Miért nézik folyton lánynak a ha nem is mindig kékbe de fiús cuccokba öltöztetett, kék babakocsiban tolt babámat?
Az én kisfiamat is rendszeresen kérdezik, hogy fiú vagy lány e. Múltkor anyuka amikor mondtam, hogy fiú, akkor azt mondta, hogy olyan szép az arca, hogy simán lehetne lány is. Akkor semleges színekben volt (fehér felső és halványsárga nadrág). Eleinte zavart, de aztán ennél az anyukánál végül is rájöttem, hogy bók akart inkább lenni.
Ha fordítva lenne, vagyis a lányomat néznék fiúnak, az jobban zavarna :) Szerintem nálad is ez lehet, avlószínűleg olyan szép arca van, hogy ezért kérdezik meg inkább.
Hétvégén gyereknapon voltunk. Lányomon fodros hello kittys farmerszoknya és fodros rózsaszín blúz illetve rózsaszín szandi volt. A haja göndör szőke félhosszú.
Erre megkérdezték hogy fiú vagy lány?
Én már semmin se csodálkozok. Miért nem jobb arra rákérdezni, hogy hogy hívják? Abból kiderül a neme is ha annyira nem egyértelmű neki a rózsaszín és a szoknya.
15: hát lehet azt kellett volna, de olyan helyen voltunk,ahova később is néha fog menni a lányom és nem szerettem volna ha elterjed valami rosszindulatú pletyka, hogy direkt leszbikusnak nevelem vagy valami ilyesmi.
Anyuka valószínűleg nem sok intelligenciával rendelkezett, ki tudja mit hozott volna ki a sztoriból....
Köszönöm a válaszokat, nem is gondoltam, hogy ennyi választ kapok :D, akkor úgy látszik nem egyedi az esetem :) :).
Pont tegnap történt ami ihlette a kérdésemet, kék kisautós felső volt rajta egy sötétkék kockás kisnadrággal, és egy néni megkérdezte kislány-e... mondtam nem, erre még meg is volt lepődve :D :D. És már nem is tudom hanyadszor történt hasonló.
Egyébként én is azt a taktikát szoktam alkalmazni, hogy a nevét kérdezem a babának, és akkor nem lőhetek mellé :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!