Hány órakkor fürdeted a babát? Éjjel hányszor kel fel és milyen időközönként? Hogy szoktassam a kiságyba?
Én :7-7,30 körül.
2 óránként szopizik éjjel.Nem sok ez?
kiságy,eddig elvolt benne napközben de ma már nem aludt benne.Ha betettem úgy h elaludt a cicin rögtön felkelt.Ráadásul ha nagyon álmos volt eddig elaludt benne cumival is ma semmi. Éjjel meg egyáltalán nem!Most ma 2 hetes és nem szeretném ha hozzászokna h mellettem alszik.tanácsokat kérnék.
köszi mindenkinek aki használható értelmes választ ad!
Ahogy hazajöttünk a kórházból egyből ment a kiságyába felfedezni. Én csináltam a falára feliratot: [link]
Mivel az első hónapokban sokat alszanak, így lányomnál a napi program úgy nézett ki, hogy eszik-alszik-eszik-alszik. Naponta 8× evett. Abból 2× este.
Most 12 hetes és az éjszakát átaludja. Naponta 5× eszik, kb. 100-130 ml-t. Mikor, hogyan kívánja.
Eleinte igény szerint szoptattam, de neki az nem tetszett. A 3 óránkéntit jobban szerette. Eleinte hozzá igazodtam, majd ő hozzánk. Ez kb. 2 hónapos korára fort ki.
Én sosem altattam cicin. Nekem a védőnő azt mondta, hogy 30 perc szopi, utána úgyis csak komfort cicizik és ez nálunk így is volt ... eleinte azt hittem, hogy éhes maradt, de mivel anno 4. nap éjszaka is 4 órák voltak a 2 ébredés között, nem izgatott, hogy mennyit eszik, mert úgyis tudja mire van szüksége!
Én sok anyukával ellentétben, nem ringattam/ringatom, nem ölelgetem egész nap, az összebújás nálunk a szoptatás volt. Ezzel szemben, a kiságyában játszottunk. Ott is érzi magát a legjobban!!! Mostanság 1-másfél órákat elnézelődik magában, de van, hogy igényel és akkor sív az ő maga saját kis nyelvén. Ilyenkor mosolyog, mutogat a játékára. Azzal "játszunk" és teljesen kiegyensúlyozott a kis világa.
Hamar el tud fáradni, de olyankor hasra teszem, kicsit simogatom és alszik is :)
Babakocsiban jelenleg is még alszik, ha hason van. Háton fekve, ha olyan a kedve akkor elnézelődik akár 1 óráig is, de ha nyűgös, akkor nem érdekli semmi se!
Etetés közben éneklek neki, ő akkor is sokszor mosolyog.
Nem vagyok az ellen, hogy valaki mellett ott aludjon a kisbabája főleg az első 2-3 hónapban, de hosszútávon azért szerintem nem a legjobb.
De ez úgyis anyuka és apuka függő, nekik ez mennyire megnyugtató és könnyebb.
Jó babázást :)
Ne altasd cicin, szoktasd a kiságyba (lesz egy kis sírás, de fiatalka még, hamar megszokja) Én az igény szerinti szoptatásban nem hiszek, a lányom akkoriban 2.5-3 óránként szopizott. Nap közben fel is keltettem, ha nagyon túlaludta az időt, de éjszaka hagytam. Ettől hamar átaludta az éjszakát és nem volt vele semmi gond.
Jó babázást.
Ha nem akarod magad mellé szoktatni, akkor ne hagyd ott melletted az ágyban, ezt másként nem lehet csinálni. Ha elaludt a cicin, akkor rakd be az ágyába, ha felébred vedd fel és próbáld vissza altatni.
Akkor egyen amikor akar, ha két óránként akkor úgy. Még nagyon kicsi és egyszerre csak keveset tud enni. Ne aggódj emiatt, tudni fogja mennyire van szüksége.
Ma érezhette az időjárás változást. Sőt a szél miatt is lehetett nyűgös. Lányom 20 hós ,de ha nagyon fúj a szél, akkor a mai napig nagyon nyűgös.
Na igen a nagy ágy.Ma hatalmasat aludt délelőtt a nappaliba a francia ágyon.Pedig ment a tv ment a számítógép.Nem volt cseppet se csend mint a szobájába.
Na és mit csináljak h büfizzen????Szegénynek ritkán sikerűl.Ráadásúl valamiért nem szeret úgy ölbe lenni ja a vállamin van a feje.Nagyon sír tőle.Csak a karomon van el ölbe.Ezt se értem miért van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!