Az apukának ti mennyi "szabadnapot" adtok? Rosszul csináljuk?
Fiatalon lettünk szülők, én 20 éves vagyok, Ő 21.
Van egy 8 hónapos kislányunk.
Előtte rengeteget buliztunk, folyton utaztunk, a barátainkkal voltunk. Szerencsére nem lettünk befordultak a baba születése után sem, a baráti kapcsolataink is megmaradtak, mindig van valami programunk. Viszont van olyan is, hogy a kislányunk nélkül megyünk. Havi 1 alkalommal bébiszitter vigyáz rá, ez egy péntek, vagy szombat este szokott lenni.
Néha a párom anyukája is vigyáz rá. De van olyan, hogy az egyikünk itthon marad vele, míg a másik elmegy szórakozni egy kicsit.
Vagy pl. télen a vőlegényem elment 2-szer 1-1 hétre síelni a barátaival és sokan meglepődtek, hogy csak úgy elengedtem. Most is megy nyáron a haverjaival vitorlázni, nyaralni és ez pár embernek furcsa. De nem az anyja vagyok, hogy azt mondjam, hogy "nem, most nem mehetsz". Bízunk egymásban, én is elmentem már 2-3 napra pihenni a barátnőimmel, akkor Ő volt a babával.
Egy másik ismerősünk azt jegyezte meg, hogy mi az, hogy amíg a pici felkelt éjjel (első 2 hónapban), akkor nem én ébredtem hozzá, hanem az apja. Vagy hogy a fürdetést és az altatást esténként mindig Ő csinálja.
De úgy vagyok vele, hogy nem csak az én gyerekem és az apja is legyen tisztában a dolgaival, ne sírjon a lányunk akkor, ha kézbe veszi pl.
jöttek a besavanyodott anyukák lepontozni, akik nem tudnak sosem kimozdulni :)
ez nem kor kérdése amúgy.. 34 éves barátnőm a 37 éves férjével szintén gyakran járnak koncertre, a srác időnként pár napra el is megy a haverjaival. baromi jó kapcsolatuk van, nagyon szeretik egymást és a gyereket is.
de pl ismerek olyan anyukát is aki 22 évesen lett anyuka ők sosem járnak el sehova, még apuka sem, nincs is igényük rá.
szóval felesleges kihangsúlyozni, hogy "én mennyivel idősebb vagyok nálad".
mi egyébként kicsit félúton csináljuk. olyan gyakran nem megyünk el, mint ti, a párom pl ottalvósra egyszer sem ment el. nem hiányzik neki.
de pl havonta egyszer mindketten elmegyünk külön-külön barátokkal kikapcsolódni. azért csak külön-külön mert sajnos nincs segítségünk, nagyszülők 150-200 km-re laknak, testvérek szintén más városba :( pedig ha lenne ilyenkor kire bízni az 1 évesem (akiben tényleg megbízok), 1-1 estét kettesben is eltöltenénk.
ne magyarázkodj senkinek. szeretitek egymást, boldogok vagytok így, és ez a lényeg. valakinek ilyen a habitusa, hogy igényli ezt, valaki teljesen boldog attól is, ha állandóan otthon ülnek.
Nekünk nem a külön, hanem a kettesben töltött idő volt mindig nagyon fontos, főleg azért, mert egy baráti társaságban vagyunk, miért hagynánk otthon a másikat? :)
De havonta egy este ami csak a miénk, na ehhez én ragaszkodok. Kell a kettesben töltött idő, ne mondja nekem senki, hogy nincs rá szükség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!