Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan lehet kirándulni...

Hogyan lehet kirándulni tápszeres babával?

Figyelt kérdés
Biztos butaságokat kérdezek, de eddig anyatejes volt a babám, de nemrég ki kellett egészíteni tápszerrel. Nem tudo elképzelni hogyan lehet itthonról kimozdulni,útközben hogyan csinálom meg a tápszert? Vagy elkészítve el lehet vinni? És a cumisüveget hogyan lehet útközben sterilizálni? Kicsit tanácstalan vagyok..
2008. aug. 31. 11:44
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nincs nagy meleg, akkor egy rövidebb útra magaddal viheted a kész tápszert, ha mondjuk tudod, hogy egy-két óra múlva kell. Nagy melegben mondjuk nem tenném, úgy szokták, hogy a kimért vizet töltik a cumisüvegbe, és külön elcsomagolják a port, és amikor kell, összekeverni. Aztán ha olyan helyen vagy, akkor megmelegítteted, meg szokátk csinálni minden presszóban, étteremben, bárhol. Vagy ha erre nincs mód, akkor termoszban is viheted a vizet. A cumisüveget meg persze már sterilen viszed magaddal. A belseje steril marad, attól még, hogy táskában viszed magaddal.
2008. aug. 31. 12:09
 2/5 anonim ***** válasza:

Igen én is így csináltam. Vittem meleg vizet magammal és külön kis neylonban kimért tápszer mennyiségeket, összekötöttem és ha kellett egy kisollóval levágtam a sarkát és beleszórtam az üvegbe, összeráztam és kész volt. Egy-egy evésre valót, azért többet hátha több ideig leszek vagy ki tudja, én így éreztem biztosnak. Nekem nem volt termoszom, így a frissen felforralt vizet icipicit lehűtve, hogy azért ne égessen tettem bele egy műanyag üvegbe és körbetekertem a táskában textilpelussal. Mire kellett pont jó volt, még nagyon hidegben is. Úgyhogy volt tartalék vizem egy nagyobb üvegben, meg kimérve a cumisüvegben. A nagyobb üveg eleinte üveg anyagú volt már a forró víz miatt is, aztán már műanyag. Ez csak a babáé volt.

Van aki elvitte elkészítve is, de én is úgy tudom, hogy max. 1-2 órát szabad így tárolni. De ilyen melegben azt sem. Bár én soha nem mertem elkészítve vinni. Nem tartott semeddig se összedobni a saját készítésű "instant" tápszert. :) Igaz kicsit körülményesebb, de biztosabb.

Ha a víz kihűlt esetleg menet közben, miután elkészíted a tápszert nyugodtan megkérhetsz bárkit hogy melegítse meg valamelyik nyilvános helyen, nagyon szívesen szoktam segíteni, általában.

A sterilizálást nem igazán tudod megoldani, hacsak nem viszel otthonról még egy két tartalék fertőtlenített lezárt üveget. Illetve ha csak az első nem otthoni etetés után kell még egyszer, elég ha kiöblíted a forralt vízzel az üveget is meg a cumit is jó alaposan. Nem lesz semmi baja. Ha másképp nem sikerülne megoldani.

2008. aug. 31. 15:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Kicsit macerásabb ugyan, mint a szoptatás, na de ez van. csak emiatt meg hülyeség lenne itthon kuksolni.
2008. aug. 31. 18:49
 4/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Én vettem egy hagyományos termoszt (nem babatermoszt), és itthon mindig megfelelő hőmérsékletű vizet öntök bele (24 óráig tartja a meleget). A szárazra kitörölt cumisüvegbe kimérem itthon azt az adagot amit általában megeszik, viszek egy üres cumisüveget amibe majd kimérem a termoszból a vizet ha éhes, és összerázom. A biztonság kedvéért azért viszem a tápszert és a mérőkanalat is ha még kevés neki az adag. Leírva bonyolult, de könnyen belejössz majd.

2008. szept. 1. 10:19
 5/5 anonim ***** válasza:
Az előző válaszoló vagyok. Azt elfelejtettem, hogy nekünk 4 c.üveg van forgalomba, mert a sterilizálás körülményes utazáskor, úgyhogy itthon sterilizálok, és viszem magammal az üvegeket
2008. szept. 1. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!