a fürdővizet kivittem, meg elpakoltam, mire visszaértem, nézett rám nagy szemekkel, de nem sírt. Aztán szopizott, félig elaludt, visszatettem a kiságyba, felnézett, hogy ott vagyok, megsimogattam a buksiját és aludt tovább.

Most 5 hónapos, már egyedül elalszik a kiságyban napközben, este meg bealszik evés közben és úgy teszem be, alszik reggelig.

2010. febr. 28. 09:04
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat,sokat segítettetek!!!
2010. febr. 28. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!