Kinél mi vált be? Ragaszkodtok babátok napirendjéhez (alvások, evések időpontjai), vagy úgy csináljátok ahogy éppen alakul?
Én nem a szigorú napirend, hanem a napi ritmus híve vagyok. A dolgok következnek szépen sorban egymás után, de ha reggel 8-ig alszik, nem fogom felkelteni, így aztán csúszik a délelőtti alvás is. Nem kapok szívbajt tőle.
A nagyobbikom 2 éves, neki szigorúbb a napirendje, de azért nem rugalmatlan. Ha reggel sokáig alszik, később lesz az ebéd, a délutáni alvás stb., mintha 6-kor már fent kukorékol. Ha elmegyünk valahová, vendégségbe, kirándulni, akkor alszik az autóban, vagy ha mégsem, akkor így jártunk, legfeljebb könnyebben elalszik este.
A kicsi meg pláne rugalmas. 7 hónapos, valamiféle rendszer már kialakult nála, de ha nem álmos alvásidőben, pedig kéne, nem tudok vele mit csinálni. Alszik egy órával később, mindegy.
Percre pontosan én sem ragaszkodom,de azért a napjaink szinte mindig azonosan alakulnak,minimális eltolódással.
Reggeli után alszik egy hosszút,azt szeretem szigorúan betartani mert amúgy rém nyűgös lenne.
Én sem keltem,ha tovább alszik,nem kínzom ha hamarabb éhes,hogy nem adok neki enni...
De azért örülök,hogy van egy napi rutinunk,ritmusunk,így nekünk szülőknek is könnyebb,ugyanis tudunk kalkulálni,tervezni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!