Anyukák, aki ecettel öblítitek a ruhákat; hogyan csináljátok pontosan?
Konkrétan arra lennék kíváncsi mennyit kell önteni az öblítőadagolóba (ha egyáltalán oda kell önteni); nem lesz-e ecet szagú a ruha; ki miért kezdte el ezt alkalmazni; hány százalékos ecettel kell végezni? Ilyesmik érdekelnének.
Köszönöm a válaszokat előre is!
öblítő mellé szoktam tenni, nem tudom mennyit, nem méricskélem, csak öntök amennyi jól esik, persze érzéssel. 12%osat használok én is.
miért?
1. jó a vízkő ellen
2. puhább lesz a ruha
3. tovább tartja az illatát az öblítő
nem lesz ecet szaga a ruhának, sőt mosás közben sem érzem :)
Mi évek óta 20%-os ecetet öntünk bele az öblítő tartályba, az öblítős flakon kupakjának 3/4-t, nem lesz ecetszagú a ruha, nem higítom, az öblítés úgyis vízzel történik. Nem lesz ecetszag, de kellemes illóolaj illat van(pl.narancs), ha még utánacsöpögtetek néhányat az ecetnek. Száradás után a ruhának sem ecet, sem narancsillata nincs.
Miért? A férjem bőre nagyon érzékeny. Környezet- és pénztárcakímélés.
10 %-os ecetet használok szintén. Van egy üveg felespoharam a mosógépnél, kb. a feléig öntöm az ecetet. Ha olyanom van, vízzel hígítom, de úgy is csak fél deci.
Nem lesz ecetszagú, kellemes illata van, nagyrészt a mosószer illatát érzem, de nem töményen. A nyáron mosódiót is használtam, de az nem vált be. Annak és az ecetnek a szaga csak úgy volt jó, ha napon száradt a ruha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!