Miért nézik folyton lánynak a ha nem is mindig kékbe de fiús cuccokba öltöztetett, kék babakocsiban tolt babámat?
Az én kisfiam kék szemű, szőke göndör hajú kisgyerek volt és nagyon lányos arca. Mindenki lánynak nézte, akármilyen fiús cuccban volt. Én csak mosolyogtam, mikor közöltem, hogy lány és mindenkinek kikerekedett a szeme, hogy tényleg? :D Olyan szép, hogy kislánynak is elmenne... - mondták. Szerintem jobb így, mint fordítva (mikor egy kislányt néznek fiúnak). Szóval legyél büszke, hogy olyan szép fiad van, mint egy lány! ;)
Egyébiránt mikor levágtuk a haját (gondoltuk így már biztos nem nézik csajszinak), a strandon pancsolt egy másik kisfiúval, mindketten egy szál fürdőpelusban (tehát semmi jellegzetes "fiús" nem volt rajtuk), akkor is jött egy néni, hogy micsoda gyönyörű két leányka! A másik anyukával majd' összeestünk a nevetéstől, hogy köszönjük, de mindkettő fiú.... :D
Tolunk is megkerdezik a fius ruhak es fius babakocsi ellenere a babam nemet.Engem nem zavar, akkor viszont nagyon kellemetlenul erztem magam, mikor mas kislanyat kisfiunak neztem.
Utolag jobban megfigyelve kimondottan lanyos babarol volt szo, csak kek rovidnaci volt rajta.Hat ez van.Kisfiun es kislanyos is latni mindenfele szinu ruhakat, talan csak a rozsaszin maradt meg kimondottan kislanyosnak.Igy nem olyan konnyu ranezesre megmondani egy kisbaba nemet, foleg ha olyan tipikus kis reklambaba arcuk van :-)
Én is hülyét kaptam attól, hogy a tiszta rózsaszínbe öltöztetett, piros babakocsiban sétáltatott egy éves (még rövidhajú) kislányomat - jellemzően az idős nénikék - folyton fiúnak nézték. Amúgy a nagy szemei és a hosszú szempillái miatt kékben is teljesen lányosnak tűnt volna...
Már elmúlt két éves a lányom, megnőtt a haja, és nem is vágatom le neki, mert a kis göndör copfjai miatt remélhetőleg nem nézik többé fiúnak.
Szerintem sokan a biztonság kedvéért megkérdezik, mert még mindig jobb, mintha elkönyvelik az egyiknek, aztán kiderül, hogy mégsem az. Egy kisbabánál meg nem könnyű megmondani. A nagy szem és szempilla sem jelent az égvilágon semmit. Láttam én már fiút is olyan szemekkel, hogy csak na.
Engem sosem zavart, olyan következtetést meg végképp nem vonnék le, hogy biztos nem elég szép a gyerekem. Egy fiú miért ne lehetne szép? Olyan gyönyörű fiú babákat lehet látni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!