Rutinos Anyukák! Hogy kellene csináljuk?
3 hetes, anyatejes a babánk, és elég sokszor tanácstalanok vagyunk azzal kapcsolatban, hogy mit hogyan kellene csinálni.
Az első 2 hétben aludt éjszaka, kb. kétszer kelt fel enni, majd gond nélkül visszaaludt. Nappal is 3 óránként kelt enni, majd aludt. Az elmúlt 1 hét viszont maga a gyötrelem, és nem tudunk rájönni, hogy miért. Vagyis sejtem, hogy a hasa fáj, kap is rá espumisant, de nem hiszem, hogy csak ez áll a háttérben. Leírom, hogy néz ki egy napunk.
10:00-ébred, tisztába teszem, majd lerakom az ágyra nézelődni amíg én pakolok, öltözködök stb. 10:30 körül szoptatás kb. 11:00-ig, 11:30 körül elalszik
14:00-ébred, tisztába teszem, szoptatás, majd sétálunk, elalszik
17:00-ébred, NA ITT NEM TUDOM, HOGY MIT CSINÁLJUNK! Eddig 18:00-kor fürdetés, utána szopi, majd alvás, de ezt szeretnénk kihúzni. 17:00-nél tovább nem alszik, így nem tudjuk, hogy ilyenkor legyen még egy szoptatás és alvás, vagy "kínozzuk" kb. 19:00-ig, amikor is jönne a fürdetés????
Eddig "kínoztuk" 18:15-ig kb, akkor volt fürdetés, 18:45-kor szopi, amibe úgy bealudt, hogy meg sem tudtam büfiztetni. Gondolom ez volt a baj. Hiába kapott espumisant, rendszerint 22:00-kor felsír, és kész, nem tudunk vele mit kezdeni. Büfiztetjük, ringatgatjuk felváltva a Párommal, de ma speciál hajnal 5!!!!-kor aludt el este 10-tól. (közben volt 43 perc alvás, de utána megint felsírt, kipattant a szeme, és nem aludt vissza) Hajnal 5 óta még mindig alszik.
Mit kéne tegyünk????
Tanácsokat, tapasztalatokat, ötletek várok.
Szoba hőmérséklete megfelelő, a közelében vagyunk, tehát az sem lehet, hogy ezeket hiányolja.
Előre is köszönöm!!!!
Szia!
Első és legfontosabb dolog, h egy 3 hetes babának még nincs napirendje, tehát ne várj el tőle ilyen "rutint":) Ha 17:00 -kor felkel, játsz vele 1 órácskát, fürdesd le és mehet az alcsi, akkor felkel amikor felkel, megint etetés, alcsi. Ha nem alszik el hajnal 5ig sem, akkor sajnos ez van. Ez az elején vissza-visszatérő probléma, nagyon kevés baba alszik rögtön nappal-éjjel szabályszerűen. Kell vagy 3-4 hónap mire "átállnak"! Szóval Kitartás! ez idővel sokkal jobb lesz!
Köszönöm az eddig válaszokat.
Nem napirendet szeretnék betartatni vele, hisz tudom, hogy ilyen pici babáknak az még nincs. Ezek a nappali állandósult dolgok maguktól alakultak ki, aminek persze örülök. Egyszerűen az a problémám, hogy 1 hete nem alszunk éjjel, ami még nem is lenne akkora probléma, de a babánknak valami baja van, mert nem hiszem, hogy normális dolog, hogy 7 órán keresztül ébren van és sír. Annyira kifárasztotta magát, hogy még mindig alszik!
Sírógörcseim vannak, mert nem tudom mit kéne csináljak, hogy aludjon éjszaka. Ha felkel természetesen cicire teszem, de utána ugyanúgy sír. Ha ölben van, ha nem.
De, persze, adok neki. De már arra is gondoltam, hogy ettől a sok idegtől kezd apadni a tejem, és kevés neki amit kap.
Úgyhogy arra gondoltam, hogy ma éjjel kiegészítem táppal, hátha ez megoldás lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!