Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nézik folyton lánynak a...

Miért nézik folyton lánynak a ha nem is mindig kékbe de fiús cuccokba öltöztetett, kék babakocsiban tolt babámat?

Figyelt kérdés
Szinte naponta van olyan járókelő, aki megkérdezi kislány-e... Veletek is van ilyen? Nem idegesít vagy ilyesmi, meg nem is olyan hatalmas gond, csak inkább csak fura...
2015. jún. 3. 08:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Fiamról még sosem kérdezték, viszont a játszótéren több kislányról is kérdezik, hogy fiú vagy lány? :D Ha nincs is szegény csupa rózsazsínbe, akkor is ott csillog a fülbevalója!
2015. jún. 3. 08:29
 2/20 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam kék szemű, szőke göndör hajú kisgyerek volt és nagyon lányos arca. Mindenki lánynak nézte, akármilyen fiús cuccban volt. Én csak mosolyogtam, mikor közöltem, hogy lány és mindenkinek kikerekedett a szeme, hogy tényleg? :D Olyan szép, hogy kislánynak is elmenne... - mondták. Szerintem jobb így, mint fordítva (mikor egy kislányt néznek fiúnak). Szóval legyél büszke, hogy olyan szép fiad van, mint egy lány! ;)

Egyébiránt mikor levágtuk a haját (gondoltuk így már biztos nem nézik csajszinak), a strandon pancsolt egy másik kisfiúval, mindketten egy szál fürdőpelusban (tehát semmi jellegzetes "fiús" nem volt rajtuk), akkor is jött egy néni, hogy micsoda gyönyörű két leányka! A másik anyukával majd' összeestünk a nevetéstől, hogy köszönjük, de mindkettő fiú.... :D

2015. jún. 3. 08:29
 3/20 anonim ***** válasza:
én lányos ruhába,ha kell takaró rózsaszín takaróval viszem a kék kocsiban és úgy megkérdezik. biztos úgy vannak vele ma már nem lehet tudni
2015. jún. 3. 08:34
 4/20 anonim ***** válasza:
Engem nagyon zavart. Pedig nem azért, hogy az én gyerekem, de szép leányzó, szőke göndör haj, kék szem, hosszú szempilla. Mindenki megcsodálja, de pár idősebb hölgy néha rákérdezett, hogy fiú vagy lány, pedig tiszta csajos ruhákba öltöztetem. Nekik ez nem mond semmit, mert nem az a generáció. Egyébként ha fiam lenne, nem zavarna annyira, mert szokták is mondani, hogy olyan szép, hogy kislánynak is beillene, úgyhogy legyél rá büszke. Engem azért zavart, mert mindig kétségbe estem, hogy " Mi van? Nem elég szép?", de túlléptem rajta, mert az elfogultságomon túl rengeteg a pozitív visszajelzés, és sokan megcsodálják. :D
2015. jún. 3. 08:43
 5/20 anonim ***** válasza:

Tolunk is megkerdezik a fius ruhak es fius babakocsi ellenere a babam nemet.Engem nem zavar, akkor viszont nagyon kellemetlenul erztem magam, mikor mas kislanyat kisfiunak neztem.

Utolag jobban megfigyelve kimondottan lanyos babarol volt szo, csak kek rovidnaci volt rajta.Hat ez van.Kisfiun es kislanyos is latni mindenfele szinu ruhakat, talan csak a rozsaszin maradt meg kimondottan kislanyosnak.Igy nem olyan konnyu ranezesre megmondani egy kisbaba nemet, foleg ha olyan tipikus kis reklambaba arcuk van :-)

2015. jún. 3. 08:47
 6/20 anonim ***** válasza:
Igen fura, bár nekem kislányom van és mindig fiúnak nézik, pedig lányos arca van és rózsaszín babakocsiba tolom, rózsaszín ruhába mégis azt mondják "de aranyos kisfiú" :D, lehet mert nincs még haja. Már csak nevetek rajta. :D
2015. jún. 3. 08:56
 7/20 anonim ***** válasza:

Én is hülyét kaptam attól, hogy a tiszta rózsaszínbe öltöztetett, piros babakocsiban sétáltatott egy éves (még rövidhajú) kislányomat - jellemzően az idős nénikék - folyton fiúnak nézték. Amúgy a nagy szemei és a hosszú szempillái miatt kékben is teljesen lányosnak tűnt volna...

Már elmúlt két éves a lányom, megnőtt a haja, és nem is vágatom le neki, mert a kis göndör copfjai miatt remélhetőleg nem nézik többé fiúnak.

2015. jún. 3. 09:06
 8/20 anonim ***** válasza:

Szerintem sokan a biztonság kedvéért megkérdezik, mert még mindig jobb, mintha elkönyvelik az egyiknek, aztán kiderül, hogy mégsem az. Egy kisbabánál meg nem könnyű megmondani. A nagy szem és szempilla sem jelent az égvilágon semmit. Láttam én már fiút is olyan szemekkel, hogy csak na.

Engem sosem zavart, olyan következtetést meg végképp nem vonnék le, hogy biztos nem elég szép a gyerekem. Egy fiú miért ne lehetne szép? Olyan gyönyörű fiú babákat lehet látni.

2015. jún. 3. 09:18
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Én ha nem tudtam eldönteni egy babáról, hogy lány vagy fiú, akkor először csak megdicsértem, hogy milyen gyönyörű, és aztán rögtön megkérdeztem, hogy, hogy hívják, abból azért 99%-ban meg lehet tudni a nemét :) És így nincs bántódás, hogy véletlen ellenkező neműnek nézem :)
2015. jún. 3. 09:23
 10/20 anonim ***** válasza:
A lányomat hónapokig fiúnak nézték, már nagyon idegesített. A fiamat rendszeresen lánynak nézték az elején. Mindkettőt nemére jellemző ruhákba öltöztettem, a fiam kimondottan fiús is volt az első perctől kezdve. Erre nincs magyarázat, de a fiamnál már csak röhögtem rajta.
2015. jún. 3. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!