Korulbelul mennyi idot tolt/toltott ebren 2-3 hetes babatok?
Nálunk ez épp fordítva volt. Sosem akart aludni. Már 2-3 hetesen órákat elvolt ébren.
Szerintem hagyhatod aludni, neki még az is elég, hogy amíg eszik ébren van, ki tud benne nagyon fáradni!
2010. febr. 26. 11:54
2/10 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen, hogy irtal. Akkor talan ez a gond mert tenleg szegenyem kifarad eveskor. Nallunk ez tobb mint egy oras tortura, mert sajnos a szopi melle hozza kell taplalnom. 20 percig van jobb cicin, 20 percig bal cicin, hogy minel tobb anyatajhez jusson es utanna jon a tapszer. Meg persze a szokasos pelus csere. Lehet ez viseli meg szegenyt.
Igen. Hagyd aludni! Szüksége van az alvásra! Még nagyon pici. Az a normális, ha átalussza az etetések közti időt. Az első 2-3 hónapban még a belső rugók mozgatják őket, nincs sok kapcsolatuk a külvilággal. Ha a belülről érkező jelzések nem jeleznek semmi rosszat,(éhség, bélgörcs, fáradtság) békésen viselkednek. Három hónapos kor körül már 1-2 órát ébren töltenek az evésen kívül is. Ahogy növekszik, úgy nő az ébrentöltött idő.
2010. febr. 26. 12:24
4/10 A kérdező kommentje:
Koszonom neked is masodik valaszado. Most mar megnyugodtam, mar azt hittem valami gond van, hogy csak aludni akar a pici fiam etetesek kozott.
Előző vagyok. Most olvasom a kommentedet. Miért gondolod, hogy hozzá kell táplálnod? Ez ilyen korán elég elhamarkodott dolog. A tejtermelődés a kereslet - kínálat viszonyon alapul. Így nem hagyod, hogy beálljon a tejmennyiség, a másik pedig, hogy megszokja , hogy csak addig szív amíg könnyen jön a tejci, és ha egyszer rákapott a cumisüvegre, lőttek a szoptatásnak! Ugyanis abból könnyebben jön a papi, és merőben más szopási technikája van, mint ciből szívni. Légy türelmesebb magaddal, és próbálj pihenni! A 2 - 3 óránkénti etetés miatti fáradság nálam is 2 hét után jelentkezett.A testednek is regenerálódnia kell a terhesség és a szülés után! Bízz a babában! Jelzi ha valami baja van, és csöndben van ha elégedett. Az ő szervezetének is át kell állnia az önálló létre.Ezért nem érdekli a játék, és ezért kell napi kb. 20 órát aludnia.
2010. febr. 26. 12:38
Sok alvásra van szüksége a kicsikének, ilyenkor fejlődnek, és valóban kifárasztja a szopizás is. Az én lányom most lesz 6 hetes vasárnp, és a két szopizás között még mindig alszik átlagban két órát, magyarán kb 1órát van ébren, esetleg kettőt, de akkor már nyűgös, mert aludna csak valami miatt nem tud. Szóval semmi baj nincs nálatok. Viszont használd ki azt az időt, amíg alszik, pihenj Te is, mert az is kell a tejtermelődéshez.
2010. febr. 26. 12:39
7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonom lanyok!!! Sajnos az volt nallunk a gond, hogy nagyon esett a babam sulya es majdnem visszakerultunk emiatt a korhazba. 3 orankent szopiztattam volt ugy, hogy 2 oranket, attol fugg, hogy ebredt. Imadtam a szopikat es azt hittem minden rendben. A vedono jott hazhoz es merte, eleinte naponta utanna ketnaponta. 3150g-mal szuletett (38 hetre) es 12 napos korara a sulya 2800g volt. :( Igy a vedono tanacsara hozza kellett taplalni mert a baba nem kap eleg anyatejet. Imadtam voltna csak szoptatni es elegge meg is viselt a dolog. Igy most elertuk a szuletesi sulyunkat, szerdan leszunk 3 hetesek.
Annyit szopizik, amennyire neki szüksége van. Nem mindig egyforma mennyiséget. Ha nemszívja ki mindet, akkor fejd le, és később adhatod neki. Én is tartottam tápszert amire akkor volt szükség, amikor annyira fájt a bimbóm, hogy még fejni sem tudtam. De óvatosan a cumiztatással!
A tejtermelést segítheted Laktoherb teával - nekem nagyon bevált - vagy homeós bogyókkal. 1- 1,5 hónap alatt be fog állni a baba igényei szerint. Az én babám 3750g- al született, 3250g - al jöttünk haza.Normális, hogy veszítenek a súlyukból az első napokban. Szépen behozta a lemaradást, azóta is szépen gyarapszik. Most 3 hónapos. Szerintem 2*15 percnél ne legyen hosszabb a szopiztatás. Tápszert csak végső esetben adj/adtam. Menni fog! Ha mégsem tudsz szoptatni, attól nem vagy rossz anya!
2010. febr. 26. 13:06
9/10 A kérdező kommentje:
13:06-os nagyon aranyos vagy, megkonnyeztem az utolso mondatodon. Mindenkeppen ki fogom probalni a teat, hatha nekem is segit.
Koszonom megegyszer mindenkinek a valaszokat.
12:24,12:38,13:06 jambomo@freemail.hu vagyok.Írsz?
2010. febr. 27. 10:11
Kapcsolódó kérdések: